Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ : ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ;

 


Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορεί μια φήμη, που πολλοί θεωρούν βεβαιότητα, ότι υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ Μπαρτόλομιου και ζαβού:

Ο Μπαρτ να διώξει τον Ελπιdofόρο από αρχ1επίσκοπο ΗΠΑ και να στείλει στη θέση του τον της Αυστραλίας και το ζαβό να κάνει ντου στη μονή Εσφ1γμένου και να διώξει τους μοναχούς.
Και, αν και πολύ θα ευχόμασταν, να είναι απλά ένα σενάριο σ@τανικής φαντασίας, δυστυχώς τα γεγονότα δε μας αφήνουν! Γιατί ο κόσμος τό ‘χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι, ότι σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία ανηφόρισε προς ΄Αγιον Όρος μεριά και όλοι αναρωτιόμαστε, τι στην ευχή γυρεύουν altogether εκεί πάνω!
Και βέβαια θα μπορούσαν, να βρίσκονται εκεί απλώς και μόνο για λόγους μετανοίας, προσευχής και κατανύξεως και εμείς οι κακιασμένοι να τους παρεξηγούμε. Αλλά, ρε σεις, φιλοξενούνται και σε αυτή τη μονή με το “σκοτεινό”, για να μην πω ένοχο παρελθόν και όσο και να θέλουμε, να αγιάσουμε και να πιστέψουμε στις καλές προθέσεις τους, δε μας αφήνουν.

Και αναρωτιόμαστε:

Θα φτάσει ο αφορισμένος σε αυτό το έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης; Γιατί το να πετάς εκατό και βάλε μοναχούς από το “σπίτι τους”, που είναι το Περιβόλι της Παναγίας, που πολλοί εξ αυτών έζησαν όλη τους τη ζωή εκεί πάνω και αρκετοί βρίσκονται σε πολύ προχωρημένη ηλικία, είναι το ίδιο και χειρότερο με το να πετάς μια οικογένεια στο δρόμο.
Αλλά η απάντηση είναι μάλλον εύκολη και προκύπτει από το χαρακτηρισμό “αφορισμένος”, που αποτελεί μια σκληρή πραγματικότητα:

΄Ενας ηγέτης χωρισμένος από το Θεό, που εργάζεται ξεκάθαρα για τη σ@τανική Νέα Τ@ξη, που έχει εξαπολύσει διωγμό στην Ορθοδοξία, στην οικογένεια και τα χρηστά ήθη ψηφίζοντας αντίχριστους νόμους και υποστηρίζοντας με κάθε μέσο την ανwμαλία, η οποία πλέον προωθείται και από τα σχολεία, περιμένουμε, ότι θα υπολογίσει έστω το πολιτικό κόστος;
Ποιο πολιτικό κόστος άλλωστε, όταν γνωρίζει πολύ καλά, ότι έχει πλάτες (αυτές της Ν.Τ.Π. που λύνει και δένει μέχρι στιγμής στο παγκόσμιο γίγνεσθαι) και ότι με τα μαγειρέματα της μαμάς S1ngular και του εκάστοτε εκλογικού νόμου, που μπορεί, να κόψει και να ράψει στα μέτρα του, μπορεί να μας μπαστακωθεί ες αεί και να διαλύσει και ό,τι ακόμη έχει μείνει όρθιο. ΄Η να παραδώσει κάποια στιγμή τη σκυτάλη στην επόμενη λεμονόκουπα, στον επόμενο yes men, που για αυτά τα γυαλιστερά χαρτάκια, που ονομάζονται ευρώ, θα μπορούσε, να πουλήσει ακόμα και τη μάνα του.
Και βέβαια εύχομαι, να μη συμβεί τίποτα και οι ανησυχίες μας να αποδειχτούν αβάσιμες. Γιατί στα χείλη όλων μας κρέμεται η εξής απορία:

Μα θα επιτρέψει η Παναγία, να γίνει τέτοιο ανοσιούργημα στο Περιβόλι της;

Περιβόλι βέβαια, το οποίο εξέπεσε, πράγμα το οποίο πήραμε πρέφα κατά την εποχή της πλανδημίας με…
Αγιορείτες φερέφωνα της κυβέρνησης που έκαναν αγρυπνία για την “πανδημία” και μας συνιστούσαν… υπομονή, αφού τόσο η ασθένεια όσο και το κλείσιμο των εκκλησιών έγιναν “κατά παραχώρηση Θεού εξαιτίας των αμαρτιών μας”… (!!!!)
Αγιορείτες που μας έλεγαν: “Ταπεινώσου, βάλε τη μάσκα σου και σκάσε”…
Αγιορείτες που υποχρέωναν τους επισκέπτες σε PCR test, προκειμένου να εισέλθουν στο ΄Αγιον Όρος, προφανώς επειδή έτρεμαν για τη ζωούλα τους…
Αγιορείτες, οι οποίοι τηλεφώνησαν σε μένα προσωπικά, για να τους στείλω … επιστημονικές αποδείξεις για την επικινδυνότητα του εμvolίου, επειδή ο ηγούμενος της μονής τους τους πίεζε, να εμvolιαστούν, καθόσον εκείνος είχε νοσήσει σοβαρά και φοβόταν …
Και, ντρέπομαι που το λέω, αλλά όταν τους ρώτησα:
– Καλά, συγγνώμη, τι φοβάται ο ηγούμενός σας; Δε γνωρίζει, ότι η ζωή μας είναι στα χέρια του Θεού και μόνον και ότι όποτε Εκείνος το επιτρέψει, θα αποχωρήσουμε από αυτόν τον κόσμο;
Μου απάντησαν:
– Αυτό το λέτε εσείς, επειδή έχετε πίστη. (!!!!!!!)
Και δεν τόλμησα, να το συνεχίσω, γιατί θα έλεγα λόγια άσχημα…
……………………………………………………………………………………………..
Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα στις μονές του Αγίου ΄Ορους, αυτές που δέχτηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και τις επισκεύασαν, για να έχουν μια πιο άνετη μοναχική ζωή και ένα μεγάλο μέρος των μοναχών μάλλον έχουν ξεχάσει το λόγο που βρίσκονται εκεί…
Αλλά θα μου πείτε, εκείνοι θα έπρεπε να επιτρέψει η Παναγία, να φύγουν από το Περιβόλι της και όχι όσοι κρατούν Θερμοπύλες και μάχονται κατά του Οικουμενισμού.
Ναι μεν αλλά…
Ας μην ξεχνάμε, ότι ζούμε σε μιαν εποχή διωγμών και ομολογίας. Και όπως διώκονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο όσοι Χριστιανοί ζουν μες στον κόσμο, το ίδιο και περισσότερο θα διωχθούν όσοι αρνήθηκαν τα εγκόσμια, για να αφιερωθούν στο Θεό. Και θα ξεχωρίσει κι εκεί η ήρα από το σιτάρι.
Και μπορεί να το επιτρέψει η Παναγία…
Για να αναδειχτούν νέοι μάρτυρες…
Για να βρουν στηρίγματα και καθοδηγητές οι λαϊκοί…
΄Η ακόμα ακόμα, επειδή κάτι φοβερό και τρομερό πρόκειται να συμβεί στο ΄Αγιο ΄Ορος και θέλει να πάρει τους δικούς της από εκεί…
Σύμφωνα και με την προφητεία που δημοσίευσε εχθές η Τρικλοποδιά:
“Το άγιον όρος θα βουλιάξει απο σεισμό,για να μην εισέλθουν μέσα οι βέβηλοι.
Εσείς οι μοναχοί που θα ζείτε τότε την εποχή του αντίχριστου,θα βγείτε μόνο από το περιβόλι με το ράσο σας και δεν θα πάρετε τίποτα άλλο.
Πριν γίνει αυτό η Θεοτόκος θα έλθει ολοζώντανη και θα σας ειδοποιήσει, να βγείτε από το άγιον όρος και να κηρύξετε στους χριστιανούς μετάνοια.
Η χερσόνησος θα σχιστεί σε κομμάτια και ο ΄Αθως σαν ηφαίστειο θα σφυρίζει και ο ήχος του ανάλογά με τον καιρό θα φτάνει μέχρι την Κρήτη.”
Ενώ σύμφωνα και με τον αμφισβητούμενο π. Ελπίδιο η Παναγία είχε πει σε αγιορείτη μοναχό:
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΕ ΜΟΥ, ΘΑ ΖΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ, ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΣΕ. ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΨΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΜΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΟΣΩΝ ΕΖΗΣΑΝ ΚΑΙ ΖΟΥΝ ΕΔΩ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΕΓΩ ΖΩ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΤΑΠΕΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΑΨΥΧΑ ΜΕΡΗ.
Ενώ σε άλλο βίντεο αναφέρει τα εξής:
“Αυτή τη στιγμή ο σατανάς αγωνίζεται να καταστρέψει τη δημιουργία του Θεού: όχι μόνο τη κτίση αλλά κυρίως τον άνθρωπο. Ανάμεσα στα σχέδια του σατανά είναι και η ατίμωση του Αγίου ΄Ορους. Η Παναγία μας δε χαίρεται, που στο περιβόλι της χτίζονται ή ανακαινίζονται με χρήματα της Ε.Ε. τόσο όμορφοι ναοί και μοναστήρια, γιατί ξέρει πολύ καλά, ότι ο Εωσφόρος με αυτήν την κίνηση έχει βάλει θηλιά στους ηγουμένους και τους μοναχούς και κάνουν ό,τι θέλει εκείνος.
Ετοιμάζεται να ατιμάσει το ΄Αγιο ΄Ορος και θα είναι τέτοια η θλίψη των Αγιορειτών Πατέρων, που θα δημιουργηθούν μεγάλες αντιδράσεις. Αυτό θα το επιτρέψει ο Θεός, γιατί πάρα πολλοί Αγιορείτες δε στέκονται σωστά. Θα έπρεπε να είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένοι στο Θεό και να μην τους νοιάζει αν τα κελάκια τους θα είναι ωραία.
Οι Αγιορείτες θα περάσουν μια μεγάλη θλίψη, μια ατίμωση, μέχρι που ο Θεός θα λυπηθεί τους πραγματικά δικούς Του ανθρώπους εκεί και θα ξανακαθαρίσει το ΄Ορος και θα το κάνει τόπο θεϊκό. Αυτό όμως θα συμβεί μετά το μεγάλο πόλεμο. Το ΄Αγιο ΄Ορος θα ξαναγίνει φωστήρας, που θα διδάσκει την Αλήθεια του Τριαδικού Θεού σε όλον τον κόσμο.”
Δε γνωρίζω, αν θα συμβούν κάπως έτσι τα πράγματα. Το μόνο που γνωρίζω είναι, ότι μοναδικό μας όπλο είναι η προσευχή και ότι μόνο αυτή μπορεί να αποτρέψει ή να απαλύνει τα όσα δύσκολα έρχονται καλπάζοντας τόσο για λαϊκούς, όσο και για κληρικούς. Και εύχομαι, να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί:

«Συντριβήτωσαν ὑπό τήν σημείωσιν τοῦ τύπου τοῦ τιμίου Σταυροῦ Σου πᾶσαι αἱ ἐναντίαι δυνάμεις»…

και να μας δώσει ο Θεός δύναμη και φώτιση, για να αντιπαρέλθουμε τα όποια εμπόδια και να κρατήσουμε άσβεστη μέσα μας τη φλόγα της Ορθοδοξίας…

ΜΙΑ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου