ΡΟΛΟ'Ι'

Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Κλειστές οι τράπεζες όλη την ερχόμενη βδομάδα - Πήραν απόφαση για capital controls.

 Είχαμε ειδοποιήσει πολλές φορές με άρθρα μας ότι η ώρα των γεγγονότων έφτασε.Το οριστικό κλείσιμο των Τραπεζών σαν μέτρο πίεσης προς τον ελληνικό λαό,θα φέρει επιπτώσεις.Δυστυχ'ως όσοι πήραν λεφτά από τα ΑΤΜ,πήραν.Οι συνταξιούχοι αύριο δεν θα πληρωθούν παρότι οι εντολές πληρωμών έχουν γίνει.Ακολουθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι,ενώ άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον ιδιωτικό τομέα από αρχές Ιουλίου.Το Capital Control θα έχει συνέπειες στον εμπορικό κόσμο αφού στην ουσία τον διαλύει.Ο Τουρισμός επίσης θα έχει συνέπειες,αφού όσοι αναχωρούν από αύριο ,από την Ελλάδα δεν θα μπορούν να πληρώσουν μέσω κάρτας,ενώ θα επηρρεαστούν και οι αφίξεις και οι κρατήσεις.Θέλω να ευχαριστήσω τον Γέροντα μου,που μου υπέδειξε τον ακριβή χρόνο της μη πληρωμής των συντάξεων,αφού από το 2012 μου είχε πει <<Αν κόψουν και τις συντάξεις τετέλεσται!>>.Από πλευράς μας συστήνουμε Μετάνοια γιατί τα γεγγονότα από αύριο και μετά θα είναι σαν μία αλυσίδα.Τα δύσκολα για την Ελλάδα μόλις ξεκίνησαν.Πολύ προσευχή και την ελπίδα μας στο Θεό. Την απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι ελληνικές τράπεζες όλη την ερχόμενη βδομάδα έλαβε πριν από λίγο το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας προκειμένου να επιτευχθεί η οργανωμένη διαχείριση της κρίσης, εισήγηση η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση στο υπουργικό συμβούλιο και -εφ' όσον οριστικοποιηθεί- αναμένεται να ενεργοποιηθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.  Κλειστές οι τράπεζες όλη την ερχόμενη βδομάδα - Πήραν απόφαση για capital controls
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική αργία (bank holiday) θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 6 Ιουλίου, την επομένη δηλαδή της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Παραλλήλως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης και ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος αποφάσισαν να εισηγηθούν στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει στις 20:00 την επιβολή capital control.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση στο Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας ήταν για ανώτατο όριο αναλήψεων 150 ευρώ. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί απόψε από το υπουργικό συμβούλιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τραπεζική αργία για όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα ισχύσει και για το χρηματιστήριο της Αθήνας που αναμένεται επίσης να παραμείνει κλειστό μέχρι τις 6 Ιουλίου.
Τι θα συμβεί με τα ATM's
Κατά πάσα πιθανότητα, αύριο Δευτέρα τα ATM's δεν θα λειτουργήσουν καθόλου. Κι αυτό διότι θα χρειαστεί να γίνουν τεχνικές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις στη λειτουργία των μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης. Μέχρι να αναπροσαρμοστούν τα ανώτατα όρια αναλήψεων μετρητών τα ATM's θα παραμείνουν εκτός λειτουργίας.

Η εισήγηση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος για επιβολή capital controls
εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας και θα τεθεί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προκειμένου να επισημοποιηθεί. Μετά την έγκρισή της από το υπουργικό συμβούλιο, η επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων και η τραπεζική αργία για όλη την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να εκδοθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Τα capital controls, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι δηλαδή, περιλαμβάνουν και τις πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδώσει τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα ανεξαρτήτως αν φέρουν το σήμα visa ή mastercard. Οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κάρτες οι οποίες έχουν εκδοθεί από πιστωτικά ιδρύματα στο εξωτερικό δεν θα ενταχθούν στους περιορισμούς των capital controls, πράγμα που σημαίνει ότι οι τουρίστες θα μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές και να κάνουν αναλήψεις.
Βαρουφάκης: Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται
«Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα» διαβεβαίωσε ο υπουργός των Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης περικυκλωμένος από δεκάδες Έλληνες και κυρίως ξένους δημοσιογράφους προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών για την έναρξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου συστημικής Ευστάθειας.

Με τη δήλωσή του αυτή, ο κ. Βαρουφάκης -ο οποίος προηγουμένως είχε διευκρινίσει ότι ουδέποτε δήλωσε πως η  ελληνική κυβέρνηση προκρίνει την επιβολή capital controls- θέλησε να διαβεβαιώσει τους πολίτες ότι παρά το bank run που ακολούθησε την προαναγγελία του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο για την οργανωμένη διαχείριση της κρίσης.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη συμμετείχαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας, η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Γιώργος Μιχελής, ο επικεφαλής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος,  ο γγ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος.Έξω από το υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη. Μέχρι και Ιάπωνες ανταποκριτές ήρθαν στην Αθήνα για να μεταδώσουν τις καταιγιστικές εξελίξεις στη χώρα μας.  Μάλιστα κατά την άφιξη του Γιάνη Βαρουφάκη όλοι οι δημοσιογράφοι που τον περίμεναν, σχεδόν ποδοπατήθηκαν για να αποσπάσουν μια δήλωσή του.

«Το Eurogroup στέρησε από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να αποφασίσει με την ψήφο του με ένα ναι ή ένα όχι. Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με νηφαλιότητα. Θα λάβουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται για να μην υπάρξει πρόβλημα στην καθημερινότητα του Έλληνα» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.


Τα επιτελεία των τραπεζών, παραμένουν σε επιφυλακή και θα συνεδριάσουν αργότερα την Κυριακή, μετά το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας για να αποφασίσουν πως θα κινηθούν τη Δευτέρα και να συντονίσουν τις ενέργειές τους.Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, η ΕΚΤ αποφάσισε να μην αυξήσει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες. Κατά πληροφορίες, η μη αύξηση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA, ουσιαστικά ισοδυναμεί με φρένο στην πρόσθετη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με απλά λόγια δηλάδη, η ΕΚΤ δεν έδωσε σήμερα πρόσθετη ρευστότητα για την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά ταυτοχρόνως δεν έκλεισε και τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης για την Ελλάδα. Συνιστά περιορισμό κίνησης κεφαλαίων, capital controls δηλαδή για να μην προκληθεί πανικός στις τράπεζες.Διατηρώντας αμετάβλητο τον ELA, επιλέγοντας δηλαδή να δώσει περιθώριο 48 ωρών μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε λήγει το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους δανειστές, από την μια πλευρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δίνει περιθώριο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, από την άλλη όμως -δεδομένης της συνεχιζόμενης ανάληψης μετρητών από τα ATM's- «σπρώχνει» την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τον έλεγχο κεφαλαίων αφού είναι αβέβαιο αν από αύριο οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανταποκριθούν.Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη capital controls. Μία πρόταση όμως που έπεσε στο κενό καθώς έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο υπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στην επιβολή capital controls. Διαβάστε περισσότερα εδώ http://www.protothema.gr/economy/article/488565/sunedriazei-to-sumvoulio-sustimikis-eustatheias/  Παραθέτουμε το άρθρο προειδοποίηση που δημοσιεύσαμε στις 23-4-2015        Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ. 
Εχουμε εισέλθει σαν έθνος σε μία κρίσιμη καμπή.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.Κοινώς,αν η κυβέρνηση υπογράψει νεό μνημόνιο με όσα βαρυά μέτρα προταθούν με αυτό την επόμενη μέρα θα ξεκινήσουν ταραχές ενώ αν προτιμήσουμε την έξοδο από το ευρώ και κλείσουν οι τράπεζες πάλι την επόμενη μέρα θα έχουμε κοινωνικές ταραχές.Αδιέξοδο λοιπόν.Τι λένε οι Αγιοι και οι Γέροντες γι αυτό;Τι είχαν προβλέψει και τι έβλεπαν δεκαετίες ή αιώνες πριν;Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός μας είπε ότι <<Θα τραβηχτεί το Διεθνές κεφάλαιο,το Μασονικό Κεφάλαιο>>κοινώς παιδευόμαστε    από το καλοκαίρι του 2014 για την τελευταία δόση του Μνημονίου την οποία δεν θα πάρουμε ποτέ αν δεν καταργήσουμε όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα!Και φυσικά αν μέχρι τις 30 Ιουνίου δεν υπογράψουμε νέο
μνημόνιο τότε το κεφάλαιο τραβιέται οριστικά,αφού βγαίνουμε από το Ευρώ. Το βιβλίο στη ΔΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ είναι ακόμα πιο αναλυτικό.<<Από το 1980 με την κυβέρνηση Καραμανλή εισήλθε και η χώρα μας ως μέλος στην ΕΟΚ.Περνόντας από διάφορα στάδια με νόμους και Συνθήκες όπως η περιβόητη Σέγκεν και την νομισματική ενοποίηση με το Ευρώ,φτάσαμε στην σημερινή οικονομική κρίση.Δεσμεύτηκαν λοιπόν οι πολιτικοί μας χωρίς να ακούνε τον Ελληνικό λαό.Γι αυτό όσο κι αν διαμαρτύρεστε και διαδηλώνετε για κάποιο δίκαιο αίτημα σας ,θα ακούτε πλέον επί μονίμου βάσεως από τους πολιτικούς:''Είναι κοινοτική οδηγία και είμαστε υποχρεωμένοι να υπακούσουμε. γι αυτό δεν μπορούμε να πράξουμε διαφορετικά."Μπορείτε αδερφοί να φανταστείτε τις ολέθριες επιπτώσεις αυτής της αλλαγής;"Στους δρόμους να ξεψυχάτε τους Γερμανούς δεν θα τους ενδιαφέρει και θα πιέζουν για να εφαρμοστεί η οδηγία τους. >>ενώ κάποτε ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμος Αρσένης είχε πει:''Θα αισθανθείτε όμως δυνατά το βαρύ χέρι ενός Γερμανού Τραπεζίτη''στις 27 Ιουλίου 1992 στη β'Συνεδρίαση της Βουλής.Παρακάτω ο Ιερομόναχος Χρ.Αγγελόγλου αναφέρει:''<<Προνοούν αυτοί γνωρίζοντας ότι κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι εξαπατηθήκατε και θα θελήσετε να αντιδράσετε και θα υλοποιήσουν την εγκατάσταση μιας υπέρτατης εποπτείας,για να ασκούν έναν παγκόσμιο ηλεκτρονικό έλεγχο.Μερικοί με ρώτησαν να βγούμε ή να μείνουμε;Tότε θυμήθηκα αυτό που κάποτε ρώτησαν την καμήλα:Aνήφορο θέλεις ή κατήφορο;Και η καμήλα τους είπε-Βρε παιδιά χάθηκε το ίσιωμα;Και μεις με την σειρά μας το ίδιο λέμε.Τόσο δύσκολο είναι να φορέσουμε ένα ζευγάρι παντόφλες;Γιατί να μας θέτουν συνέχεια το δίλλημα:''ή μέσα πεθαίνοντας ή έξω ξεψυχώντας;Γιατί δεν μας θέλουν μέσα ζωντανούς;>>.Ερχεται λοιπόν η ώρα να βγούμε από το Ευρώ όπως επί το πλείστον διατυμπανίζουν τα κανάλια ώστε όταν συμβεί να φανεί φυσιολογικό.Όπως σας ενημερώσαμε από τον Φεβρουάριο το επόμενο πρόβλημα για την Ελλάδα θα ήταν οι λαθρομετανάστες,ένα θέμα που έγινε πιο έντονο τις τελευταίες ημέρες,και με αφορμή την συνθήκη του Σέγκεν αλλά και την απόφαση της ΕΕ να μην δέχεται λαθρομετανάστες αλλά να τους επιστρέφει πίσω στις χώρες εισαγωγής(Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία)που θα τους δίνεται οικονομική βοήθεια για την συντήρησή τους πολύ φοβάμαι ότι θα επαληθευτεί το άρθρο του Γέροντα Θεόκλητου Διονυσιάτου. Το άρθρο του Γέροντος Θεόκλητου είχε τίτλο: «Μελαγχολικαί ενοράσεις»Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, μεταξύ άλλων, λέγει, ότι «οι Μοναχοί είναι οι κήρυκες της ερχομένης Βασιλείας, οι προφήται της Καινής Διαθήκης». Την φράση αυτη μού θύμισαν κάποιες συζητησεις, πού είχα τελευταίως με τρεις φίλους ησυχαστές, πού και οι τρείς, ωσάν από προφητική διαίσθηση, ισχυρίζοντο για την επέλευση απιθάνων εθνικών καταστάσεων. Και ποιές καταστάσεις είναι αυτές; Ότι, ταχα, η

Ελλάς, σταδιακώς, δεν θά συρρικνωθεί μέν εδαφικώς, αλλά θά κατακτηθεί εκ των ένδον από τό Ισλάμ! Και εστήριζαν τον ισχυρισμόν των, στις ηλεγμένες πληροφορίες, όπως έλεγαν, πού τούς μετέδιδαν παλαιοί φίλοι τους κορυφαίων πολιτικών θέσεων, πού τούς επεσκέπτοντο στην Ερημο τού Αθωνος ή τους έγραφαν.

Και στην ερώτησή μου· Ο Θεός θά επιτρέψει την αντικατάσταση της αγίας Εκκλησίας Του, πού «επεριποιήσατο τώ ιδίω Αίματι», μέ τόν σκοτεινό και δαιμονικόν μουσουλμανισμόν μέσα στην Τοπική Ορθοδοξία της Ελλάδος; Μού απήντησαν με ένα στόμα ότι, ο Θεός θα το επιτρέψει εξ αφορμής τής εκτεταμένης αμαρτίας. Καί ανεφέρθησαν στους βυζαντινούς ρωμηούς, πού δεν μετανοούσαν.


Και όταν πάλιν τους ερώτησα· πώς θα συμβεί αυτό και πότε και τί θά γίνουν οι Έλληνες; Απήντησαν, ότι ήδη ενεργείται η άλωση με τα 2-3 εκατομμύρια των μωαμεθανών, πού ονομάζονται μετανάστες, καί πού θα στερεώνονται σταδιακώς μέ τήν ελληνικήν ιθαγένεια, πού θά τούς χορηγεί ευχαρίστως τό Κράτος, δηλαδή η άθεη κυβέρνηση.
Οι δε Έλληνες βαθμιαίως θά γίνουν μειονότης, έως ότου θά μείνουν ελάχιστοι χριστιανοί ως…δείγμα. Μή απορείς, πάτερ Θ., έσπευσαν να εξηγήσουν, αυτήν τήν τραγωδία του λαού μας. Πολλοί θά αποδεχθούν τον μουσουλμανισμόν αβιάστως. Αλλοι, με κάποιαν βίαν ποικίλης μορφής. Και άλλοι «χριστιανοί» θα μεταναστεύσουν σέ χριστιανικές χώρες, μή δυνάμενοι νά συμβιώσουν με τους βαρβάρους αυτούς, πού τους
χρησιμοποιεί ο Θεός ως μέσον παιδαγωγίας, όπως ανά τους αιώνες ενεργούσε στούς Ισραηλίτες και στους χριστιανούς, πού δεν μετανοούσαν για τίς αμαρτίες τους. Παράδειγμα ο Κατακλυσμός, τα Σόδομα, ο Ελληνισμός της Ανατολής, το Βυζάντιον.

Αυτά όλα με είχαν συντρίψει ψυχικώς και σκεφτόμουνα, τάχα θά επιτρέψει ο Θεός αυτήν την ασύλληπτον συμφοράν; Επηκολούθησε σιωπή για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια, έθεσα το ερώτημα· Πατέρες άγιοι και αδελφοί, φανταζεσθε σείς, πώς θα ανεχθεί ο Κύριος τίς μουσουλμανικές δαιμονικές θυσίες, αντί των ορθοδόξων θυσιαστηρίων; Τότε ένας ησυχαστής μου υπενθύμισε την περίπτωση του ασκητου πού, μετά την άλωση τής Κωνσταντινουπόλεως, είδε επάνω στήν αγία Πρόθεση ερειπωμένου Ναού, μία γουρούνα με τα νεογνά της και άρχισε να κλαίει και νά οδύρεται. Τότε ενεφανίσθη Αγγελος Κυρίου και του λέγει· Αββά, τί κλαίεις; Γνωρίζεις ότι, αυτό πού είδες, είναι πιο ευάρεστον στόν Κύριον από την αναξιότητα τών ιερέων, πού λειτουργούσαν; Και ο Αγγελος εγένετο άφαντος.

Η συζήτηση κράτησε περισσότερον από δύο ώρες, οπότε οι ησυχαστές ανεχώρησαν και μου ετόνισαν να ευχαριστώ τον Κύριον γιά όσα επιτρέπει να γίνωνται εξ αγάπης και για την σωτηρίαν τών ψυχών. Και να μή παρασύρομαι συναισθηματικώς από την επιφάνεια τών γεγονότων, αλλά να εισδύω στήν ουσίαν των, αφού είναι δεδομένον, ότι «ο Θεός αγάπη εστί». Αλλά και ο Αγιος Πα'ί'σιος αναφέρεται σε αυτά που θα γίνουν προσεχώς....Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε : 
-Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά.
(Μαρτυρίες προσκυνητών , Ζουρνατζόγλου, 2006, σελ. 425-426)
Είδατε τί έπαθε ο Τσαουσέσκου στην Ρουμανία ; Τους μωραίνει ο Θεός κι
αφού γίνουν ρεζίλι, μετά παίρνουν τον δρόμο τους. Το ίδιο συνέβη και
με την Αλβανία , το ίδιο και με τους δικούς μας εδώ. Τους αφήνει πρώτα
να ρεζιλευτούν.
( Σκεύος εκλογής, Ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγιορείτου, 1998,  Άγιον Όρος)Στο ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ γράφεται για την ίδια κατάσταση <<Ένας από τους σκοπούς τους είναι κι αυτός ,να ξεσηκώσουν τον λαό εναντίον των δικών του πολιτικών αρχηγών.Αγανακτισμένος έτσι ο λαός από αυτούς θα παρακαλεί πλέον να έρθει κάποιος από κάπου αλλού να τους σώσει από την δυστυχία και να βρει την ησυχία του,ας μην λοιπόν αλληλοκατηγορούμαστε και αυτοεξοντωνόμαστε ως λαός και έθνος>>Εδώ ο συγγραφέας του βιβλίου με τον ξεσηκωμό των Ελλήνων βλέπει εμφύλιο.Σε εμφύλιο όμως αναφέρεται και ο Ιερομόναχος Νείλος Σωτηρόπουλος το 1965 στο βιβλίο του Η ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΟΞΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΣΤΟΜΦΟΣ ΡΟΜΦΑΙΑ που αναφέρει<<Αν δεν αφήσουν τις πλάνες τους οι Κομμουνιστές ,οι αιρετικοί,οι Μασόνοι,οι Χιλιαστές και να επιστρέψουν στο Χριστό με Μετάνοια,εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία,αν οι αδιάφοροι προς την θρησκεία και αμετανοήτως αμαρτάνοντες και βλασφημούντες τον θεό ,δεν μετανοήσουν με εξομολόγηση και Θεία Κοινωνία,δεν συμφιλιωθούν με τον Θεό,τότε θα γίνει πρώτον εκκαθάριση εκ μέρους του Θεού.Θα υποστεί δηλ.το έθνος μας καταστροφές σε άψυχο και έμψυχο υλικό.Το πως θα γίνει η εκκαθάριση <<ο νοών νοείτο...>>Τα ίδια έβλεπε και ο Γέροντας Θεόφιλος Ζερβάκος.<<Οταν οι Ελληνες ήταν ενωμένοι με το Θεό μεγαλουργούσαν στον Βαλκανικό και Ιταλικό πόλεμο.Οσες φορές όμως απομακρύνονταν από τον θεό και διίσταντο μεταξύ τους εξολοθρεύονταν.Ελληνες αδελφοί στώμεν καλώς,στώμεν μετά φόβου και ας προσέξουμε,διότι θα καταστραφούμε τελείως όχι από τους εχθρούς μας,όσον από τους εαυτούς μας.Εάν εξακολουθήσουμε αυτή την πορεία θα δάκουμε ο ένας τον άλλον,αναπόφευκτα θα αναλωθούμε μεταξύ μας.Αλλά και ο Θεός μας οργίσθει ,διότι δεν τον ακούμε,αλλά τον υβρίζουμε,τον βλασφημούμε και Τον καταφρονούμε.Ελληνες ,η πατρίδα μας,η Ελλάς πάσχει,κινδυνεύει,καταστρέφεταιΗ Ελλάς καθώς βαδίζουμε,όχι,όχι,δεν θα ζήσει,η Ελλάς θα σβήσει ή θα ζήσει ακόμη λίγο κακώς,το λέω με πόνο και θλίψη της καρδιάς μου.Αδύνατον ,αδύνατον Θεόν ψεύσασθαι.Μία μόνη ελπίδα μας απομένει αν θέλουμε και εμείς να σωθούμε από τον κίνδυνο και η Πατρίδα μας να ζήσει,να Μετανοήσουμε,να επιστρέψουμε στο Θεό,να ρίξουμε το παρελθόν στη λήθη και να σφικταγκαλιαστούμε σαν αγαπημένοι αδελφοί,να συνδεθούμε όλοι με τον σύνδεσμο της αγάπης και να ενωθούμε όλοι.>>Για την ίδια περίσταση ο Αγιος Κοσμάς ο Αιτωλός είπε :                                                        <<Θάρθει καιρός που οι Ρωμιοί(Έλληνες)θα τρώγονται αναμεταξύ τους.Εγώ δε συστήνω ομόνοια και αγάπη>>. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.