Κυριακή 9 Μαΐου 2021

BAS_4 : Ποιά η ‘αλήθεια’ του GEWKWN; (2)

 Στο άρθρο μου www.triklopodia.gr/bas_4-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ac-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-gewkwn/ εξήγησα συγκεκριμένα τα αίτια, που με οδήγησαν στη δημοσίευση του, παραθέτοντας μάλιστα συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον GEWKWN.











Σαφώς με εκείνον δεν έχω κάτι προσωπικό αλλά όταν συζητάμε περί θεμάτων Πίστεως θεωρώ ότι είναι επιβεβλημένη η απάντηση των συγκεκριμένων ερωτημάτων, την οποία δεν είδα www.triklopodia.gr/%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b5-bas_4-%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf/ .

Γενικές απαντήσεις του στυλ “πιστεύω όμως ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ, ΠΑΤΗΡ ΥΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ” δεν λένε τίποτα κι απλά εκφράζουν το θυμητικό του ανθρώπου, που μπορεί να είναι επηρεασμένο από “άλλον”. Γιατί κι ο (απλός πιστός) παπικός στην Αγία Τριάδα πιστεύει κι ο ιεχωβάς κι ο ευαγγελικός κι άλλοι πολλοί. Αλλά τα γενικά παρασύρουν πολλούς, όταν πάμε στα ειδικά αρχίζει το μπέρδεμα.

Σου λέει ο παπικός : Μα δεν αγαπάς όσο τον Χριστό τη μάνα του, που Τον γέννησε;
Συλλογάσαι (άσκεφτα) εσύ ότι έχει δίκιο και πέφτεις στην Μαριολατρεία των παπικών ενώ η Ορθοδοξία σου λέει : “λατρεία στην Αγία τριάδα, τιμή σε Θεοτόκο, Αγγέλους κι Αγίους”.
Αμφισβήτησε ο κάθε αιρετικός τις ιδιότητες του Χριστού, την ουσία Του, την φύση Του, το θέλημά Του και νά’τες οι αιρέσεις, που δίχαζαν επί αιώνες το Χριστεπώνυμο πλήρωμα άνευ ουσίας αλλά μετά πολλού διαβολισμού, αφού προκαλούν διχασμό κι απομάκρυνση από την ενότητα της Εκκλησίας.
Όσο λοιπόν διχαστικό είναι το να αμφισβητείς την Θεία Ουσία του Χριστού αλλά και το ανθρώπινο θέλημά Του, άλλο τόσον είναι να αμφισβητείς την ανθρώπινη εθνικότητά Του, παραγνωρίζοντας το τι θα νοιώθει Εκείνος. Συ ας πούμε, δεν θα παρεξηγηθείς αν σου αλλάξουμε το όνομά και σε φωνάζουμε Μιθριδάτη αντί Γεώργιο;
Κάθε καινοδοξία δημιουργεί μια “Κερκόπορτα” στο φρούριο της Πίστης, κινδυνεύοντας να αλωθεί όπως η Ρωμανία. Ειδικά όποιος επηρεάζει κόσμο μεταφέροντας προφητείες και πολλαπλά αστοχεί.

Ας δούμε κάποια χαρακτηριστικά :
1 – 21 Μαρ2020, Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΥ: ΖΕΙΤΕ ( τώρα ) ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ…
20/3/2020, ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ( από τον Γέροντα) : ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΧΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ, ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΩΠΛΑΤΙΑ ΣΑΣ………ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, ΕΚΕΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ…….. αμέσως θα επιτεθούν εναντίον σας με τέτοια λύσσα που και το ίδιο το σκυλί που έχει την λύσσα, θα ψοφήσει ! …….. (σημ.η περσινή Μεγ.Παρασκευή)
(www.triklopodia.gr/gewkwn-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%83-%ce%b7-%cf%8e%cf%81%ce%b1-%ce%ad%cf%86%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b5-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%af/ )

2 – 7 Φεβ2021, ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ : ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΟ
Σημείωση GEWKWN : Μέχρι τον Μάιο εμείς οι Έλληνες θα ζήσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, ακραίες και απίστευτες (σημ.ΜΕΧΡΙ τον Μαίο, ο Μάϊος μπήκε αλλά τίποτα…)
(www.triklopodia.gr/gewkwn-%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%83%cf%87%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5/ )

3 – 12 Φεβ2021,
-25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ (σημ.αυτή που πέρασε)
(www.triklopodia.gr/gewkwn-%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1-25%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%b9%ce%bd/ )

4 – 13 Μαρ2021, ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ, 12/3/2021… ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΩΣ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ
– Ο Μήνας Μάρτιος, όπως είπαμε και σε άλλο μήνυμα, για την Ελλάδα θα είναι ο μήνας των ΑΝΑΤΡΟΠΩΝ
– Ο Απρίλιος θα είναι Μήνας ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ (σημ.αντίθετα το μέτωπο της Ουκρανίας κατασίγασε)
– ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΩΣ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ (σημ.αυτό που πέρασε)
(σημ.αυτό που σημειώνει “ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο Θεός μπορεί να Παρατείνει τον καιρό της δοκιμασίας για να δώσει χρόνο μετανοίας. το θέμα δεν είναι οι ημερομηνίες” πως ταιριάζει με τις προβαλόμενες ημερομηνίες;;; θεωρεί ότι τον δικαιολογεί; τότε ποιός ο λόγος των ημερομηνιών;)
(www.triklopodia.gr/gewkwn-%ce%bd%ce%b5%ce%bf-%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%85%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1-12-3-2021-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf-%cf%84/ )

5 – 3 Απρ2021, Θυμάστε τo μηνύματα του Γέροντα μου; 12/3/2021… ‘’ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΤΟ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΑΙΜΑΤΗΡΟ ΠΑΣΧΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ’’
2/4 μου επανέλαβε το ίδιο μήνυμα, και φαινόταν πολύ ταραγμένος με αυτά που έβλεπε ότι θα συμβούν
«ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ»
(www.triklopodia.gr/gewkwn-neo-mhnyma-%ce%b3%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1-%ce%bf-%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%ce%b9%cf%89%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%80/ )
Θα μπορούσα να γράφω ώρες αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός μου.
Αυτός όμως που δίνει αυτά τα ανεκπλήρωτα προφητικά οφείλει να τα αιτιολογήσει κι όχι πίσω από το ότι ο Θεός αλλάζει τον χρόνο γιατί αυτό το ξέρουμε από αρχαιτάτων ετών.

1η διαφωνία μου με τον GEWKWN είναι επί της ουσίας του λόγου των προφητειών.
Άποψή μου (αυτή που ασπάστηκα από τον δικό μου γέροντα) είναι ότι οι προφητείες δίνονται σαν προειδοποίηση από τον Θεό, ότι έχουμε εκτροχιαστεί από την οδόν Του. Τα προφητευόμενα “χτυπήματα” είναι παιδευτικά, για να βάλουμε μυαλό. Όμως το μυαλό δεν το βάζουμε μόνο για να περάσουμε το σκόπελο των προφητειών αλλά για να επιτύχουμε τον στόχον, που ο Χριστός μας έβαλε, ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ. Όταν προ ετών ρώτησα τον γέροντα περί ημερομηνιών, μου απάντησε :
“ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΟΛΗ; ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΚΙ ΑΥΡΙΟ ΣΟΥ ΠΕΣΕΙ ΜΙΑ ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΙ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΣΟΥ;” και συνέχισε :
“το ξέρεις αυτό που είναι γραμμένο στο Άγιον Όρος; “ΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕΙΣ”. ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ;”
Από τότε δεν τον ξαναρώτησα (αν και ανθρώπινα καιγομαι να μάθω). Προτεραιότητα λοιπόν είναι να διορθωθούμε κι όχι η ημερομηνία; Κάποιος άλλος μου είπε κάποτε :
“ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ”.
Ο κόσμος λοιπόν παρασύρεται, περιμένοντας απλά πότε θα γίνουν τα γεγονότα και δεν ασχολείται με τα ουσιαστικά.

2η διαφωνία μου είναι ότι ο κόσμος παρασύρεται (ειδικά όπως τα αναφέρει ο GEWKWN ότι θα σκιστει διαγώνια η γη, θα γεμίσει πτώματα η θάλασσα κλπ) και περιμένει να μπει ο φοβερός και τρομερός Τζάγκο ο πιστολάς ή ο Τρινιτά στο σαλούν και να γεμίσει κουμπότρυπες τους πάντες με το εξάσφαιρο και “να ψοφήσουν αυτοί και να ζήσουμε εμείς καλύτερα!” Μια καουμπόικη αντίληψη…
Ποιός μπορεί να “μπει στα παπούτσια του Χριστού” (βαρβαρική έκφραση αλλά ταιριάζει απόλυτα) και να συμμεριστεί τον πόνο Του, που θα οδηγηθούν παιδιά Του στην οδό της απωλείας. Αυτός «ὃς πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Α’Τιμ.β’4). Δεν είναι κι αυτό σαν τα Πάθη Του; Ποιός τα συμμερίζεται, ποιός πονά μαζί Του, μόνο τον εαυτούλη μας βλέπουμε; Πέραν δε αυτού ποιός συμμερίζεται την αποστολή όσων επιζήσουν (μην το ξεχνάμε αυτό, πολλοί θα φύγουν) για την διάδοση της Ορθοδοξίας παντού; Είναι έτοιμοι γι αυτό;

3η διαφωνία μου με τον GEWKWN είναι ένα καθαρά θέμα ήθους. Η απόρριψη από μέρους του της ΠΔ αφορά αυτόν μόνον ή και τον γέροντά του; Η απόρριψη της ΠΔ οδηγεί βαθμιαία αλλά και ταχύτατα στην απόρριψη όλης της Αγίας Γραφής και σε καθιστά κραυγαλέα αιρετικό! Τι θα σκεφτείς για τα Ευαγγέλια, που έχουν τόσες αναφορές στην ΠΔ. Το Ευαγγέλιο του Ματθαίου αναφέρει κατά κόρον το πόσον επιβεβαιώνονται οι προφητείες της ΠΔ. Τι θα λέει ο GEWKWN; Πηδάμε μέρη του Ευαγγελίου γιατί έχουμε απορρίψει την ΠΔ; Ή όταν θα ψάλλει τον 50ο ψαλμό του Δαβίδ ο ιερέας στην Θεία Λειτουργία πριν την μεγάλη είσοδο, θα κλείνει τα αυτιά του; Τι λέει ο γέροντάς του; Έχει απορρίψει κι αυτός την ΠΔ ή ο GEWKWN παρακούει τον γέροντά του; Θέμα ορθοδόξου ήθους να μας απαντήσει, ομολογιακό! Δεν μπορεί να ομιλεί κάποιος για Αλήθεια, όταν είναι αιρετικός, πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να μεταφέρει Θεία μηνύματα. Ας θυμηθούμε το Σύμβολον της Πίστεως : «το λαλήσαν δια των προφητών»(=ΠΔ). Θα πρέπει να προσέχει μήπως τα μηνύματα δεν είναι εκ Θεού αλλά πονηρά. Εδώ πολλοί θεοφωτισμένοι πλανήθηκαν, δεν παίζουμε με αυτά τα θέματα. Ο συμπατριώτης του μητροπολίτης Μόρφου, είναι πλανημένος που προτρέπει τους πιστούς να διαβάζουν τους Ψαλμούς; Δεν σκανδαλίζει όσους διαβάζουν το Ψαλτήρι; Αν λοιπόν μιλά την αλήθεια, όπως ισχυρίζεται ας μας πει : “Δεν συμμερίζεται ο γέροντάς μου την απόρριψη της ΠΔ εκ μέρους μου” ή “ο γέροντας αμφισβητεί την Θεοπνευστία της ΠΔ”.
Γι αυτό κύριε GEWKWN, ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ‘ΑΛΗΘΕΙΑ’ σου, όχι όπως εδώ που δεν την είπες (www.triklopodia.gr/%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b5-bas_4-%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf/ )

Επαναλαμβάνω δεν έχω κάτι προσωπικό με τον GEWKWN ή τον γέροντά του, αλλά οφείλουν να απαντήσουν, ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. Στην απάντηση του σε μένα (https://www.triklopodia.gr/%ce%ba%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b5-bas_4-%ce%bc%ce%ac%ce%b8%ce%b5-%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%ac-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf/ ) δεν απαντά τίποτα, απλά κλαψουρίζει μιλώντας μόνον για τον εαυτό του κι ενώ λέει ότι δεν κρίνει κανένα αραδιάζει ένα σωρό κατηγορίες (περιλαμβάνοντας κι εμένα) :

α- με κρίνετε να με καταδικάζετε και με βρίζετε
β- δεν λογαριάσατε πως γεννήθηκα ελεύθερος…… κι αυτό θα το πληρώσετε ακριβά
γ- Με καταδικάσατε από τη γέννα μου εσύ και οι όμοιοι σου
δ- θέλετε να εκπαιδεύσετε έναν ακόμα “ισοβίτη”
ε- μπροστά στην απεραντοσύνη του τίποτα που πρεσβεύατε εσύ και οι όμοιοι σου
ς- Μου σφίγγατε την αλυσίδα από φόβο να μην τολμήσω να σκεφτώ
ζ- Εσύ και οι όμοιοι σου με φοβόσασταν πάντα
η- ερχόσασταν σαν καταιγίδα, για να μου τσακίσετε
θ- Αυτός ο τόπος, γνώρισε πολλούς σαν κι εσάς…. μα τους ξέρασε όλους …..μάθατε να σέρνεστε…… και να δέχεστε ότι σας πουν
η- Δεν μπορείτε ποια να κρύψετε την αλήθεια …. .δεν μπορείτε να κάμψετε το Φως
και τόσα άλλα, αγνοώντας το μη κρίνετε ίνα μη κριθείτε.
Αντίθετα τον εγκάλεσα στα θέματα Πίστεως όπως ο Άγιος Χρυσόστομος μας λέει : «Ὅταν οἱ Θεῖοι νόμοι ὑβρίζονται καί ἐμεῖς διατελοῦμε ἐν σιγῇ καί ἀδιαφορία, τότε, ἡ κόλαση μᾶς περιμένει».

Τελικά GEWKWN, αναρωτιέμαι πως πρόλαβα να στα κάνω αυτά από τότε που γεννήθηκες, ειδικά όταν είσαι μπαμπαλής μπροστά μου;
Σου εύχομαι (όπως και σε όλους μας) ΚΑΛΗ ΦΩΤΙΣΗ, σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν!

Αδελφικά
BAS_4

triklopodia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου