ΡΟΛΟ'Ι'

Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Με κοινή υπουργική απόφαση οικονομικός έλεγχος σε Μητρόπολη και Μονή!

oikonomikos elegxos
Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα των οικονομικών αρχών, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Romfea.gr, σε διάφορες μεγάλες Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Οι έλεγχοι είναι εξονυχιστικοί, πρόσφατα τρεις επιθεωρητές ολοκλήρωσαν έρευνα σε Κεντρική Μητρόπολη της Θεσσαλίας, όχι μόνο χωρίς να έχει βρεθεί οτιδήποτε παράτυπο αλλά και να είναι πρότυπη στην οικονομική διαχείριση.
Όμως επιθεωρητές, δύο στον αριθμό, βρίσκονται από την περίοδο των Χριστουγέννων σε μεγάλη Ιερά Μητρόπολη της Στερεάς Ελλάδος, οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον έλεγχο αφού έχουν "κολλήσει" σε μία εκκρεμότητα που δεν μπορούν να βγάλουν συμπέρασμα.
Είναι άγνωστο εάν πράγματι υπάρχει πρόβλημα εσκεμμένης κακοδιαχείρισης ή έχει γίνει λάθος κάποιων κληρικών ή λαϊκών στελεχών της συγκεκριμένης Ιεράς Μητροπόλεως λόγω άγνοιας, αφού φαίνεται να διαχειρίζονταν χαρτοφυλάκιο μετοχών και ομολόγων χωρίς να έχουν οικονομικές γνώσεις προκαλώντας στο νομικό πρόσωπο ζημιές τουλάχιστον ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ!
Πέραν των οικονομικών αρχών και των δικαστικών (αφού ο έλεγχος στη συγκεκριμένη Μητρόπολη έγινε με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών), για την υπόθεση είναι ενήμερη και η Ιερά Σύνοδος, η οποία έχει κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες από τη στιγμή που παρέλαβε το πρώτο πόρισμα των κρατικών αρχών.
Τέλος να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι στο στόχαστρο του οικονομικού ελέγχου, βρίσκεται και Μοναστήρι της εν λόγω Ιεράς Μητροπόλεως.
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/12569-me-koini-upourgiki-apofasi-oikonomikos-elegxos-se-mitropoli-kai-moni 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.