Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

CNN Türk : Ξεκινά ευρείας κλίμακας εναέρια επιχείρηση στη Συρία τον επόμενο μήνα.

Το τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk μετέδωσε ότι όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν σε ευρεία κλίμακα βομβαρδισμοί ενάντια στο ισλαμικό κράτος.Πληθώρα Τουρκικών και Αμερικανικών μαχητικών AA photoβρίσκονται στα Νότια Άδανα,στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ και προετοιμάζονταν για μια "ευρείας κλίμακας επιχείρηση" από τον επόμενο μήνα,ενώ θα ακολουθήσουν χερσαίες επιχειρήσεις,όπως αναφέρουν  πηγές ασφάλειας στην Άγκυρα.Οι βομβαρδισμοί θα είναι εντατικοί και θα διαρκέσουν για μέρες.
Ο στόχος της επιχείρησης είναι  να καθαρίσει τις γραμμές Jarabulus, Azaz και Mare στη Βόρεια      Συρία.Αμερικάνικα F-15,έφτασαν στο Ιντσιρλίκ στις 6 Νοεμβρίου.Εν τω μεταξύ πρέπει να διασφαλιστεί ο Τουρκικός εανέριος χώρος, όπως έχει ήδη αναφερθεί,και να εξασφαλιστεί ότι τα μαχητικά αεροσκάφη δεν θα δεχτούν πιθανές επιθέσεις που θα προέρχονται από τη Συρία και τη    Ρωσία.Επιπλέον, η αντιπολίτευση της Συρίας,οι Τουρκμένοι και αραβικές δυνάμεις στη Συρία θα συνεχίσουν να μάχονται στο έδαφος, ενώ τουρκικά στρατεύματα θα υπερασπιστούν τα σύνορα.  Επιπλέον, η επιλογή για Τουρκικές χερσαίες επιχειρήσεις,θα ξεκινήσουν όταν οι προηγούμενες στρατιωτικές δυνάμεις καταφέρουν να φτάσουν στη Βόρεια Συρία,στις δυτικές όχθες του Ευφράτη, ανέφερε το δημοσίευμα.Τα μαχητικά που βρίσκονται στην αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ είναι :       -6 F-15 C μαχητικά αεροσκάφη.


-12 αεροσκάφη KC-135 βυτιοφόρα.

-11 αρπακτικά MQ-1.

-Αεροσκάφη βομβαρδιστικ;a 12 A-10.

-14 τουρκικ;a F-16 μαχητικά αεροσκάφη.    http://www.hurriyetdailynews.com/anti-isil-coalition-preparing-broad-air-operation-report.aspx?pageID=238&nID=91059&NewsCatID=352   AΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΧΟΥΡΙΕΤ:Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου