Κυριακή 8 Απριλίου 2018

Σταμάτησε το Χριστός Ανέστη ο ίδιος ο Ιερώνυμος και τραγούδησε τον Εθνικό Ύμνο.

Σε μια κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό προχώρησε λίγο μετά το Χριστός Ανέστη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από τη Μητρόπολη Αθηνών.ieronymos_main01
Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αφού έψαλε το Χριστός Ανέστη μπροστά σε δεκάδες πιστούς που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, σταμάτησε την ψαλμωδία και μαζί με το τιμητικό άγημα τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.






Πρόκειται για μια κίνηση που συνέβη για πρώτη φορά καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο κ. Ιερώνυμος συνέχιζε κανονικά τη Θεία Λειτουργία ενώ στο «παρασκήνιο» ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος από το εκάστοτε τιμητικό άγημα.



Η κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου να σταματήσει ο ίδιος την ψαλμωδία και να τραγουδήσει τον Εθνικό Ύμνο από μικροφώνου με τη φωνή του να ξεχωρίζει, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως μια κίνηση στήριξης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 1η Μαρτίου στις φυλακές της Αδριανούπολης αφού συνελήφθησαν στον Έβρο.

Στον ανθυπολοχαγό Μητρετώδη και τον λοχία Κούκλατζη αναφέρθηκε στο μήνυμά του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος ευχήθηκε να επιστρέψουν σύντομα οι δύο στρατιωτικοί στις οικογένειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου