Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Κάηκε ζωντανός ο Παπαρούπας.

Εγκλωβίστηκε στις φλόγες ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Σάββα, στα Γλυκά Νερά! Βρέθηκε (μέσα στο αρχονταρίκι του ναού) απανθρακωμένος δίπλα σε σόμπα

Μια αναμμένη θερμάστρα φαίνεται ότι στάθηκε η αιτία να βρει τραγικό θάνατο ο εφημέριος της ενορίας του Αγίου Σάββα στα Γλυκά Νερά, καθώς εγκλωβίστηκε μέσα στις φλόγες που τύλιξαν χθες το απόγευμα το αρχονταρίκι του ναού και κάηκε ζωντανός!
ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ
Οι πυροσβέστες που έφθασαν στο σημείο δεν κατάφεραν να σώσουν τον άτυχο ιερέα Πορφύριο Παπαρούπα, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος όταν κατασβέστηκε η μεγάλη πυρκαγιά στο αρχονταρίκι, ακριβώς δίπλα από την εκκλησία όπου ιερουργούσε. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και συχνά είχε λιποθυμικά επεισόδια. Ισως ένα τέτοιο υπέστη χθες το απόγευμα και ενδεχομένως να έπεσε πάνω στη θερμάστρα αναποδογυρίζοντάς τη, με αποτέλεσμα οι φλόγες να τυλίξουν τα ράσα του και να επεκταθούν σε όλο τον χώρο.

Ο ιερέας είχε μετατρέψει σε «στέγη» αγάπης για τους φτωχούς ενορίτες του το αρχονταρίκι όπου έμελλε να βρει τραγικό θάνατο. Σύμφωνα με πιστούς, σε καθημερινή βάση μοίραζε τρόφιμα, ενώ τις Κυριακές μετά τη θεία λειτουργία συγκεντρώνονταν εκεί άποροι για να φάνε μαζί του τα φαγητά που μαγείρευε ο ίδιος ο αγαπημένος τους εφημέριος.
Βοηθούσε τοξικομανείς
Παράλληλα, ο πατήρ Πορφύριος Παπαρούπας βοηθούσε και τους τοξικομανείς της περιοχής, κατορθώνοντας να απομακρύνει πολλούς από αυτούς από την κόλαση των παράνομων ουσιών και να τους οδηγήσει στον δρόμο του Θεού και της Εκκλησίας.

Εξάλλου, μόλις έγινε γνωστό το τραγικό συμβάν, δεκάδες κάτοικοι της ενορίας συγκεντρώθηκαν έξω από την εκκλησία του Αγίου Σάββα θρηνώντας τον ξαφνικό χαμό του αγαπημένου τους ιερέα. Το πτώμα του άτυχου ιερωμένου έχει μεταφερθεί στο νεκροτομείο προκειμένου ο ιατροδικαστής να πραγματοποιήσει αυτοψία, σε μια προσπάθεια να ρίξει φως στα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου