Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Μόσχας: ''Η Αγία Ματρώνα είναι δημοφιλέστερη από οποιονδήποτε παγκόσμιο πολιτικό''

osia matrona mosxa 11
Του Αιμίλιου Πολυγένη

Μέσα στο αναστάσιμο κλίμα των ημερών εορτάστηκε σήμερα, Τρίτη 2 Μαΐου η μνήμη της Αγίας Ματρώνας στην Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης στη Μόσχα.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος έτυχε θερμής υποδοχής από την Ηγουμένη Θεοφανία και την αδελφότητα.
Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Πατριάρχης Μόσχας κ. Κύριλλος, πλαισιούμενος από Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο κ. Κύριλλος τέλεσε την χειροτονία του Επισκόπου Βελίκη και Τότμα Ταρασίου.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην άνευ προηγουμένου δημοτικότητα της Αγίας Ματρώνας, καθώς χιλιάδες προσκυνητές καθημερινά επισκέπτονται την Ιερά Μονή της Αγίας Σκέπης στη Μόσχα για να προσκυνήσουν την Λάρνακα με το σκήνωμα της Αγίας Ματρώνας.
''Ποιους από τους ισχυρούς του κόσμου επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι, όσο την Αγία Ματρώνα την αόμματη, η οποία πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της σε ένα μικρό κρεβάτι; Κανένας πολιτικός παγκοσμίως δεν συναντά χιλιάδες προσκυνητές καθημερινά'', τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κύριλλος.
''Οι Άγιοι είναι πάντοτε παρόντες στη ζωή μας, καθώς έχουμε αληθινή κοινωνία μαζί τους'' τόνισε κλείνοντας ο Πατριάρχης Μόσχας.
Τέλος να αναφερθεί ότι φέτος συμπληρώθηκαν 65 χρόνια από την κοίμηση της Αγίας Ματρώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου