Τι είχαν πει για τις ηλεκτρονικές ταυτοτήτες ο Άγιος Παΐσιος, ο Άγιος  Πορφύριος και οι Γέροντες της Ορθοδοξίας - Triklopodia | Triklopodia

ΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΪΣΙΟΣ & ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΙΩΑΝΗΣ ΚΑΛΛΑΪΔΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΒΕΤΣΙΟΥ

-Γέροντα, τί σχέση έχει αυτη η ταυτότητα με τό σφράγισμα;

-Η ταυτότητα δεν είναι τό σφράγισμα· είναι η εισαγωγή τού σφραγίσματος.

….Τώρα αφού ο υπουργός τους υποσχέθηκε να μη βάλει το 666 στις ταυτότητες ούτε ορατώς, ούτε αοράτως, και αυτό κάτι είναι. Θα κάνουμε υπομονή, θα δείξουν τα πράγματα. Και μόνον που λένε ότι δεν βάζουν το 666, είναι κάτι. Αρνούνται και οι ίδιοι. Ας δούμε τελικά τι θα βάλουν. Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί να ‘ρθη και η οργή του Θεού.

Ύστερα, δεν είναι ότι σε είκοσι τέσσερις ώρες θα πρέπει να βγάλουν όλοι ταυτότητες. Αν βγουν οι πρώτες θα εξετασθούν και, αν βγει ψεύτης ο υπουργός, θα είναι δίκαιος ο αγώνας.

Αν τώρα συνεχίσουμε τις διαμαρτυρίες, εκείνοι θα πουν: «Να αυτοί δημιουργούν ταραχές. Ενώ δεν τίθεται θέμα φωνάζουν και διαμαρτύρονται».

Το σκυλί, αν είναι καλός φύλακας, γαυγίζει, όταν έρχεται ο κλέφτης. Όταν φύγει ο κλέφτης σταματάει. Αν συνεχίσει να γαυγίζει, τότε δεν είναι καλός φύλακας.

Πηγή: Από το βιβλίο “Πνευματική Αφύπνιση”, Γέροντος Παϊσίου Αγιορείτου, έκδοση Ιερού Ησυχαστηρίου Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος- Σουρώτη Θεσσαλονίκης

*****

H Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου (+2002) από τα Καλομόδια της Άρτας, ασκήτρια μέσα στον κόσμο και σκεύος εκλογής του Κυρίου από την παιδική της ηλικία, μιλάει για την κάρτα – ταυτότητα (μέσω της οποίας θα γίνονται όλες οι συναλλαγές):

*****

Αποτέλεσμα εικόνας για παπα γιαννης καλαιδης

Ο πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης έλεγε για την κατάσταση στην Ελλάδα και τις ταυτότητες:

Τα Χριστούγεννα του 2006, τρία χρόνια πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας, (λέει η κόρη του) ήµασταν όλοι µαζεµένοι στο σπίτι του αδελφού µου του Χρήστου για τη γιορτή του. Δακρυσµένος ο πατέρας είπε: «Ποιος θα έχει ανδρείο φρόνηµα και δε θα υποκύψει να πάρει την καινούργια ταυτότητα, αν δει τα παιδιά του να πεινάνε; Κλάψτε στον καλό Θεό να µας λυπηθεί, γιατί θα χαθούν ψυχούλες».

Λίγους µήνες µετά αναφέρθηκε εκ νέου στο θέµα λέγοντας: «Δοξασµένο να είναι το όνοµα του Κυρίου, που άκουσε τις προσευχές µας κι έδωσε έλεος. Έτσι θα προηγηθούν (παρεμβληθούν) τα γεγονότα που θα γίνουν για την Πόλη (Κωνσταντινούπολη) και θα σταµατήσει αυτό το κακό µε τις ταυτότητες. Και µάλιστα µαζί µε την Ελλάδα θα σωθούν κι άλλα κράτη, που είναι έτοιµα να πάρουν αυτήν την ταυτότητα»

πηγή: imdleo.gr

*****

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: «ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ,  ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ, ΔΕ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.»

*****

Τι είπε ο Όσιος Πορφύριος το 1982 για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

πηγή: yiorgosthalassis.blogspot.com

simeiakairwn.wordpress.com