Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών : Η Ειδική λειτουργία στη νοτιοανατολική Ουκρανία θα οδηγήσει σε καταστροφή.Η Κίνα και η Ρωσία θα διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις.


Η διεξαγωγή επίθεσης με επιδρομή στη νοτιοανατολική Ουκρανία θα οδηγήσει στην καταστροφή, δήλωσε το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.
МИД РФ: Спецоперация на юго-востоке Украины приведет к катастрофе. МИД РФ: Спецоперация на юго-востоке Украины приведет к катастрофе
"Η Μόσχα ανησυχεί εξαιρετικά για τις πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με την πρόθεση να πραγματοποιήσει μια επίθεση το Κίεβο με σώματα ασφαλείας του καθεστώτος στα νοτιο-ανατολικά της χώρας, και με τη συμμετοχή των υπερεθνικιστικών ομάδων " σωστός τομέα, "- είπε σε μια δήλωση του το Υπουργείο Εξωτερικών. 

Οι Ρώσοι διπλωμάτες σημειώνουν ότι αυτές οι «ανεύθυνες και επιθετικές" ενέργειες του Κιέβου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικές συνέπειες.

"Τα μέτρα τιμωρίας εναντίον του λαού του, θα μαρτυρούν την αποτυχία της ηγεσίας του Κιέβου για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της  Διακήρυξης της Γενεύης, στις 17 Απριλίου ,υπέρ του γρήγορου τέλους με κάθε μορφή βίας και δεν θα ξεκινήσει ένα ευρύ εθνικό διάλογο με τη συμμετοχή όλων των περιφερειών και των πολιτικών δυνάμεων», - σημείωσε το Υπυργείο Εξωτερικών. 

"Καλούμε το Κίεβο να υπογράψει τη συμφωνία της Γενεύης με τις ΗΠΑ και την ΕΕ,χωρίς να κάνει λάθη και ποινικές αξιολογήσεις, με νηφαλιότητα και με την πλήρη επίγνωση των πιθανών συνεπειών από τη χρήση βίας κατά του ουκρανικού λαού», - κατέληξε στο συμπέρασμα στην πλατεία Σμολένσκ.    http://www.pravda.ru/news/world/formerussr/ukraine/01-05-2014/1206471-ukraine-0/   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΑΒΔΑ:Corfiatiko.blogspot.com Η Κίνα ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα πραγματοποιήσει κοινές ναυτικές ασκήσεις με τη Ρωσία, στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας από τη Σαγκάη ,στα τέλη Μαΐου, σε  μια προσφορά για την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας. 1398906790568.jpg-620x349 (1)
          Το Υπουργείο Άμυνας της Κίνας δεν δίνει την ακριβή τοποθεσία στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, όπου το Πεκίνο έχει κλειδώσει σε μια όλο και πιο πικρή διαμάχη με την Ιαπωνία για την κυριότητα μιας ομάδας ακατοίκητων νησίδων. 
           "Τα γυμνάσια αυτά αποτελούν τακτικές ασκήσεις που γίνονται από την Κίνα και τη Ρωσία για το πολεμικό ναυτικό, και ο σκοπός είναι να εμβαθύνουν την πρακτική συνεργασία μεταξύ των δύο στρατών, να αυξήσουν την ικανότητα να αντιμετωπίσουν από κοινού τις απειλές για την ασφάλεια στη θάλασσα", ανέφερε το υπουργείο στην ιστοσελίδα του. 
             Δεν παρείχε καμία άλλη διευκρίνιση. 

            Η Κίνα ανησυχεί την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον περασμένο χρόνο, όταν ανακοίνωσε μια ζώνη αναγνώρισης αεράμυνας για την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, που καλύπτει τα νησιά.  Η κυβέρνηση του Πεκίνου,  αναδιατάσσει τις στρατιωτικές δαπάνες γρήγορα, έχει αποστείλει τακτικά περιπολίες στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, δεδομένου ότι καθιέρωσε την άμυνα ζώνης.
           Η Κίνα εξοργίστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, διαβεβαίωσε  την σύμμαχο του Ιαπωνία ότι η Ουάσιγκτον είχε δεσμευτεί για την άμυνά της, συμπεριλαμβανομένων των επίμαχων νησιών. 
            Νωρίτερα αυτό το μήνα, το Τόκιο ανακοίνωσε ότι θα τοποθετήσει στο έδαφος μια νέα βάση ραντάρ στην περιοχή, σε ένα τροπικό νησί της Ιαπωνίας, κοντά στην Ταϊβάν. 
            Ο σταθμός ραντάρ στο Yonaguni νησί, είναι μόλις 150 χλμ. από τα επίμαχες νησιά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, σηματοδοτεί την πρώτη στρατιωτική επέκταση της Ιαπωνίας στο δυτικό άκρο της νησιωτικής αλυσίδας της, για περισσότερα από 40 χρόνια. 
           Η Κίνα και η Ρωσία έχουν στενή διπλωματική,  ασφάλειας και  οικονομικούς δεσμούς, και προβαίνουν τακτικά σε στρατιωτικές ασκήσεις μαζί.    http://www.theage.com.au/world/china-russia-to-conduct-joint-naval-drills-20140501-zr28s.html   ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ THE AGE:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου