Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019

Παραδίδεται σύντομα ο Άγιος Φίλωνας.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες συντήρησης σε τέσσερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, με την αρμόδια δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή να αισιοδοξεί για την ολοκλήρωση των έργων εντός του φθινοπώρου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής, Τάκης Χατζηδημητρίου, πρόκειται για τις εκκλησίες της Παναγίας στην Άσσια, του Αγίου Αρτέμονα στην Αφάνεια, του Αγίου Ανδρόνικου στην Κυθρέα, αλλά και για τα τείχη της Λευκωσίας, μέρος των οποίων είχε καταρρεύσει την Άνοιξη.

Είπε, εξάλλου, ότι ως αποτέλεσμα της συνεργασίας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων εμπειρογνωμόνων, αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου να γίνει και η παράδοση της συντηρημένης εκκλησίας του Αγίου Φίλωνα, στην Καρπασία, καθώς και των ψηφιδωτών στον περιβάλλοντα χώρο. Η τελετή θα γίνει στην παρουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων από την ΕΕ, συμπλήρωσε ο Ε/κ Επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής.

«Είμαστε σε συνεχή δράση», είπε ο κ. Χατζηδημητρίου, σημειώνοντας παράλληλα την ανταπόκριση του κόσμου στο έργο για τη διάσωση των πολιτιστικών μνημείων και την αθρόα συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις τελετές παράδοσης των μνημείων.

Είπε, τέλος, ότι και ο διεθνής παράγοντας φαίνεται πως εκτιμά το έργο που γίνεται, κάτι που αποτυπώνεται στην διαρκή και σταθερή οικονομική βοήθεια που προσφέρει η ΕΕ, αλλά και στις αναφορές του ΓΓ του ΟΗΕ που καταγράφονται στην έκθεσή του, σύμφωνα με το προσχέδιο που δημοσιεύτηκε πρόσφατα.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου