Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Τι συμβαίνει με την εικόνα του Αγίου Παΐσιου στην Πάτμο; Δακρύζει ματώνει και γιατί;

AGIOS PAISIOS
της Σμαράγδας Μουλιάτη .
Ο άγιος Παΐσιος  μάτωσε. ο άγιος Παΐσιος δάκρυσε.  Είναι μερικά από αυτά που ακούμε τις τελευταίες μέρες και έχει συγκινήσει και προβληματίσει   ολόκληρο τo νησί.

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ Πάτμια,   πέρασε από την εκκλησία του Αγίου Πνεύματος να προσκυνήσει και  πρόσεξε ότι η εικόνα του Αγίου Παΐσιου δεν ήταν όπως την ήξερε.
Στη μορφή του αγίου υπήρχαν γραμμές κόκκινες που θύμιζαν αίμα ή δάκρυα.
Είδε συγκεκριμένα  ότι στο κεφάλι κάτω από το σταυρό είχε κάποιο σχήμα περίεργο με γραμμές .
Κάλεσε μία γειτόνισσα για να το δει και όπως μας είπε εκείνη ανατρίχιασε από αυτό που έβλεπε.
Ενημερώθηκε ο καθηγούμενος αλλά και άλλοι πατέρες. Το γεγονός μαθεύτηκε ταχύτατα . Πολλοί μιλούν για θαύμα ή σημάδι.
Άλλοι προβληματίζονται.
Το εκκλησάκι ανήκει στην Εξαρχία Πάτμου. Το λειτουργεί και το φροντίζει η ενορία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου. Ο ένας από τους εφημέριους  παρατηρώντας και αγγίζοντας την εικόνα,  απέκλεισε υγρασία ή άλλο εξωτερικό παράγοντα.
Εμείς επισκεφθήκαμε το εκκλησάκι και φωτογραφίσαμε την εικόνα. Παρατηρήσαμε ότι υπάρχουν πράγματι αυτά τα σημάδια. Στη φωτογραφία φαίνονται άλλοτε κόκκινα και άλλοτε άσπρα.
Ρωτήσαμε τον κ. Ματθαίο Μελιανό π.σχολάρχη και π. δήμαρχο για την άποψη του και μας είπε:  " Το γεγονός αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με σεβασμό και αναμονή. Δεν αποκλείονται θαύματα. Στην εποχή μας καθημερινά γίνονται θαύματα. Αν είναι σημάδι από τον  Aγιο Παΐσιο θα δείξει. Ας είμαστε σε αναμονή, Δεν χρειάζονται υστερίες".
Θα περιμένουμε να δούμε πως θα ενεργήσει και τι θα πει και η εκκλησία.
patmostimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου