Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Τι αναφέρει η κρυφή προφητεία μιας καθολικής μοναχής. Το «τρίτο μυστικό» της Φάτιμα: Θεωρία συνωμοσίας προβλέπει τον αφανισμό των ΗΠΑ... σε λίγες μέρες.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Emmett O’Regan, ένα τσουνάμι-γίγας θα «καταπιεί» ολόκληρες πολιτείες, σβήνοντάς τις από τον χάρτη.

 Το «τρίτο μυστικό» της Φάτιμα: Θεωρία συνωμοσίας προβλέπει τον αφανισμό των ΗΠΑ... σε λίγες μέρες

Μια καθολική μοναχή, η οποία είχε προβλέψει με ακρίβεια τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και την απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1981, είχε διατυπώσει μια μυστική προφητεία σύμφωνα με την οποία ένα τεράστιο τσουνάμι θα αφάνιζε ένα μεγάλο μέρος των ΗΠΑ, ισχυρίζεται στο βιβλίο του ο συγγραφέας Emmett O’Regan.Η αδελφή Λουσία της Φάτιμα είχε δει σε ένα όραμα έναν μεγάλο σεισμό και την «θάλασσα να ξεχειλίζει από τα όριά της και να παρασύρει τα πάντα». Τα οράματα της αδελφής Λουσία έχουν επικυρωθεί από το Βατικανό, το οποίο έχει μάλιστα ξεκινήσει και τις διαδικασίες αγιοποίησής της.

Στο βιβλίο του «Unveiling the Apocalypse» (Αποκαλύπτοντας την Αποκάλυψη) ο Emmett O’Regan ισχυρίζεται ότι η αδελφή Λουσία προέβλεψε ότι ένα ηφαίστειο στα Κανάρια Νησιά θα καταρρεύσει στη θάλασσα μετά από μια μεγάλη έκρηξη, προκαλώντας ένα γιγάντιο τσουνάμι.
Το ανατριχιαστικό είναι ότι αρκετοί επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι όντως... υπάρχει κίνδυνος να συμβεί κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με μελέτη που εκπόνησαν από κοινού το Institute of Geophysics and Planetary Physics του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας και το κέντρο ερευνών Benfield Greig Hazard του Πανεπιστημίου Κολεγίου του Λονδίνου, το ηφαίστειο Cumbre Vieja στο νησί Λα Πάλμα στα Κανάρια κινδυνεύει να γκρεμιστεί στη θάλασσα, κάτι που θα προκαλούσε ένα τεράστιο κύμα ύψους 650-1.500 μέτρων.



Εάν αυτό το εφιαλτικό σενάριο γινόταν πραγματικότητα, το τσουνάμι θα διέσχιζε τον Ατλαντικό και θα χτυπούσε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Μέχρι να φτάσει στη Νέα Υόρκη το ύψος του θα είχε διπλασιαστεί, όπως συνέβη το 2004 με το τσουνάμι του Ινδικού Ωκεανού που προκάλεσε τον θάνατο 250.000 ανθρώπων.

Το ηφαίστειο Cumbre Vieja μετατοπίστηκε πιο κοντά στον ωκεανό μετά από μια έκρηξη το 1949 και ξανά το 2001. Σήμερα, όπως λένε οι επιστήμονες, ο τεράστιος όγκος του «κρέμεται από μια κλωστή».

«Το τρίτο μυστικό της Φατίμα προβλέπει ότι η μεγαλύτερη απειλή για την Αμερική είναι ένα μελλοντικό γιγάντιο τσουνάμι που θα έρθει από τα Κανάρια. Όταν ζητήθηκε από την αδελφή Λουσία, την προφήτισσα της Φάτιμα, να γράψει το περιεχόμενο του τρίτου μυστικού της το 1944, εκείνη είδε σε όραμα ένα φρικτό κύμα να καταπίνει αμέτρητες ζωές, μετά την κατάρρευση ενός βουνού στη θάλασσα»,
εξηγεί ο O’Regan στην Daily Star Online:

Η θεωρία που εξηγείται αναλυτικά στο βιβλίο που δημοσίευσε πριν από λίγους μήνες έχει βρει ήδη πολλούς ακόλουθους, λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, που εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι ότι η Αποκάλυψη των γραφών πρόκειται να ξεκινήσει από στιγμή σε στιγμή.

Οι πιο φανατικοί συνωμοσιολόγοι έχουν αφιερώσει μάλιστα εκατοντάδες ώρες αντιστοιχίζοντας τις προφητείες της Βίβλου με τις κινήσεις των αστεριών και των πλανητών ώστε να προβλέψουν την ακριβή ημερομηνία του Αρμαγεδδώνα, η οποία μάλιστα είναι πολύ κοντά: 23 Σεπτεμβρίου του 2017.

Αν και ο O’Regan δεν είναι τόσο... συγκεκριμένος στις προβλέψεις του, ανέφερε στην Daily Star Online ότι η εξαιρετικά σπάνια έκλειψη στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα ήταν ένα «σημάδι από το Θεό» ότι σύντομα ο πλανήτης θα γνωρίσει μια πρωτοφανή τιμωρία. Άλλος ένας οιωνός, κατά τον ίδιο, είναι ότι φέτος συμπληρώθηκαν ακριβώς 100 χρόνια από την ημέρα που η αδελφή Λουσία είδε, σε ηλικία 11 ετών τα οράματα της Παναγίας, στην πόλη Φάτιμα της Πορτογαλίας.



Τα οράματα της Παναγίας και τα «Τρία Μυστικά»

Η αδελφή Λουσία διατύπωσε μια σειρά από προφητείες, που έγιναν γνωστές ως τα «τρία μυστικά», αφού εκείνη και τα δύο ξαδέρφια της είδαν έξι φορές σε όραμα την Παναγία το 1917.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου οράματος των παιδιών, το οποίο παρακολούθησαν 70.000 αυτόπτες μάρτυρες, ο ουρανός σκοτείνιασε σε ένα φαινόμενο που ονομάστηκε από τους πιστούς το «Θαύμα του Ήλιου».

Η αδελφή Λουσία έγραψε αναλυτικά για τα δύο πρώτα μηνύμα που της έδωσε η Παναγία (τα οποία είχε αποκαλύψει χρόνια πριν στην εκκλησία) στην αυτοβιογραφία της το 1941. Αυτά τα δύο «μυστικά» αφορούσαν στην περιγραφή της κόλασης και στον ερχομό του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η μοναχή ήταν πολύ διστακτική να κοινοποιήσει το Τρίτο Μυστικό και το τελικά δέχτηκε να το γράψει σε ένα χαρτί το 1944, το οποίο κατόπιν παρέδωσε στον Πάπα ζητώντας του να το ανοίξει μόνο το 1960 ή μετά τον θάνατό της, όποιο προέκυπτε πρώτα.

Για κάποιον μυστηριώδη λόγο, το Βατικανό αρνήθηκε να αποκαλύψει το Τρίτο Μυστικό το 1960 -«φουντώνοντας» τις θεωρίες που είχαν ήδη αρχίσει να ακούγονται σχετικά με το πως εκείνο αφορούσε τελικά στην Αποκάλυψη.

Τις θεωρίες αυτές φάνηκαν να στηρίζουν οι δηλώσεις του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β' το 1980.

Ο Ποντίφικας, έχοντας διαβάσει ο ίδιος το μυστικό είπε σχετικά με αυτό: «Εάν υπάρχει ένα μήνυμα που γράφει ότι οι ολόκληροι ωκεανοί θα καλύψουν εντελώς μεγάλα μέρη της Γης και ότι από τη μια στιγμή στην άλλη εκατομμύρια άνθρωποι θα πεθάνουν... πραγματικά δεν υπάρχει νόημα να θέλει κανείς να κοινοποιηθεί αυτό το μήνυμα».



Το Βατικανό δημοσίευσε τελικά το περιεχόμενο του τρίτου μυστικού το 2000. Περιέγραφε ένα όραμα στο οποίο η Παναγία έδειχνε στη Λουσία μια φλεγόμενη λόγχη, την οποία κρατούσε ένα άγγελος. Μια πομπή στην οποία συμμετείχε ο Πάπας και πολλοί επίσκοποι και ιερείς διέσχιζε μια πόλη γεμάτη ερείπια και ξαφνικά τους σκότωσε όλους μια ομάδα στρατιωτών.

Η ερμηνεία που έδωσε το Βατικανό, ήταν ότι η προφητεία αφορούσε την αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β' το 1981. Ωστόσο, το «μυστικό» δεν φάνηκε να ταιριάζει με τις περιγραφές που είχαν διαρρεύσει παλαιότερα και το περιεχόμενό του δεν δικαιολογούσε την άρνηση της κοινοποίησής του επί δεκαετίες ολόκληρες από τους επικεφαλής της καθολικής εκκλησίας.

Έτσι μια μεγάλη μερίδα των πιστών αμφισβητεί μέχρι και σήμερα ότι το «τρίτο μυστικό» αφορούσε στην απόπειρα δολοφονίας του Πάπα και ισχυρίζονται ότι η αδελφή Λουσία είχε γράψει την πραγματική ερμηνεία στο χαρτί, το οποίο ωστόσο δεν κοινοποιήθηκε ποτέ από το Βατικανό.

Σύμφωνα με τον O’Regan, το πραγματικό νόημα του «τρίτου μυστικού» αποκαλύπτεται από μια βιογραφία της αδελφής Λουσίας, την οποία έγραψαν μοναχές που ζούσαν στο ίδιο μοναστήρι. Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες των καθολικών μοναχών, όταν ζητήθηκε από την αδελφή Λουσία να γράψει την εξήγηση του «τρίτου μυστικού», εκεί είδε ένα ακόμη όραμα που έδειχνε τον άγγελο με το φλεγόμενο δόρυ να προκαλεί μια τεράστιας κλίμακας καταστροφή στον πλανήτη.

«Η φλεγόμενη αιχμή του δόρατος καρφώνει τη γη και η γη σείεται: βουνά, πόλεις, και χωριά θάβονται μαζί με τους κατοίκους τους. Η θάλασσα, τα ποτάμια και τα σύννεφα ξεφεύγουν από τα όριά τους, ξεχειλίζουν και παρασύρουν τα πάντα σε μια δίνη, σπίτια και ανθρώπους που κανείς δεν μπορεί να μετρήσει», φέρεται - σύμφωνα με τις μοναχές - να είπε η αδελφή Λουσία ενώ έβλεπε το ολέθριο όραμα.
protothema.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου