Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Πέντε σοφοί άνθρωποι χάθηκαν στο δάσος.


Πέντε σοφοί άνθρωποι χάθηκαν στο δάσος

Ιστορίες ικανές να επιστρέψουν την πίστη στην ανθρωπότητα...
Πέντε σοφοί άνθρωποι χάθηκαν στο δάσος
Ο πρώτος είπε:
- Θα πάω στα αριστερά - έτσι λέει η διαίσθηση μου.
Ο δεύτερος είπε:
- Θα πάω στα δεξιά – πιστεύω ότι είναι πιο " σωστά ".

Ο τρίτος είπε:
- Θα πάω πίσω - ήρθαμε από εκεί, οπότε σίγουρα θα βγω από το δάσος.

Ο τέταρτος είπε:

- Θα πάω μπροστά - πρέπει να προχωρήσουμε, το δάσος σίγουρα θα τελειώσει, και κάτι νέο θα ανοίξει.

Ο Πέμπτος είπε:
- Είστε όλοι λάθος. Υπάρχει ο καλύτερος τρόπος. Περιμένετε .
Βρήκε το ψηλότερο δέντρο και το σκαρφάλωσε. Ενώ ανέβαινε, όλοι οι άλλοι έφυγαν, όλοι με τον δικό τους τρόπο.


 Από ψηλά είδε που να πάει να βγει από το δάσος πιο γρήγορα. Τώρα θα μπορούσε να μιλήσει και στους άλλους σοφούς άνδρες να φτάσουν στην άκρη του δάσους. Σηκώθηκε και ήταν σε θέση να δει τον πιο κοντινό τρόπο . Συνειδητοποίησε ότι ήταν πάνω από το πρόβλημα και αποφάσισε να κάνει το καλύτερο! Ήξερε ότι το έκανε σωστά. Και άλλοι όχι. Ήταν πεισματάρηδες, δεν τον άκουσαν. Ήταν πραγματικός σοφός!


Αλλά έκανε λάθος...

Όλοι έκαναν το σωστό.


Αυτός που πήγε στα αριστερά, μπήκε  πιο βαθιά στο δάσος. Έπρεπε να πεθάνει από την πείνα και να κρυφτεί από τα άγρια θηρία. Αλλά έμαθε να επιβιώνει στο δάσος, έγινε μέρος του δάσους και θα μπορούσε να διδάξει σε αυτό στους άλλους.


Αυτός που πήγε στα δεξιά, συνάντησε τους κλέφτες. Πήραν τα πάντα από αυτόν και αναγκάστηκε να ληστέψει μαζί τους. Αλλά μετά από λίγο ξύπνησε σταδιακά στους κλέφτες αυτό που ξέχασαν - ανθρωπιά και συμπόνια. Η μετάνοια κάποιων από αυτούς ήταν τόσο δυνατή που μετά το θάνατό του, οι ίδιοι έγιναν σοφοί.


Αυτός που επέστρεψε, πέρασε μέσα από το δάσος σε ένα μονοπάτι, το οποίο σύντομα μετατράπηκε σε δρόμο για όλους πρόθυμοι να απολαύσουν το δάσος, χωρίς να ρισκάρουν να χαθούν.


Αυτός που πήγε μπροστά έγινε πρωτοπόρος. Επισκέφθηκε μέρη όπου δεν υπήρχε κανείς και άνοιξε για ανθρώπους όμορφες νέες ευκαιρίες, καταπληκτικά θεραπευτικά φυτά και υπέροχα ζώα.


Ο ίδιος που ανέβηκε  στο δέντρο έγινε ειδικός στο να βρίσκει μικρά μονοπάτια. Όλοι όσοι ήθελαν να λύσουν τα προβλήματά τους πιο γρήγορα,  τους δίδαξε ακόμα και αν δεν οδηγεί στην ανάπτυξη.


Έτσι και οι πέντε σοφοί άνδρες εκπλήρωσαν το σκοπό τους...
apantaortodoxias.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου