Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

Μόρφου Νεόφυτος: Τα γεγονότα μετά το Πάσχα του 2021 (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Μόρφου Νεόφυτος: Τα γεγονότα μετά το Πάσχα του 2021. Να γαντζωθούμε, να πιαστούμε επάνω στον Εσταυρωμένο και Αναστημένο σώμα Του Χριστού. Και Αυτός δεν θα μας αδικήσει και δεν θα μας ξεγελάσει ποτέ, ποτέ, ποτέ…

Μόρφου Νεόφυτος: Τα γεγονότα μετά το Πάσχα του 2021.

Τώρα αυτή η περίεργη περίοδος που διανύσαμε ήδη σχεδόν 1 χρόνο με την ασθένεια του κορονοϊού και όλα αυτά που έπονται και έρχονται, και έρχονται πάμπολλα όπως έχουμε πει και άλλοτε εάν το 2020 ήταν έτος φοβερό και ήταν φοβερό γιατί μας εγέννησε φόβο. Άλλοι λίγο άλλοι πολύ ένα φόβο τον παίρνουμε, τον έχουμε.

Το έτος 2021 απ’ ότι φαίνεται και απ’ ότι λένε οι Άγιοι άνθρωποι που ζουν, πάντοτε θα υπάρχουν άγιοι κρυμμένοι, ταπεινοί που ζουν το πολίτευμα του σταυρού και της Αναστάσεως Του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού μας λεν ότι το 21 θα είναι τρομερό. Γιατί θα έχει τρόμο.

Να γαντζωθούμε, να πιαστούμε επάνω στον Εσταυρωμένο και Αναστημένο σώμα Του Χριστού. Και Αυτός δεν θα μας αδικήσει και δεν θα μας ξεγελάσει ποτέ, ποτέ, ποτέ.

Έρχονται πολύ δύσκολες ώρες απ’ ότι φαίνεται τα δύσκολα τώρα αρχίζουν όταν τελειώσει μέσα στον Μάιο η περιπέτεια του κορονοϊου και θα έρθουν άλλες περιπέτειες. Θα ρθουν!

Μεγαλύτερες απ’ αυτόν. Οπόταν θα χρειαστούμε περισσότερες υπομονές και περισσότερη πίστη. Και να έχετε υπόψιν και κάτι ωραίο που μου είπε ένας Άγιος άνθρωπος ότι αυτή η αρρώστια θα φύγει όπως ήλθε απότομα θα φύγει απότομα και σύντομα.

Θα έχουμε άλλες δοκιμασίες.

Θα τις περάσουμε και αυτές και μετά θα έλθει όταν τελειώσουν και οι πόλεμοι οι παγκόσμιοι που θα γίνουν ο γενικός πόλεμος που έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, όταν όλα αυτά τελειώσουν αφού διαλυθεί η Ευρώπη, η Αμερική και η Τουρκία ότι μείνει και όσοι μείνουν θα ζήσουμε την εποχή της Ορθοδόξου ιεραποστολής σε όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό σας είπα προετοιμάζει τώρα με εξετάσεις ο Χριστός το καινούργιο Του πλήρωμα και διαλέγει ποιους η ψυχή τους το λέει. Και ανάλογα θα πράξει…

… Αυτά που σας είπα και οι σεισμοί και οι καταποντισμοί και οι λοιμοί οι αρρώστιες δηλαδή και η πείνα δεν είναι τιμωρία για τις αμαρτίες μας όχι είναι ευεργεσία. Για να μπορέσει να γίνει μια εγχείρηση και να πέσει η μύτη μας να ταπεινωθεί. Όσοι ταπεινωθούν.

 

Έλεγε ο Άγιος Παΐσιος κάτι πάρα πολύ ωραίο: «Ήλθε η εποχή όπου θα χωρίσει το σιτάρι από το κριθάρι». Οι ζεστοί στην πίστη από τους απίστους. Δεν θα υπάρχουν από εδώ και πέρα χλιαροί. Η θα πιστεύεις πολύ και η έννοια σου θα είναι πότε θα πάω στην επόμενη λειτουργία να κοινωνήσω ή καθόλου.

Ως τώρα περάσαμε με τους χλιαρούς. Νερόβραστα πράγματα. Πάντα νερόβραστα. Τελειώσανε…

Ακούστε παρακάτω σχετικά αποσπάσματα ομιλιών – κηρυγμάτων από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο.


 xristianos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου