Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η Μεγάλη Σκακιέρα: πώς η Ρωσία θα κερδίσει στον παγκόσμιο πόλεμο.

Ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Υπάρχει ένας 3oς παγκόσμιος πόλεμος που εξαπολύθηκε    από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε μια απελπισμένη προσπάθεια να κρατήσει τη παγκόσμια ηγεμονία.
Πόλεμος  για κυριαρχία, για σφαίρες επιρροής, για τον έλεγχο της κατανομής των πόρων, με το προτιμώμενο μοντέλο της παγκόσμιας οικονομίας.© KM.RU, Петр Чайников
Η άμεση αντιπαράθεση μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών ήταν αδύνατη λόγω της παρουσίας και στις δύο πλευρές του μεγάλου αριθμού των πυρηνικών όπλων (ΒΔ), γιατί τότε εργαζόταν στο δόγμα της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου - αμοιβαία εξασφαλισμένη καταστροφή.
Η κυριότερη σύγκρουση ήταν επίσης στο χώρο των πληροφοριών, συχνά με τη βοήθεια μιας εσωτερικής πέμπτης στήλης, οι λεγόμενοι «διαφωνούντες».
Η ΕΣΣΔ χάνεται, κυρίως εξαιτίας της προδοσίας της ελίτ. Ως εκ τούτου, όλες οι χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και του Συμφώνου της Βαρσοβίας είναι για πολλά χρόνια στο πλαίσιο της εξωτερικής διαχείρισης (μερικοί εξακολουθούν να είναι, όπως και στις χώρες της Βαλτικής, την Ουκρανία και την Πολωνία) έχουν υποβληθεί σε λεηλασίες των πόρων (μερικές φορές οι φυσικοί πόροι, μερικές φορές  ανθρώπινοι, ενίοτε, οικονομικοί κλπ) και στοχευμένη αποβιομηχάνιση.
Ο Πόλεμος  περιορίζεται επίσης από την παρουσία ενός αριθμού μεγάλων παικτών (οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, κλπ) και τα μεγάλα αποθέματα πυρηνικών όπλων.

Παρά το γεγονός ότι το Ναυτικό των ΗΠΑ έχει αποδείξει την πρόθεσή του να εισέλθει στο εσωτερικό της θάλασσας της Κίνας, και το Πεκίνο (και το Γενικό Επιτελείο του PLA), το θεωρούν απαράδεκτο και μπορεί να ανταποκριθεί. Αλλά, ακόμη και αν αυτό συμβεί, το πρώτο στάδιο θα είναι χαμηλής έντασης σύγκρουση. 
Εν τω μεταξύ, οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας γρήγορα ζεσταίνονται, ο πόλεμος είναι ήδη σε εξέλιξη σε τρεις χώρους: τον οικονομικό, τον ενημερωτικό, και μάλιστα στο στρατό. 
Οικονομικός Χώρος:
α) οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας, παραβιάζουν τόσο το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες του ΠΟΕ!
β) επιχειρεί να εμποδίσει τις παραδόσεις του ρωσικού φυσικού αερίου προς την ΕΕ μέσω της διοργάνωσης ενός πραξικοπήματος στην Ουκρανία.

γ) την απόσυρση του ΤΤΙΡ,τη Συνθήκη της ΕΕ.
δ) το ντάμπινγκ των τιμών του πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένων των παράνομων μεταφορών από τις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.

Πληροφορίες : 

α) επιχειρεί να παρουσιάσει τη Ρωσία ως επιτιθέμενη στα μάτια της διεθνούς κοινότητας.

β) προσπαθεί να καταστρέψει τη συναίνεση στο εσωτερικό της Ρωσίας, να προκαλέσει μια πτώση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και, κατά συνέπεια, να οργανώσει στη Ρωσική Ομοσπονδία "Μαϊντάν", ακολουθούμενη από μια αλλαγή της κυβέρνησης , πιστή στις Ηνωμένες Πολιτείες ή / και χώρισε τη Ρωσία σε έναν αριθμό εξαρτώμενων προσώπων
γ)Αποσοβιετοποίηση της πρώην ΕΣΣΔ, τη δημιουργία Ρωσοφοβικής μυθολογίας σχετικά με την «καταπίεση» των χωρών αυτών. 
δ) Την εικόνα της Βενεζουέλας, της Κούβας, του Ιράν, της Συρίας, της  Λευκορωσίας και άλλες   χώρες ως «αυταρχικές δικτατορίες», οι προσπάθειες για «έγχρωμες επαναστάσεις» στις χώρες αυτές.

Στρατιωτική χώρο. Ο αριθμός των ανοικτών στρατιωτικών συγκρούσεων τα τελευταία χρόνια αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς: 
α) Αν.Ουκρανία-Ντόνετσκ.
β) την Ουκρανία στο σύνολό της.
γ) Συρία (IG και "μετριοπαθή αντιπολίτευση").
ζ) IG στο Ιράκ.
δ) Σαουδαραβική-Υεμένη σύγκρουση.
Επιδεινώθηκε και η Ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, ταραχές στο Αφγανιστάν, παγωμένες συγκρούσεις στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και μια σειρά από άλλα αφρικανικά κράτη. Και σχεδόν παντού ορατά ή αόρατα παρουσιάζουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στενότερους συμμάχους ή δορυφόρους.
Στην πραγματικότητα, ο επικεφαλής του Πενταγώνου, χωρίς άλλη καθυστέρηση, έχει κατηγορήσει τη Ρωσία και την Κίνα », σε μια προσπάθεια να αλλάξει η υπάρχουσα παγκόσμια τάξη».
Η  
Μόσχα προσπαθεί:
α) να μετακινήσετε το κύριο πεδίο μάχης όσο το δυνατόν περισσότερο μακρυά από τα σύνορά της.
β) να ελαχιστοποιηθεί την ένταση της πάλης, με τη συμμετοχή του Ρώσου (σλαβικά) για να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειές τους.

γ) προσπαθούν να καθυστερήσουν  το χρόνο, καθυστερώντας μια αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ περιμένουν  την Ουάσιγκτον που δεν θα περιμένει και θα ξεκινήσει την επίθεση κατά του κύριου αντιπάλου της -την  Κίνα.

Μέχρι σήμερα, η ισορροπία είναι περίπου ίση. Οι μεγάλες ζώνες συγκρούσεων είναι δύο    (Ουκρανία και  Μέση Ανατολή), με τη δυνατότητα μιας άλλης σύγκρουσης, αλλά και για το στρατηγικό έλεγχο πάνω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. 
Η σύγκρουση στην Ουκρανία στο χαμηλότερο επίπεδο μοιάζει με έναν εμφύλιο πόλεμο. 
Η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι πολύ πιο δύσκολη.
Το πρώτο σημείο - Συρία, οι ρωσικές αεροπορικές μεταφορές βοηθά τα κυβερνητικά στρατεύματα   για να αντιμετωπίσει το πληρεξούσιο ΗΠΑ.
Το δεύτερο σημείο - Η Υεμένη και η Σαουδική Αραβία.
Το τρίτο σημείο της πιθανής σύγκρουσης - είναι οι Κούρδοι εναντίον της Τουρκίας. Ισλαμιστικές και εθνικιστικές πολιτικές του Ερντογάν έχουν ήδη οδηγήσει στη ρήξη της εκεχειρίας μεταξύ των κουρδικών ομάδων μαχητών (οι Πεσμεργά και άλλοι) και της κυβέρνησης της Τουρκίας. Και αν οι Κούρδοι θα είναι σε θέση να αποκρούσουν την IG (το πιθανότερο), τότε στο μέλλον θα μπορούν να στρέψουν τα όπλα τους εναντίον της Κωνσταντινούπολης, με αποτέλεσμα  η Τουρκία να μπει σε  εμφύλιο πόλεμο.                                                                                                                                      
Το τέταρτο σημείο της σύγκρουσης - είναι το Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Το Ιράν δεν είναι σε   πόλεμο με το Ισραήλ άμεσα, αλλά χρησιμοποιεί πληρεξούσια (τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς) να είναι συνεχώς "ανησυχητικοί" του ισραηλινού στρατού και άλλων υπηρεσιών ασφαλείας.
Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ χάνουν σημαντικά και θα εξασθενίσουν ή θα ανταγωνίζονται την πλειοψηφία των "συμμάχων" τους στην περιοχή - τη Σαουδική Αραβία, τη Τουρκία και το Ισραήλ.

Ωστόσο, αυτό το κουβάρι της ένοπλης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή μπορεί να γίνει δευτερεύουσα, αν οι ΗΠΑ και η Κίνα θα έρθουν σε άμεση ένοπλη αντιπαράθεση για τον έλεγχο της Θάλασσας της Νότιας Κίνας. Έτσι τώρα θα πρέπει να παρακολουθούμε στενά το δυνατόν περισσότερο, ακριβώς λόγω αυτής της τάσης, η οποία μπορεί να απολυθεί ανά πάσα στιγμή.Ρωσία,Κίνα και ΗΠΑ περιμένουν ποιός θα ξεκινήσει πρώτος γιατί αυτός που θα μπει τελευταίος στη σύγκρουση θα είναι και ο νέος παγκόσμιος ηγεμόνας.    http://www.km.ru/world/2015/11/13/siriiskii-krizis/766760-velikaya-shakhmatnaya-doska-kak-rossiya-pobedit-v-mirovoi-g    ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ KM:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου