Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

«Σας κούνησε γερά δηλαδή! Σας ξύπνησε όμως;»

Επίκαιρο λόγω του σεισμού στη Λευκάδα σήμερα...
alt
- Γέροντα, στην Πάτρα πριν από 2 μήνες έκανε σεισμό! Δυνατό σεισμό, ράγισαν και οι εκκλησίες!
- Σας κούνησε γερά δηλαδή! Σας ξύπνησε όμως;
- Μας ξύπνησε, μας ξύπνησε γέροντα!
- Όμως πάλι θα κοιμηθείτε.

- Ναι, ναι, γέροντα.
-  Και δω βλέπει κανείς την ευσπλαχνία του Θεού. Γυρίζει το κουμπί μέχρι το πέντε, δεν το γυρίζει παρά πάνω, θα μπορούσε να πάει μέχρι το δώδεκα και δε έμενε τίποτα όρθιο. Γυρίζει το κουμπί, μέχρι εκεί που θα ωφελήσει.
Ο Θεός θα μπορούσε να κάνει όλους τους ανθρώπους μέσα σε τρία λεπτά να μετανοήσουν, αν γύριζε ας πούμε το κουμπί και έκανε σεισμό σε όλη την γη. Αμέσως θα φώναζαν όλοι «ήμαρτον, ήμαρτον» και θα κάναν προσευχές και τάματα. Μετά από μια βδομάδα όμως ... θα τρέχαν πάλι στα μπουζούκια. 
"Ο Πατήρ Παΐσιος μου είπε",  Σελ: 142  


alt 
Ανέφερε ο Όσιος Παΐσιος:
«Σήμερα είναι καιρός νά ετοιμασθούν οι ψυχές, γιατί, άν συμβή κάτι, δέν ξέρω τί θά γίνη. Είθε νά μην έπιτρέψη ό Θεός νά έρθουν δύσκολες μέρες, αλλά άν έρθουν, μέ έναν μικρό σεισμό, μέ ένα τράνταγμα, θά σωριάσουν ολόκληρες αδελφότητες, ολόκληρα μοναστήρια, γιατί ό καθένας θά πάη νά σώση τόν εαυτό του και θά τραβήξη τήν πορεία του.»
Δεν ξέρουμε εάν ο Όσιος εννοούσε πνευματικά το τράνταγμα ή κυριολεκτικά το σίγουρο όμως είναι ότι όλη η παραφιλολογία περίμεγάλου σεισμού και καλά στους κύκλους των πιστών, δεν οφελεί σε τίποτε αφού πρόκειται για ένα τυφλό κι απροειδοποίητο φυσικό γεγονός για το οποίο ουσιαστικά δεν μπορούμε να κάνουμε απολύτως τίποτε εκτός της προσευχής μας...
Οι άγιοι πατέρες δίνουν πνευματική διάσταση στο θέμα του σεισμού και το θεωρούν συνέπεια των αμαρτιών μας. Αυτά για όσους πνιγόμαστε σε ρηχά πνευματικά νερά είναι ψιλά γράμματα και δεν μπορούμε να διεισδύσουμε στο βάθος αυτό. Ούτως ή άλλως και σε κάθε περίπτωση εμείς αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να επικαλεστούμε την Παναγία μας πριν φτάσει η ώρα των δυσκολιών όπως ο κύριος στο βίντεο της ανάρτησης... http://hggiken.pblogs.gr/2015/11/megalos-seismos-thn-lefkada-panagia-moy.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου