Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

ΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ - ΝΕΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑΡΗ ΜΑΡΙΑ !!!!!

Παρότι το Ιστολόγιο των Χαιρετισμών περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Ακάθιστο Ύμνο και τους Χαιρετισμούς της Θεοτόκου, θα κάνουμε σήμερα μία εξαίρεση !

Εξαίρεση, τρόπος του λέγειν, επειδή αμέσως μετά την εισαγωγή ενός συγκλονιστικού θαύματος της Παναγίας , θα ακολουθήσει ένα ακόμη μεγάλο, ένα εξίσου συγκλονιστικό θαύμα των Χαιρετισμών της Δέσποινας μας !!

Επειδή προφανώς πολλοί θα είναι οι αναγνώστες που θα διαβάσουν την ανάρτηση αυτή χωρίς να έχουν προηγουμένως “περιηγηθεί” στις δεκάδες παλαιότερες αναρτήσεις μας, και επειδή ίσως κάποιοι σκανδαλιστούν ακούγοντας για θαύματα των Χαιρετισμών, επιτρέψτε μας να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, ότι τα δυσεξήγητα αυτά στην ανθρώπινη λογική γεγονότα που ονομάζουμε θαύματα, έχουν μία και μοναδική πηγή ! Την Παναγία Τριάδα μας !! Τον Θεό μας !!

Ο Κύριος είναι αυτός που επιτελεί τα θαύματα, με τις πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου μας και τις ικεσίες των Αγίων μας !!

Το γεγονός ότι οι Χαιρετισμοί της Θεοτόκου ενέχουν μία ιδιαίτατη, μία εξαιρετική αξία ως προσευχή τεκμαίρεται από τα εκατοντάδες θαύματα που έχουν καταγραφεί εκατοντάδες χρόνια τώρα, θαύματα σε Αγίους της Εκκλησίας μας, θαύματα σε Γέροντες και Γερόντισσες, θαύματα σε καθημερινούς ανθρώπους όπως και αυτό που θα σας διηγηθούμε σε λίγο !

Επανερχόμαστε όμως στην εξαίρεση που θα κάνουμε στη σημερινή μας ανάρτηση αναφερόμενη σε ένα μεγάλο θαύμα της Παναγίας μας στην Αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα, η οποία και επέζησε από την μοιραία πτώση του ελικοπτέρου στο Σαραντάπορο !

Ασφαλώς και δεν έχει άμεση σχέση με τους Χαιρετισμούς, όπως το αμέσως επόμενο θαύμα που θα σας διηγηθούμε, αλλά για εμάς τους συντάκτες του Ιστολογίου των Χαιρετισμών και του “αδελφού” Ιστολογίου του Τιμίου Σταυρού έχει ιδιαίτερη αξία μιας και όπως θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί η Βασιλική με το που αντιλήφθηκε ότι κάτι άσχημο επρόκειτο να συμβεί έκανε ΠΡΩΤΑ το σημείο του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και αμέσως μετά επικαλέστηκε την Παναγία μας να την σώσει !!

Τίμιος Σταυρός και Υπεραγία Θεοτόκος !! Τόσο διακριτά αλλά συνάμα και τόσο αλληλένδετα !! Και προφανώς αμφότερα κεφαλαιώδους σημασίας για την σωτηρία μας !!

Διστάζαμε μήνες τώρα να κάνουμε αναφορά στο θαύμα της Παναγίας μας στη Βασιλική, όπως διστάζαμε βδομάδες τώρα να κάνουμε αναφορά στο θαύμα των Χαιρετισμών στην Μαρία που θα σας διηγηθούμε σε λίγο , για έναν κοινό λόγο !!

Επειδή και στα δύο θαύματα η χαρά για την σωτηρία μιας ζωής - της βασιλικής και της Μαρίας αντίστοιχα - έρχεται να σκιαστεί από τον σωματικό θάνατο άλλων ανθρώπων !!

Και λέμε σωματικό θάνατο επειδή είμαστε υπερβέβαιοι ότι τέσσερις αξιωματικοί που επέβαιναν με την Βασιλική στο μοιραίο ελικόπτερο , όσο και ο νέος για τον οποίο θα μιλήσουμε αργότερα ΔΕΝ πέθαναν αλλά ζουν και ευφραίνονται στο πανευφρόσυνο Φως του Σωτήρα μας Χριστού και αγάλλονται ατενίζοντας το γλυκύτατο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, προγευόμενοι την γλυκύτητα του Παραδείσου !

Τώρα θα ρωτήσουν ίσως κάποιοι .... και καλά πως επέτρεψε ο Θεός να σωθεί η Βασιλική και η Μαρία και να χαθούν οι υπόλοιποι ? Γιατί να μην τους σώσει όλους ?

Ανθρώπινες απορίες αλλά δηλωτικές απιστίας ή καλύτερα έλλειψης εμπιστοσύνης στην Πανσοφία του Δημιουργού μας, ο Οποίος καλύτερα από τον καθένα γνωρίζει πότε θα καλέσει κοντά Του τις ψυχές που Εκείνος έπλασε !!!

Από το να μιλήσουμε εμείς, χίλιες φορές καλύτερα να ακούσουμε την ίδια την Βασιλική να διηγείται το θαύμα αυτό στην συνέντευξη που έδωσε στα τηλεοπτικά συνεργεία μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στην Παναγία την Ακρωτηριανή στη Σέριφο !

Εμείς σας προτρέπουμε να παρακολούθησετε ΟΛΟ το βίντεο εστιάζοντας στο ότι η Βασιλική στην εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή που βίωσε έκανε το σημείο του Σταυρού και επικαλέστηκε την Παναγία μας, για να αξιωθεί να Την δει ολοζώντανη όχι μόνο να “ξεριζώνει” ολόκληρο το δάπεδο με το στερεωμένο με εκατοντάδες μπουλόνια και πριτσίνια κάθισμα της Βασιλικής, αλλά και να την ακουμπάει στο έδαφος με γυρισμένη την πλάτη για να μην δει τις φρικτές εικόνες της πτώσης και των νεκρών, να κάθεται μαζί της και να την παρηγορεί ως φιλόστοργη Μητέρα επί τρεις ώρες μέχρι να έρθει ο τεχνικός της ΔΕΗ, ο οποίος και βεβαίωσε ότι κάτι που προκαλούσε δέος υπήρχε εκεί, και τέλος την αναφορά της Βασιλικής στην εμφάνιση της Θεοτόκου στην Εντατική του 424 ΓΣΝ, στο ότι ΔΕΝ ένοιωσε τον παραμικρό πόνο και το ότι αποθεραπεύτηκε σε δυόμιση βδομάδες αντί των τεσσάρων μηνών που προέβλεπαν οι υθεράποντες ιατροί.

Παραθέτουμε στην αγάπη σας το σχετικό βίντεο από την Εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων στην ΕΤ1

 
Ακούγοντας αυτά τα συγκλονιστικά από το στόμα της Βασιλικής δεν μπορούμε παρά να δοξάσουμε τον Ένα εν Τριάδι Θεό μας, τιμώντας ως δούλοι αχρείοι την Υπεραγία Θεοτόκο για τις απροσμάχητες πρεσβείες Της και την ταχινή Της βοήθεια σε όσες κι όσους με εμπιστοσύνη Την επικαλούνται !
Και τώρα με την Χάρη του Αγίου Θεού μας θα αναφερθούμε στο θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας όπως μας το διηγήθηκε πριν ένα περίπου μήνα η καλή μας αδελφή και “ βαστάζουσα” Διονυσία !!

Εξηγήσαμε παραπάνω τους λόγους για τους οποίους είχαμε ενδοιασμούς να το αναφέρουμε. Καταλυτική ήταν ωστόσο η χθεσινή προτροπή ενός καλού Πρωτοψάλτη και ευλαβέστατου αδελφού μας βαστάζου, του Ιωάννη, ο οποίος μας προέτρεψε να το δημοσιεύσουμε προς δόξαν Θεού και στηριγμό των αδελφών μας !!

Δύο χρόνια κοντεύουν από τότε που γνωριστήκαμε με την αδελφή μας Διονυσία που μεγάλη επαρχιακή κωμόπολη !! Η συμβολή της στην διάδοση των Χαιρετισμών στο Νομό της είναι τεράστια !! Μας έφερε σε επαφή και με τον καλό Πνευματικό πατέρα Βασίλειο, ο οποίος σε όλες κι όλους που προσέρχοντο στο Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως τους προέτρεπε να διαβάζουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς ! Η ίδια η Διονυσία μοίραζε τα τευχίδια των Χαιρετισμών χέρι χέρι σε συγγενείς και φίλους και πάντα όταν επισκεπτόταν με τον σύζυγο και τα παιδιά της μικρά Μοναστηράκια, πάντοτε έδινε στα χέρια του Ηγούμενου ή της Ηγουμένης κάποια πακετάκια με Χαιρετισμούς για να τα μοιράζουν !!

Μεγάλη ήταν η αγάπη της στους Χαιρετισμούς, που τους διάβαζε καθημερινά κι όχι μόνο μία φορά !
Και επέμενε με τον τρόπο της να το κάνουν αυτό και τα παιδιά της. Ειδικά η μικρή της η Μαρία, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών !

Θα σας μεταφέρουμε σε πρώτο πρόσωπο αυτά τα συγκλονιστικά που μας μετέφερε στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, προσπαθώντας να παραμείνουμε πιστοί στα λεγόμενα της !

Η μικρή μου η Μαρία είχε κατέβει μετά την εξεταστική του Ιουνίου να περάσει τις διακοπές της κοντά μας ! Από παλιά γνώριζε τον ...... ! Καλό παιδί, άξιοςεπιστήμονας, θα συνέχιζε την δουλειά του πατέρα του. Τα παιδιά βγήκαν κάποιες φορές και φάνηκε ότι ταιριάζουν. Αυτό που εκτίμησε η κόρη μου ήταν το γεγονός ότι ο Σπύρος την σεβάστηκε απόλυτα και δεν ήταν σαν τους σημερινούς νέους που αλλού έχουν το νου τους.

Έτσι προχωρούσε όμορφα η γνωριμία τους που σκοπό είχε τον γάμο.

Παραμονή της Παναγίας μας. Δευτέρα 14 Αυγούστου. Όλοι οι φίλοι και οι γνωστοί τους είχαν έρθει για να περάσουν εδώ το Δεκαπενταύγουστο και η κοινή τους παρέα είχε κανονίσει και το Σαββατοκύριακο που πέρασε και εκείνη τη Δευτέρα να βγουν μιας και μετά πάλι θα έφευγαν ο καθένας για την πόλη που σπούδαζε ή εργαζόταν !

Η Μαρία μας , μας ρώτησε αν θα μπορούσε να βγει και Δευτέρα βράδυ με το .... και τα παιδιά ! Εγώ δεν της είπα τίποτα αλλά ήταν ο πατέρας της αυτός που της είπε... “Μαρία μου ξημερώνει μεγάλη μέρα, να έρθεις παρακαλώ νωρίς στο σπίτι, να κοιμηθείς νωρίς να πάμε από νωρίς αύριο στην Εκκλησία !!”

Όντως η Μαρία μας άκουσε τον πατέρα της. Γύρισε πολύ νωρίς σπίτι, ετοιμάστηκε, διάβασε την Ακολουθία της Θείας Μετάληψης και τους Χαιρετισμούς και έπεσε για ύπνο !

Τρίτη κατά τις τρεις το πρωί, ξημέρωνε της Παναγίας μας ξυπνήσαμε από τα τηλέφωνο. Συγγενείς και γνωστοί μας τηλεφωνούσαν για να δουν αν είναι η Μαρία μας καλά !

Και σαν κεραυνός έπεσε η φρικτή είδηση!

Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο .... με έναν ξάδελφο του ξέφυγε από την πορεία του και καρφώθηκε σε ένα δένδρο !!

Και τα δύο νέα παιδιά σκοτώθηκαν !!

Η Μαρία σε κατάσταση σοκ δεν μπορούσε να ξεπεράσει το τραγικό συμβάν !!

Και εμείς δηλαδή μαύρο Δεκαπενταύγουστο περάσαμε !

Η πίκρα μας για τον χαμό του παιδιού ήταν ανείπωτη !
Μέσα μας γνωρίζαμε όμως ότι ήταν η Δέσποινα μας αυτή που μας χάρισε το παιδί μας, και η αγάπη μας στους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !!”

Με τα λόγια αυτά έκλεισε την διήγηση της η αδελφή μας Διονυσία !!

Ασφαλώς και ο δικός μας πόνος για τον χαμό δύο νέων παιδιών ήταν μεγάλος !!

Πιστεύουμε όμως ότι ο αδόκητος αυτός θάνατος τους και το γεγονός ότι έφυγαν την ημέρα της Κοιμήσεως της Παναγίας μας , μας δίνει την βεβαιότητα ότι βρίσκονται σε χώρα ζώντων !!

Για όλους εμάς δεν χωράει αμφιβολία ότι για μία ακόμη φορά έτσι και τώρα στην περίπτωση της Μαρίας, επιβεβαιώθηκε η Παναγία μας, η Οποία στην προτροπή Της που μπορείτε να διαβάσετε στην επικεφαλίδα του Ιστολογίου των Χαιρετισμών, μας βεβαιώνει ότι όποιος Την χαιρετίζει ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με τους Χαιρετισμούς Της , θα τον προστατεύει ΚΑΘΕ ημέρα της ζωής του από ΚΑΘΕ κακό, και το σπουδαιότερο ότι θα τον υπερασπιστεί την ώρα της Κρίσεως του ενώπιον του θρόνου του Υιού Της !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου