Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Το ουδετερόθρησκο κράτος στη Βουλή – Τι θα γίνει με το άρθρο 3 για σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας.

Στη αρχίζει σήμερα η συζήτηση για την αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος και θα τεθεί εκτενώς το θέμα των .

Μεταξύ άλλων αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του κράτους, για το οποίο τόσος θόρυβος έγινε το προηγούμενο διάστημα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο πολιτικός όρκος. Σε σχετική ενημέρωση από τη Βουλή, αναφέρεται πως θα συζητηθεί το άρθρο 3 του Συντάγματος, όπως επίσης και τα άρθρα 13, 33 και 59.
Προσφάτως, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως το άρθρο 3 δε θα τεθεί προς αναθεώρηση και είπε χαρακτηριστικά:

«Τολμώ μία πρόβλεψη επειδή υπάρχει εκπεφρασμένη άποψη για τις διατάξεις που αλλάζουν το άρθρο τρία του Συντάγματος που αναφέρεται στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας, που στην πραγματικότητα δεν αφορά στις σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας αλλά αφορά στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ελλαδική Εκκλησία, αυτή είναι η κυριολεξία του περιεχομένου του άρθρου τρία, εν πάσει περιπτώσει. Φαίνεται ότι αυτό το άρθρο δεν θα τεθεί στην αναθεώρηση και υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που το υπαγορεύουν αυτό»..
Όσα άρθρα στην προηγούμενη Βουλή είχαν πάρει πάνω από 180 θετικές ψήφους, μπορούν να αναθεωρηθούν με 151 «ναι». Ωστόσο όσα άρθρα είχαν πάρει από 151 έως 179 θετικές ψήφους, χρειάζονται τουλάχιστον 180 «ναι»
vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου