Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019

ΠΟΥΤΙΝ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ: συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων,Μόσχας και Πούτιν στο Κρεμλίνο.

Η Ρωσία απάντησε στα ίσα στην κίνηση αναγνώρισης της ψευδοδομής Ουκρανίας από τον Ελλάδας και τον Αλεξανδρείας. Συναντήθηκε με Ιεροσολύμων στο Κρεμλίνο στέλνοντας σαφές μήνυμα πως αν μη τι άλλο τα 2 από τα 4 πρεσβυγενή Πατριαρχεία αυτό της Αντιόχειας και των Ιεροσολύμων δεν θα διακυβεύσουν το κύρος, την αξιοπρέπεια και τον τίτλο τους επειδή ο αμερικάνικος παράγοντας αποφάσισε να διασπάσει την Ορθοδοξία με συνεργάτες τους ανθρώπους του στο ανθ »ελληνικό » πολιτικο-θρησκευτικό λόμπι…Meeting with Patriarch Kirill of Moscow and All Russia and Patriarch Theophilos III of Jerusalem and All Palestine.

O Πούτιν δείχνει με αυτή την κίνηση ότι χειρίζεται προσωπικά το όλο θέμα και είναι αποφασισμένος να νικήσει για μια ακόμη φορά τόσο η Ορθοδοξία όσο και το να να χρεωθεί προσωπικά αυτή τη νίκη. Τολμάει και βγαίνει μπροστά και εκτίθεται γιατί τα μηνύματα είναι θετικά η Προδοσία θα μείνει στα χαρτιά, οι συνωμότες όσο ψηλά κι αν βρίσκονται θα διασυρθούν παραδειγματικά, η Ορθοδοξία θα υπερβεί και την αμερικάνικη συνωμοσία…..

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν επιβεβαίωσε τα σχέδιά του να επισκεφθεί το Ισραήλ στα μέσα Ιανουαρίου και δήλωσε ότι θέλει να προστατεύσει τα συμφέροντα των χριστιανών στη Μέση Ανατολή από κοινού με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και άλλες τοπικές Εκκλησίες.
Την Τετάρτη, ο Πούτιν συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Κύριλλο της Μόσχας και πασών των Ρωσιών και τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ ‘και πάσης Παλαιστίνης που έφτασε στη Μόσχα για να τιμηθεί με το βραβείο Πατριάρχης Αλέξιος II. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του Πατριαρχείου στο Κρεμλίνο. Interfax
«Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν: Μακαριώτατε,
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω θερμά στη Ρωσία.
Γνωρίζω ότι ο σκοπός της επίσκεψής σας στη Ρωσία είναι να λάβετε το βραβείο του Πατριάρχη Αλεξίου Β’ της Μόσχας και πασών των Ρωσιών. Παρακαλώ επ΄ευκαιρία δεχτείτε τα συγχαρητήριά μου.
Οι εκκλησίες μας διατηρούσαν πάντοτε μια ιδιαίτερη και καλοπροαίρετη σχέση, η οποία φυσικά ωφελεί την ορθόδοξη πίστη, καθώς και τον Ορθόδοξο κόσμο γενικότερα, ενισχύοντας την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των κοινοτήτων των χωρών μας. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι ‘αυτό.
 At a meeting with Patriarch Kirill of Moscow and All Russia and Patriarch Theophilos III of Jerusalem and All Palestine.
Από την πλευρά μας, κάνουμε ό, τι μπορούμε για να στηρίξουμε αυτή τη διαδικασία.
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη φροντίδα που προσφέρετε στους Ρώσους προσκυνητές στην Ιερουσαλήμ. Έρχονται μαζικά και εκτιμούμε πραγματικά ό,τι κάνετε γι ‘αυτούς.
Ελπίζω ότι μαζί με τον Πατριάρχη της Μόσχας και ολόκληρης της Ρωσίας θα επιμείνετε στις προσπάθειές σας να προωθήσετε καλές σχέσεις και κοινές προσπάθειες για να ενισχύσετε τον Ορθόδοξο κόσμο….. Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί στη Μέση Ανατολή, το λίκνο της χριστιανικής πίστης. Σε αυτό το πλαίσιο, πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας για την προστασία των συμφερόντων των χριστιανών εκεί. Οποιαδήποτε έλλειψη ενότητας είναι πάντα εξαιρετικά επιζήμια για τον χριστιανικό κόσμο γενικά, συμπεριλαμβανομένων των χριστιανών στη Μέση Ανατολή.
Θεόφιλος Γ ‘Πατριάρχης Ιεροσολύμων : Σας ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε, για την θερμή υποδοχή σας. Και σας ευχαριστώ που μου προσφέρετε αυτήν την ευκαιρία να συναντηθώ μαζί σας, κύριε Πρόεδρε.
Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να σας μεταφέρω την ευλογία της Ιερής Πόλης της Ιερουσαλήμ και την ευγνωμοσύνη των Χριστιανών στη Μέση Ανατολή που τρέφουν σε σας μεγάλη εκτίμηση. Θα ήθελα επίσης να σας ευχαριστήσω προσωπικά για τη βοήθεια και υποστήριξη για την προστασία της αδελφότητας μας και για την αποφασιστική σας βοήθεια στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου.kremlinAt a meeting with Patriarch Kirill of Moscow and All Russia and Patriarch Theophilos III of Jerusalem and All Palestine.
Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ ‘Ιερουσαλήμ κάλεσε τους επικεφαλείς των Ορθόδοξων Χριστιανικών Εκκλησιών να συναντηθούν στο Αμάν για να συζητήσουν το πρόβλημα της διατήρησης της πανορθόδοξης ενότητας.
« Δράττομαι αυτής της ευκαιρίας για να ανακοινώσουμε ότι ανοίγουμε την πόρτα στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας για να συγκαλέσουμε αδελφική συνάντηση και για να μαρτυρήσουμε ενώπιον της Εκκλησίας και του κόσμου την ενότητα της Ορθοδόξου Εκκλησίας και της ορθόδοξης πίστης μας,
« , δήλωσε ο Πατριάρχης Θεόφιλος σε τελετή στη Μόσχα, όταν δέχθηκε βραβείο από το Ίδρυμα της Ενότητας των Ορθόδοξων εθνών την Πέμπτη.
Εξέφρασε « βαθιά ανησυχία για τις τρέχουσες δυσκολίες που σκιάζουν τη ζωή της Εκκλησίας και τις απειλές που αντιμετωπίζουμε εξαιτίας των θλιβερών μας διαιρέσεων ».
« Στεκόμαστε ενώπιον του Θεού και δεν κάνουμε τίποτα άλλο παρά να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να διατηρήσουμε την ενότητά μας », δήλωσε ο Πατριάρχης.
Ο Πατριάρχης της Ιερουσαλήμ είναι σήμερα ένας από τους συμμάχους του Πατριαρχείου Μόσχας σχετικά με το θέμα της Ουκρανίας. Ο Θεόφιλος Γ ‘αρνείται να αναγνωρίσει την παράνομη οντότητα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (OCU)… interfax
Οι Πατριάρχες Ιεροσολύμων και Μόσχας συλλειτούργησαν και δεν μνημόνευσαν στα Δίπτυχα τον Βαρθολομαίο.
dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου