Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Κολωνάκι: Έκρηξη έξω από τον Άγιο Διονύσιο.


dionisios kolonaki
Δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη! - Το κουτί εντόπισε ο νεωκόρος και ειδοποίησε τον αστυνομικό του τμήματος Εξαρχείων - Μόλις ο αστυνομικός το πλησίασε, σημειώθηκε η έκρηξη.

Εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στις 07:10 το πρωί στο Κολωνάκι έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στην οδό Σκουφά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η έκρηξη ήταν μικρής ισχύος και σημειώθηκε σε μεταλλικό κουτί που είχε αφεθεί στο πεζοδρόμιο έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου στη Σκουφά.
Το κουτί εντόπισε ο νεωκόρος της εκκλησίας και ειδοποίησε τον αστυνομικό του τμήματος Εξαρχείων.
Ο αστυνομικός έφτασε στο σημείο και άρχισε να περιεργάζεται το μεταλλικό κουτί που φέρεται να είχε μέσα έναν ωρολογιακό μηχανισμό.
Τότε προκλήθηκε η έκρηξη που τον τραυμάτισε στα χέρια και το πρόσωπο. Επίσης ελαφρά τραυματίστηκε και ο νεωκόρος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για προληπτικούς λόγους.
Αυτό που προβληματίζει ιδιαιτέρως την αστυνομία είναι ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, αν και η περιοχή είναι πολυσύχναστη!
Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε έχει μεταφερθεί στο 401 και ο νεωκόρος στον Ευαγγελισμό.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την πρώτη στιγμή, ενώ επί τόπου βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Στην περιοχή βρέθηκε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.
Δυστυχώς είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας πρέπει να σταματήσει. Μας προβληματίζει ότι έγινε αυτό το χτύπημα καν χωρίς τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα πράγματα. Όλοι αυτοί που με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή τρομοκρατική κάνουν μεγάλο κακό. Ως Νέα Δημοκρατικά μας προβληματίζει πολύ ο τρόπος που ΣΥΡΖΑ/ΑΝΕΛ, χειρίζονται τα θέματα τάξης και ασφάλειας της χώρας».
Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών στον «Θέμα 104,6»: Μου προκαλεί σοκ ότι έβαλαν εκρηκτικό μηχανισμό χωρίς τηλεφώνημα
Σοκαρισμένος από την έκρηξη του σημειώθηκε το πρωί μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, στην οδό Σκουφά, δήλωσε μιλώντας στον «Θέμα 104,6», ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.
«Από ότι φαίνεται ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, δεν κινδυνεύει η ζωή του, αυτό είναι το σημαντικό», ανέφερε.
Όπως περιέγραψε ο κ.Στράτος Μαυροειδάκος, ο αστυνομικός «επέβαινε σε περιπολικό του τμήματος Εξαρχείων. Έφτασε στο σημείο και κατά την προσέγγισή του υπήρξε έκρηξη. Φαίνεται να είναι μικρής ισχύος μηχανισμός ευτυχώς».
Το αντικείμενο σύμφωνα με πληροφορίες, όπως ανέφερε, είχε μετακινηθεί από κάποιον άνθρωπο της εκκλησίας.
«Φαίνεται ότι ήταν στα σκαλάκια της εκκλησίας, επειδή μετακινήθηκε, αν ήταν απλά γκαζάκια, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός», εκτίμησε.
«Μου προκαλεί σοκ ότι ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός έξω από εκκλησία και μάλιστα χωρίς τηλεφώνημα», ανέφερε ο πρόεδρος Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος.
Κάτοικος της περιοχής που ήταν αυτόπτης μάρτυρας μίλησε νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και είπε ότι η έκρηξη δεν ήταν ισχυρή και πως από όσα είδε ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί ελαφρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου