Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Περιστερίου Χρυσόστομος: ''Η πατρίδα μας χάνεται κάτω από τα πόδια μας'' (ΦΩΤΟ).

per
Νέα Σεπόλια | Αθανάσιος Θανόπουλος

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστησε σήμερα, Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου η Μετάσταση του Αγίου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Νέα Σεπόλια.
Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος.
Να αναφερθεί ότι τους ύμνους της εορτής απέδωσε η πολυμελής χορωδία του Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Ζαχαρία Κοντοφρύδη.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ι.Μ. Περιστερίου Αρχιμ. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στο Αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής και στο νόημα της αγάπης.
Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του αναφέρθηκε στην σημασία της τεκνογονίας και απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα τόνισε χαρακτηριστικά: ''Η πατρίδα μας χάνεται κάτω από τα πόδια μας, μην τα ρίχνουμε όλα στους άλλους, έχουμε κι εμείς ευθύνη, να τα ρίχνουμε στην ακηδία μας''.
Στην ομιλία του ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούσης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε με την παρουσία του την εορτή και ευλόγησε τους πιστούς ενορίτες.
Τέλος από την πλευρά του ο Σεβ. Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση, το εκκλησιαστικό συμβούλιο και όλους τους συνεργάτες του Ναού, ενώ ευχήθηκε ο Άγιος και Ευαγγελιστής Ιωάννης να τους δίνει δύναμη στο σημαντικό έργο που επιτελούν και επίσης να φωτίσει όλους μας ώστε το Γένος μας να βρει τον δρόμο του.
romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου