Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Οι θαυμαστές προφητείες του Σέρβου γέροντα π. Gabriel Boshnyansky...


StaretsGAVRIHL

Οι θαυμαστές προφητείες του Σέρβου γέροντα Gabriel Boshnyansky ( Γαβριήλ  Μποσχνιάνσκυ ) μιλούν για το μέλλον του κόσμου, το μέλλον των Ορθοδόξων αλλά και τα δεινά που έρχονται λόγω της οργής του Θεού που θα προκαλέσει η παγκόσμια αποστασία...
Η Μοναχή Μακρίνα (Μαϊστόροβιτς), η οποία έζησε στο μοναστήρι των Σέρβων Boshnyany στα τέλη της δεκαετίας του ΄80 του περασμένου αιώνα, είδε την εκπλήρωση των προφητειών του μακαριστού γέροντα Gabriel Boshnyansky .
Μοιράστηκε μαζί μας τις μνήμες της τότε συνομιλίας της με τον γέροντα..
"....Ήρθα στο μοναστήρι του Boshnyany το 1987 από την Πρόνοια του Θεού, ακόμα όταν ο πατέρας Γαβριήλ ήταν εκεί. .
Ήμουν αρχάρια στο μοναστήρι Stubal κοντά στο Kraljevo. Δεν κατάλαβα ακόμα τι πρέπει να μάθω από την ευλογία των εξομολογητών μου και μαθαίνω πολλά μέσα από τον γέροντα Γαβριήλ.
Μίλησε για το μέλλον της Σερβίας, μας έδειξε τον σωστό δρόμο, και εξήγησε τό πως να περιμένουμε την απελευθέρωση της Σερβίας.
Συνήθως πηγαίναμε σε αυτόν στο τέλος της ημέρας, μετά από την προσευχή το βράδυ, να πάρουμε μια ευλογία, να μοιραστούμε τις καθημερινές δυσκολίες μας και να μάθουμε τι θα ήθελε να κάνουμε μέ αυτές. Η μητέρα μου και εγώ κοιμόμαστε στο δωμάτιο απέναντι από το κελί του γέροντα, στηρίζαμε τη φωτιά στο φούρνο και τον βοηθούσαμε σε διάφορες ανάγκες.
Μόλις πήγαμε στον πατέρα Γαβριήλ, στάθηκε μπροστά στο παράθυρο και το βλέμμα του ήταν εκπληκτικό. Ο γέροντας είπε:

++++++++++++++++++++++++
«Ω, κόρες, βλέπω έναν αιματηρό μήνα, ο ουρανός έχει ανοίξει, έρχονται κόκκινα σύννεφα από τον ουρανό του Κοσσυφοπεδίου. Τα αιματηρά σύννεφα δείχνουν ότι  θα υπάρξει πόλεμος στο Κοσσυφοπέδιο.
Οι μουσουλμάνοι με διάφορους φίλους τους είναι εναντίον μας και αγωνίζονται κατά της Ορθοδοξίας, έχουν συλλάβει στό μυαλό τους την ιδέα της κατάρρευσης της Ορθοδοξίας, τολμούν να μας κατακτήσουν με ημισέληνο – αλλά ο Θεός δεν θα τους αφήσει.
Βλέπω ταυτόχρονα Καθολικούς εναντίον της Σερβίας. Συζητούν πώς να χωρίσουν τη γη μας σε μερίδια και να μας απομακρύνουν από το Κοσσυφοπέδιο.
Πρέπει να βγάλουμε τα ιερά από τις εκκλησίες, όπως έκαναν και οι σοφοί μας άρχοντες μετακόμισαν τα ιερά από τόπο σε τόπο, έτσι ώστε να μην τα χαλάσει ο Αγαρηνός.
Βλέπω πώς τα σπίτια καίγονται στο Κοσσυφοπέδιο, πώς τρέχει ο κόσμος, πώς πέφτουν οι άνθρωποι και σκοτώνονται.
Βλέπω, κόρες μου, πως οι σταυροί χτυπιούνται από τους ναούς … «.
Ακούγοντας όλα αυτά τότε θυμήθηκα τα λόγια του κατά τη διάρκεια του Αλβανικού πογκρόμ το 2004.
  Ο γέροντας πρόεβλεψε ότι θα υπάρξει μια μεγάλη απόκλιση ( αποστασία ) από τον Θεό. Όποιος δεν δέχεται την Ορθόδοξη πίστη μέσα από την καρδιά του, και πιστεύει σε ψευδείς υποσχέσεις ξένων ηγετών, θα εξαπατηθεί. Πολλοί θα θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, αλλά δύσκολα θα βρουν τα ερειπωμένα σπίτια τους...
Αυτό θα είναι καλό για όσους είναι συνηθισμένοι να ζουν μέτρια. Αλλά όσοι είναι εξοικειωμένοι με την πολυτέλεια, θα υποφέρουν από πείνα και φτώχεια.
Τα χρήματά τους δεν θα τους βοηθήσουν. Λοιπόν, αν κάποιος έχει σπόρους, μπορείτε να σπείρετε για συγκομιδή.
Ο Γέροντας Γαβριήλ προειδοποίησε επίσης ότι κατά τα τελευταία χρόνια, πολλοί άρχοντες, ιερείς και θεολόγοι, δεν θα είναι πλέον δυνατοί και αληθινοί να μιλούν και να διδάξουν σύμφωνα με τους Αγίους Πατέρες, αλλά θα ευχαριστούν τους ανθρώπους και θα κάνουν φιλίες με τους πολιτικούς.
Τήν Αμερική, αυτή τήν Βαβυλώνα, σύμφωνα με τον γέροντα , ο Κύριος θα τήν ταπεινώσει με πόνο, οι πόλεις της θα θάβονται μέσα στο νερό.
Όλο το κακό πηγάζει από την ακολασία, τίς κακές ταινίες, αλλά και κάθε άσχημο πού θα διδάσκεται στα παιδιά των σχολείων καθώς εφευρέθηκαν τελευταία και τα μαρκαρίσματα ( bar code ) για να μας ελέχουν όπως τα ζώα...
Όμως ο Θεός θα σκουπίσει αυτή τη Βαβυλώνα ( τήν Αμερική ) από το πρόσωπο της γης για όλες αυτές τις ανομίες της... ».
Ρώτησα: «Πατέρα, τι θα συμβεί στους ανθρώπους;».
Απάντησε, ότι ο Θεός θα ήταν υπέροχο να σώσει τους πιστούς ανθρώπους και να δώσει νέους μάρτυρες.
Ο Γέροντας είπε ότι το Βελιγράδι είναι βυθισμένο στην ανομία, στις δωροδοκίες, καί στην διαφθορά.
Οι πλούσιοι θα κολυμπήσουν στην πολυτέλεια και οι φτωχοί δεν θα έχουν να αγοράσουν ψωμί για τα παιδιά τους.
Αυτή η αλήθεια όμως θα φέρει καί την οργή του Θεού στο Βελιγράδι...
Ο γέροντας κάλεσε τον Σερβικό λαό σε μετάνοια, νηστεία και προσευχή !
Είδ΄άλλως,  για τις αμαρτίες των ανθρώπων, για τις αμαρτίες της ιεροσύνης και της Κυβέρνησης, η οργή του Θεού θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα...
Η Σερβία θα είναι χωρισμένη σε τμήματα, θα κόψουν την Βοϊβοντίνα, όχι μόνο το Κοσσυφοπέδιο και Σαντζάκ, αλλά και το Μαυροβούνιο θα γίνει μέρος της Αλβανίας.
Και οι Σέρβοι δεν θα μπορούν να ζήσουν εκεί – θα καταστρέψουν τα λείψανα μας, ενώ όλος ο κόσμος θα είναι στο πλευρό των εχθρών μας.
Όταν η Voevodina είναι επιλεγμένη, ο πατέρας Γαβριήλ προφήτευσε, το Βελιγράδι δεν θα είναι πλέον η πρωτεύουσα της Σερβίας.
Οι άνθρωποι θα πεθάνουν τόσο γρήγορα ώστε οι ιερείς δεν θα μπορούν να παρακολουθούν την κηδεία τους.
Οι άνθρωποι θα γίνουν λίγοι, και για χάρη της συνομιλίας μας με κάποιον θα είναι απαραίτητο να διανυθεί πολύς δρόμος.
Δεν θα υπάρχει πόσιμο νερό, αλλά μόνο σε ορεινές πηγές, όπου οι άνθρωποι θα παραμείνουν εκεί για το νερό.
Δεν θα μπορείτε να αγοράσετε ψωμί, όλοι ( καί όλα ) θα έχουν φόρους …
Σύμφωνα με τον γέροντα η Σερβία δεν μπορεί να δει την ελευθερία έως ότου η Ρωσία γίνει και πάλι βασιλική ( επαναφέρουν Τσάρο ).
«Προσεύχεσθε στον Θεό ότι αυτό θα συμβεί νωρίτερα, τότε η αυγή θα έρθει καί για τους Σέρβους.
Τότε όλοι οι Ορθόδοξοι, θα καταλάβουν ότι όλοι μαζί είναι ισχυρότεροι και θα υπερασπιστούν την πίστη τους και τα ιερά πράγματα.
Αλλά και όλοι οι μουσουλμάνοι θα σκεφτούν όπως και ο Πάπας, στό πώς να αποκτήσουν κυριαρχία στον κόσμο.
Ο Άγιος Κοσμάς είπε: «Για όλα τα προβλήματα των Ορθοδόξων τον τελευταίο καιρό, ο Πάπας είναι ο ένοχος, καί από αυτόν θα πηγάζουν όλα τα κακά...»
Η ευλογία της Σερβίας μπορεί να ληφθεί μόνο από τον ουρανό, από τις προσευχές της Μητέρας του Θεού, των Αγίων Νεμάνιτς αλλά και όλων των άλλων Αγίων.
Ο Άγιος Σάββας κλαίει ενώπιον του Θεού. Επομένως, πρέπει να περιμένουμε βοήθεια μόνο από τον ουρανό: να βασιζόμαστε στον Θεό, όχι στους ανθρώπους ».
Ο Πατέρα Γαβριήλ δίδαξε ότι σε κάθε χώρα, είναι απαραίτητο να μετανοήσουν ενώπιον του Θεού για τις αμαρτίες τους και τις αμαρτίες των προγόνων τους, που διέπραξαν τη δολοφονία των βασιλέων και των βασιλικών αξιωματικών.
Μια ειδική αμαρτία από τους Σέρβους ενώπιον του Θεού ήταν η δολοφονία του βασιλιά Αλέξανδρου και της βασίλισσας Draga Ομπρένοβιτς. Αυτή η αμαρτία οδήγησε στην κατάληψη της εξουσίας από τους κομμουνιστές, πού σαν κατάρα έπεσε στο Σερβικό έδαφος.
«Μετά τη νίκη της Ρωσίας με τη βοήθεια Ορθόδοξων αδελφών από την Ανατολή, το Κοσσυφοπέδιο θα επιστρέψει σε μας, όπως ήταν πρίν.
Η Αλβανία θα πλημμυρίσει με νερό. Οι Αλβανοί θα ταξιδέψουν στα πλοία, έτσι ώστε από τη μεγάλη συγκέντρωση πλήθους ανθρώπων οι ζωντανοί θα πέφτουν στη θάλασσα...

πηγή: apantaortodoxias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου