Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΜΟΡΦΟΥ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΕΠΙΧΡΥΣΩΣΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΔΙ΄ ΕΥΧΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Βίντεο

 

 

  Το συγκλονιστικό θαύμα της επιχρύσωσης του "πουκαμίσου" της εικόνα του Χρυσοσώτηρου Μόρφου που έγινε δι΄ ευχών του Αγίου Παϊσίου, διηγείται ο Μητροπολίτης των ακριτικών επάλξεων της Ορθοδοξίας και της πατρίδας!

  Πρόκειται για θαύμα με τεράστια σημασία για όσα γίνονται και για όσα έρχονται! Ένα μεγάλο, χαροποιό και ελπιδοφόρο θαύμα του Χριστού για τόνωση της πίστης όλων!


"ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ"

Ι. Ν. Αγίου Μάμαντος, κατεχόμενη Μόρφου (Θεομόρφου)

  Αφού αναφέρθηκε στο χρονικό της εύρεσης της εικόνας του Χρυσοσώτηρου της Ακανθούς στον  Ι. Ναό Αγίου Μάμαντος της κατεχόμενης Μόρφου το 2007, ο Μητροπολίτης Μόρφου ομολόγησε πως είχε λυπηθεί που θα έπρεπε να την επιστρέψει στην Ακανθού. Τότε, πάνω στο καλοπροαίρετο παράπονο αγάπης του, άκουσε μέσα στην καρδιά του την γλυκύτατη φωνή του Χριστού να του λέει:

  - Φτιάξε μου ένα αντίγραφο!


ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ
Από αριστερά της Ακανθούς (παλαιά) και από δεξιά της Μόρφου (νέα)

  Έτσι και ο Πανιερώτατος επιχείρησε να κατασκευάσει δια χειρός πατρός Αμβροσίου, με νηστεία και προσευχή, ένα παρόμοιο αντίγραφο, όχι ακριβώς ίδιο όμως, θέλοντας να διατηρηθεί η μοναδικότητα της αρχικής παλαιάς και πολύ θαυματουργής εικόνας του Χρυσοσώτηρου Ακάνθου, όπως και έγινε, αγιοραφώντας μάλιστα στο πίσω μέρος τον Σταυρό!
Το τελικό εμπρός και το πίσω μέρος της νέας εικόνας με τον σταυρό


 

ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ


 Έμενε όμως τώρα το δυσκολότερο, το χρυσό "πουκάμισο" της εικόνας.

 Μην μπορώντας να βρει κατάλληλους ειδικούς τεχνίτες και μαθαίνοντας για κάποιον τέτοιο στην Θεσσαλονίκη, έστειλε εκεί το αγιογραφημένο αντίγραφο με τον Ιερέα π. Μάριο Φιλίππου, που είχε σπουδάσει και αργυροχρυσοχοΐα, παρακαλώντας τον να το πάει πάνω στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στην Σουρωτή και να πει:

  - Άγιε Παΐσιε, είπε μου ο Δεσπότης μου, όσα θαύματα κάμεις πα' σου τον τάφον, να κάνει και τούτη η εικόνα! Και το πρώτο θαύμα θέλουμε να είναι το χρύσωμα"!

  Ο Ιερέας έκανε στο τάφο όπως ακριβώς του είπε ο Μόρφου και έπειτα γύρισε πίσω στο νησί, επειδή ο τεχνίτης της Θεσσαλονίκης είπε πως δεν μπορεί να αναλάβει το χρύσωμα.


"ΑΣΗΜΟΣΩΤΗΡΟΣ"

  Έτσι τελικά το επιχείρησαν στην Κύπρο, με χρυσάφι που τους είχαν φέρει από την Ρωσία, αλλά το "πουκάμισο" αντί χρυσό, βγήκε ασημένιο! Η εικόνα αντί χρυσή, ήταν "άσπρη"!

"Ασημοσώτηρος"

  Στεναχωρήθηκε λίγο τότε ο Μόρφου, καθώς αντί Χρυσοσώτηρο, είχε "Ασημοσώτηρο"...


ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ

 Παραμονή της Κυριακής της Ορθοδοξίας του 2020, όπου τιμούμε την αναστήλωση των ιερών εικόνων, ο Πανιερώτατος, έχοντας μείνει με την απορία και το παράπονο, έκανε αγρυπνία μπροστά στην εικόνα του "Ασημοσώτηρου" και το πρωί την έβαλε στην Εκκλησία της Ευρύχου, όπου έγινε το συγκλονιστικό θαύμα!

  Μέχρι να τελειώσει η Δοξολογία, η εικόνα από κάτω προς τα πάνω, πόντο πόντο άρχισε να χρυσώνεται μπροστά στα μάτια όλων! Και μέχρι να αρχίσει η Θεία Λειτουργία είχε γίνει χρυσή ολόκληρη, όπως ακριβώς το πρωτότυπο της Ακανθούς! Κυριακή της Ορθοδοξίας, 8 Μαρτίου 2020 μ.Χ. εν Κύπρω! Το θαύμα της εικόνας, ανήμερα της εορτής των ιερών εικόνων! Σημείο μέγα!

Το συγκλονιστικό θαύμα: πριν ασήμι και μετά χρυσάφι

 Από "Ασημοσώτηρος" είχε γίνει θαυματουργικά πραγματικά Χρυσοσώτηρος και φέτος για πρώτη φορά λιτανεύτηκε στην Κυριακή 18-7-2021 στο Ιερό Παρεκκλήσιο Χρυσόσωτηρος Ακανθούς στο χωριό Λειβάδια, στην Κύπρο μας! Την ελληνική μεγαλόνησο Αγίων και Ηρώων, που όπως διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ο σεπτός Μητροπολίτης, θα ελευθερωθεί σύντομα και ολόκληρη, από όλους και από όλα! Και από τους υιούς της Άγαρ και από τους ιούς της Νυχτερίδας...

 Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα στο βίντεο.

 

Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ;

 Εκείνο που δεν είπε προς το παρόν ο Μητροπολίτης Μόρφου, κρατώντας ίσως για καιρούς δυσκολότερους, που θα το έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη, είναι η ερμηνεία του θαύματος, που όπως όλα, ιδιαίτερα τα θαύματα, δεν είναι τυχαία.

 Σημειώνουμε πάντως τα δεδομένα:

  1. Κυριακή της Ορθοδοξίας, 8-3-2020, λίγο πριν τον Διωγμό και τον Φόβο...

  2. Άγιος Παΐσιος

  3. Κύπρος - βόρειο κομμάτι υπό τουρκική κατοχή

 4. Από κάτω προς τα πάνω, πόντο πόντο θαυματουργή αλλαγή, μετουσίωση του ασημιού σε χρυσάφι

  5. Λάμψη (αναλαμπή) εικόνας του Χριστού

  Τώρα πλέον, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.... Τα υπόλοιπα θα μας τα εξηγήσει την κατάλληλη ώρα ο καλός μας Μόρφου Νεόφυτος!

noiazomai.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου