Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Άγιος Λόρενς του Τσερνίγκοφ(στη Βόρεια Ουκρανία):Οι προφητείες για την Ουκρανία.

ΣΧΟΛΙΟ : Από τα συγκλονιστικότερα κείμενα που έχουμε διαβάσει για τη σημερινή κατάσταση με το αυτοκέφαλο της Ουκρανίας και όσα πρόκειται να συμβούν στη συνέχεια,από τον Ουκρανό Ορθόδοξο άγιο Λόρενς.
Ο Αρχιμανδρίτης Λώρενς,γνωστός στον κόσμο σαν Luke Evseevich Proskura, γεννήθηκε το 1868 στην περιοχή του Chernigov.Απέκτησε την εορτή της Θεοφανίας, το 1950, και μετά το θάνατό του τα λείψανά του βρέθηκαν άθικτα. Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τον καθιέρωσε ως άγιο το 1993 (τιμάται στις 29 Δεκεμβρίου / 11 Ιανουαρίου και 6/19 Ιανουαρίου). Εκτός από το δώρο της θεραπείας, ο Άγιος Λόρενς ήταν γνωστός για τις προφητείες του , ειδικά για τα γεγονότα που περιβάλλουν το τέλος του κόσμου και την έλευση του Î£Ï„. Λόρενς του Chernigov(Ο άγιος Λόρενς του Τσερνίγκοφ)
Αντίχριστου. Τα λόγια του έχουν εντυπωσιακή σημασία για εμάς σήμερα,αφού προβλέπει και τα σημερινά τεκταινόμενα με το αυτοκέφαλο στην Ουκρανική Εκκλησία.

Το Chernigov βρίσκεται στη βόρεια Ουκρανία, μια περιοχή που πριν από τη μπολσεβίκικη επανάσταση και την ανασύνταξη του χάρτη του Λένιν θεωρήθηκε περισσότερο σαν μέρος της Ρωσίας. 
 Ο Άγιος Λόρενς  ένιωθε βαθιά την τύχη και των δύο λαών χωρίς προτίμηση και οι προφητείες του για την Ουκρανία έχουν έρθει σε μας. Εδώ είναι μερικές από αυτές τις προφητείες, μεταφρασμένες από το βιβλίο: Αγίου Λαυρεντίου του Chernigov: Ζωή και Εξυπηρέτηση στον Άγιο (Λέσβιτσα: Μόσχα 2003). Βρίσκονται επίσης στο βιβλίο [ρωσικά], Αγίου Λαυρεντίου του Chernigov: Ζωή, Διδασκαλίες, Προφητείες και Ακάθιστος (Ιερή Κοίμηση-Pochaev Lavra, 2001).
Ο Αρχιμανδρίτης Προκόρ του Pochaev και του Αγίου Kuksha της Οδησσού ήταν μάρτυρες του Πατέρα-Λώρενς, ότι ήταν ένας μεγάλος ασκητής και  Στάρετς, όπως ο Άγιος Αμβρόσιος της Οπτίνας και ο Αγ. Βαρνάβα της Σκετς της Γεθσημανής.
Όλοι συνομίλησαν με τον ιερό παλαιότερο Λόρενς, έλαβαν παρηγοριά και βοήθεια. και σε καθέναν από αυτούς ο προάγγελος νεαρός αποκάλυψε εν μέρει το μέλλον, το οποίο εκπληρώθηκε στην πραγματικότητα.
Ο αείμνηστος Μητροπολίτης Κίεβο, Ιωάννης,  μίλησε για τη μνήμη του Αρχιμανδρίτη Λόρενς και πάντα τον ανέφερε με ευλάβεια κατά τη διάρκεια των συνομιλιών γι 'αυτόν. ο ίδιος είχε την ευκαιρία να γίνει πιστεί  για τη διόραση του Πρεσβύτερου και έλεγε: "Μεγάλος και θαυμάσιος είναι αυτός ο γέροντας!"
Σύμφωνα με τα στοιχεία του π. Ο Αλέξανδρος (κοσμήτορας του Καθεδρικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρα και γραμματέας της Επισκοπικής Διοίκησης), ο Ιερομάρτυρος Βασίλειος (Bogoyavlensky), ο Αρχιεπίσκοπος του Chernigov, είπε (το 1915 ή το 1916) ότι το Άγιο Πνεύμα κατοικούσε στον π. Lawrence, και ότι ήταν σαν τους αρχαίους ασκητές. Και σχετικά με τον ίδιο τον αρχιεπίσκοπο πρόσθεσε: "Ω! Ποιος ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Βασίλης! Ήταν ένας πραγματικός ιεράρχης!
Οι Αρχιεπίσκοποι Σίμων και Αντρέι και οι Επισκόποι Ιάκωφ και Νέστορ ανέφεραν ότι ο Πατέρας Λόρενς είναι ένας μεγάλος φωτισμένος και πυλώνας της Ορθοδοξίας.
Ναι, ήταν πράγματι ένα φως της Ορθοδόξου Πίστεως, διότι ο ίδιος ποτέ δεν κλονίστηκε στην ενότητα της Εκκλησίας και δε συνομίλησε με τους Ανακαινιστές της Ζωής της Εκκλησίας ή με τις ουκρανικές εθνικιστικές αυτοδιοικούμενες ομάδες. 
Αυτός ενίσχυσε τους πιστούς στην Ορθοδοξία. Είπε ότι - σύμφωνα με το παράδειγμα του Αγίου Θεοδόσιου (του Τσερνιγκόφ) - πρέπει να κρατά κανείς την ενότητα και να μην χωριστεί. Ήταν πάντα πιστός στο Πατριαρχείο της Μόσχας και είχε παρακαλέσει όλους να κάνουν το ίδιο.
Ο Γέροντας Λόρενς αριθμήθηκε μεταξύ της χορωδίας των μοναστικών αγίων το 1993.
Η βάση του υλικού που δημοσιεύεται εδώ είναι ο προσωπικός λογαριασμός του γέροντος και τα απομνημονεύματα των πνευματικών του παιδιών, των μοναχών του μοναστηριού, που μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του ήταν μαζί του και κοντά του. 
Οι προφητικές λέξεις του Αγίου Λαυρεντίου για τις αιρέσεις και τα σχίσματα στην ουκρανική εκκλησία".
Η Batiushka - ένας τόσο αγαπημένος άνθρωπος - μας είπε: «Όταν εμφανιστεί μια μικρή ελευθερία, όταν ανοίξουν και αποκατασταθούν οι εκκλησίες και τα μοναστήρια, τότε θα βγει όλη η ψεύτικη διδασκαλία και οι δαίμονες και οι μυστικοί αθεϊστές,  θα πάρουν έντονα όπλα ενάντια στην Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία, την ενότητά της και τη συναινετική της φύση. 

Μια άθεη εξουσία θα υποστηρίξει αυτούς τους αιρετικούς, και επομένως θα πάρουν εκκλησίες μακριά από τους Ορθόδοξους και θα σφαγιάσουν τους πιστούς.
"Τότε ο Μητροπολίτης του Κιέβου (άξιος του ονόματος) μαζί με τους ομοϊδεάτες ιεράρχες και ιερείς του θα κλονίσουν έντονα τη Ρωσική Εκκλησία. Όλος ο κόσμος θα εκπλαγεί από την ανομία του και θα φοβηθεί. Ο ίδιος θα πάει σε αιώνια δολοφονία, όπως ο Ιούδας.
"Όμως, όλες αυτές οι συκοφαντίες του κακού και οι ψεύτικες διδασκαλίες θα εξαφανιστούν στη Ρωσία και θα υπάρξει μια Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία".
Τα λόγια του Γέροντα Λόρενς για το Ρώσσο, για την έννοια της «ρωσικής», για τις αιρέσεις και τα σχίσματα, και για την πίστη στη μητέρα-εκκλησία.
Ο Άγιος Λόρενς μίλησε κατηγορηματικά και αυστηρά, με προειδοποίηση, ότι η λέξη για την πατρίδα μας και τους ανθρώπους είναι Ρωσία και Ρωσικά.
"Και είναι απολύτως απαραίτητο να γνωρίζετε, να θυμάστε και να μην ξεχνάτε ότι ήταν το βάπτισμα της Ρωσίας (Ρωσία) και όχι το βάπτισμα της Ουκρανίας." Το Κίεβο είναι μια δεύτερη Ιερουσαλήμ και η μητέρα των ρωσικών πόλεων. με τη Μεγάλη Ρωσία, το Κίεβο χωρίς τη Μεγάλη Ρωσία και ξεχωριστό από τη Ρωσία είναι εντελώς αδιανόητο.
«Υπήρχε ένα μυστικό εβραϊκό κεφάλαιο στην Πολωνία.Οι Εβραίοι ανάγκασαν τους Πολωνούς να προσπαθήσουν να κατακτήσουν τους Ρως. Όταν οι Πολωνοί κατέκτησαν μέρος των Ρως (Ρωσία)το νοίκιασαν στους Εβραίους, συμπεριλαμβανομένων τα Ορθόδοξα μοναστήρια,τις  εκκλησίες και τους ιερείς.
 «Οι Ιουδαίοι μίσησαν τις λέξεις« Ρωσία »και« Ρωσικά », έτσι αρχικά ονόμαζαν τις ρωσικές εκτάσεις που κατακτήθηκαν από τους Πολωνούς και τους τα νοίκιαζαν« Μαλοροσσία »(Μικρή Ρωσία), και τότε συνειδητοποίησαν ότι περιείχε τη λέξη« Ροσ, "και την ονόμασαν Okraina(Ουκρανία).
Η λέξη okraina(Ουκρανία) είναι μια απογοητευτική και εξευτελιστική λέξη! Τι" απομακρυσμένη, απομακρυσμένη περιφέρεια "Ποια είναι η" περιπλάνηση "Γιατί και για τι είναι" okraina ";) Βλέπετε, πέρα ​​από αυτό το υποτιθέμενο Ιουδα'ι'κό- Πολωνικό «προάστιο» που βρίσκεται και σε άλλες χώρες και κράτη, και αργότερα, με τις ίδιες διαταγές, οι Πολωνοί νομιμοποίησαν τις έννοιες της Ουκρανίας και των Ουκρανών σε εμάς, έτσι ώστε να ξεχάσουμε το όνομα της Ρωσίας για πάντα, ώστε να απομακρυνθούμε από την Αγία και την Ορθόδοξη Ρωσία για πάντα.
Ο άγιος Θεοδοσίου, ηγούμενος των σπηλαίων του Κίεβου Λαύρας, έγραψε ότι δεν πρέπει ποτέ να επαινέσουμε τη θρησκεία κάποιου άλλου και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ενωθούμε με τους Καθολικούς ή να εγκαταλείψουμε την Ορθόδοξη Πίστη. Ο άγιος Θεοδοσίου του Chernigov - των οποίων τα λείψανα είναι μπροστά μας (λέγοντας αυτό, η Batiushka Lawrence έκανε μια μετάνοια προς τον καθεδρικό ναό) και ο Άγιος Ιωάννης, ο Μητροπολίτης του Tobol'sk - όλοι προσπάθησαν με όλη τους τη δύναμη σύμφωνα με το λόγο του Κυρίου Ιησού : Ότι όλοι μπορούμε να είμαστε ένα , μπορεί να είμαστε με την Ορθόδοξη Ρωσία, έτσι ώστε μαζί να συνιστούμε την Αγία Ρωσία. »Και έτσι να απελευθερωθούμε μια για πάντα από την πολωνική κυριαρχία και από την καταπίεση των Εβραίων και τη μίσθωση τους,και να ελευθερωθούμε από τον Καθολικισμό που καταστρέφει την ψυχή και την Ουνία, που είναι τόσο ξένη σε εμάς, που εισήχθησαν και φυτεύτηκαν από απειλές, βασανιστήρια και θάνατο ». Και η Batiushka είπε περαιτέρω:« Καθώς είναι αδύνατο να διαιρέσεις την Αγία Τριάδα, Πατέρας και Υιός και Άγιο Πνεύμα, διότι είναι ένας Θεός, έτσι είναι επίσης αδύνατο να χωρίσουμε τη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία, γιατί μαζί είναι η Αγία Ρωσία ». Ξέρετε, θυμηθείτε, και μην ξεχνάτε.
«Δεν υπήρξε ποτέ πατριάρχης στην πόλη Κιέβου - οι Πατριάρχες ήταν στη Μόσχα και έζησαν στη Μόσχα. Προσοχή στις ουκρανικές διασπαστικές ομάδες (εκκλησίες) και την Ουνία».
Ο Βικαρής των Σπηλαίων του Κίεβου Λαύρα, ο π. Kronid, έβαλε αντιρρήσεις ως προς τα λόγια του Batiushka , επειδή οι διασπαστές και οι Ουνίτες είχαν ήδη εξαφανιστεί στην Ουκρανία. Ο Μπατάουσκα απάντησε με θλίψη : «Ένας δαίμονας θα τους εισέλθει και θα πάρουν τα χέρια με σατανική κακία εναντίον της Ορθοδόξου Πίστεως και Εκκλησίας, αλλά θα έχουν ένα επαίσχυντο τέλος, ενώ οι οπαδοί τους θα υποστούν ουράνια καταδίκη από τον Κύριο.
Τι πολύτιμα λόγια του Batiusha-είναι ανεκτίμητα! Ο Μπατίσουκα πρόβλεψε τα πάντα και γνώριζε τα πάντα μπροστά από το χρόνο. Τώρα εμφανίστηκε ένας αυτοκρατόμενος ιεράρχης της αυτοκρατορίας της Ουκρανίας , αποκαλώντας τον εαυτό του τον επικεφαλής του Πατριαρχείου Κιέβου - και όπου, όχι λιγότερο;  Στην Αμερική. Δεν γνωρίζει και έχει ξεχάσει ότι ποτέ δεν υπήρξε Πατριάρχης στο Κίεβο ... Εμείς, ωστόσο, πρέπει να δώσουμε σε όλους την προσοχή: Πώς θα μπορούσε να υπάρξει ένας Πατριάρχης του Κιέβου  στην Αμερική ;! Και μερικοί άνθρωποι φωνάζουν με ασέβεια , στο αιώνιο μαρτύριο τους και στην ντροπή τους: "Ο Πατριάρχης μας".
Ο Μπάτιουσκα μας προειδοποίησε ότι είμαστε πιστοί στο Πατριαρχείο της Μόσχας και σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να εισέλθουμε σε κανένα σχίσμα. Προειδοποίησε ότι οι ιεράρχες και ιερείς που έχουν οδηγήσει τους πιστούς σε εξέγερση έχουν κάνει μεγάλη ζημιά στον εαυτό τους και έχουν φέρει ένα πλήθος ορθόδοξων ψυχών σε απώλεια.
"Να είστε προσεκτικοί της αποκαλούμενης εκκλησίας στο εξωτερικό και γνωρίζετε ότι δεν βρίσκεται στο Δίπτυχο των Ορθοδόξων Εκκλησιών. Δεν είναι εκκλησία, αλλά μέρος της Ρωσικής Εκκλησίας. Η πολύ ταλαιπωρημένη Εκκλησία μας κράτησε τη δική της στο άθετο κράτος. Για την [Εκκλησία] της είναι τιμή και δόξα και αιώνιος έπαινος! Η χώρα μας δεν είναι στο εξωτερικό και η Εκκλησία μας δεν είναι στο εξωτερικό! Η χώρα μας δεν έχει πάψει ποτέ να υπάρχει! Δεν έχουμε καμία εκκλησία "στο εξωτερικό".Αγίου Θεοδοσίου του Chernigov
(Ο άγιος Θεοδοσίου του Τσερνίγκοφ.)
"Η« ελεύθερη εκκλησία »είναι ένα αιρετικό όνομα.Όλες οι εκκλησίες και τα μοναστήρια μας είναι Ορθόδοξα, ακόμη και οι κλειστές που τις βεβήλωσαν.Πιστεύω στην Μία Αγία Καθολική ( “συνοδική”) και Αποστολική Εκκλησία” Ούτε επιθυμούν να γνωρίζουμε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι το Σώμα του Χριστού (μπορεί να είναι δυνατόν να χωρίσει το Σώμα του Χριστού;) και τέλος, ότι η Εκκλησία είναι η απρόσκοπτη ρόμπα του Κυρίου (η οποία, αν και προσπάθησε ο Άρης, δεν πρέπει να χωριστεί) .
"Και δεν θυμούνται, ότι υπάρχει ένας Θεός, μία Πίστη και Βάπτισμα."Ο Κύριος Ιησούς Χριστός δημιούργησε μια Εκκλησία (και όχι εκκλησίες), πάνω στην οποία δεν μπορούν να κυριαρχήσουν ούτε οι πύλες της κόλασης. Υπάρχει μόνο μία Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία. Οι άλλοι, οι οποίοι αποκαλούν εκκλησίες, δεν είναι εκκλησίες, αλλά καραβίδες του διαβόλου ανάμεσα στο σιτάρι και μια συνέλευση του διαβόλου ".
Με αυτά τα λόγια, ο Batiushka είπε μια προσευχή για όλους όσους έχουν απομακρυνθεί ή αποποιηθεί την Ορθοδοξία. άρχισε να φωνάζει και λέει: "Όχι, ο Κύριος δεν θα τους καλέσει σε μετάνοια, δεν θα σωθούν, επειδή είναι ανάξοι του ελέους του Θεού. Αυτό μου αποκαλύφθηκε από τη Βασίλισσα του Ουρανού και τον άγιο φύλακα-αγγελό μου. "Ο Μπάτυουσκα κατέθεσε:" Η Βασίλισσα του Ουρανού μου έχει εμφανιστεί αρκετές φορές, με έχει επισκεφτεί τόσο σε εμένα όσο και με τους Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ ". εκείνοι που έχουν απομακρυνθεί και έχουν παραιτηθεί από την Αληθινή Πίστη δεν υπάρχει σωτηρία ή παραλαβή της Βασιλείας των Ουρανών. Εμείς, οι Ορθόδοξοι, δεν χρειαζόμαστε τίποτα-μόνο την Ορθόδοξη Πίστη, τη σωτηρία των ψυχών μας και να λάβουμε τη Βασιλεία των Ουρανών. Και έχουμε όλα αυτά στη μητέρα μας, την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία. Δόξα τω Θεώ! Αλλά για να σπάσει από αυτή και να την αφήσει είναι η μεγαλύτερη αμαρτία, η οποία είναι αδιαμφισβήτητη τόσο σε αυτή τη ζωή όσο και στη ζωή που έρχεται - είναι βλασφημία ενάντια στο Άγιο Πνεύμα ».Και με αυτό ο Batiushka φωτίστηκε με ένα φως που δεν είναι αυτού του κόσμου, τελειώνοντας τη συνομιλία του με τα λόγια, "Ακούστε και να δούμε!" όπως λέει ο Άγιος Ευαγγελιστής, και πρόσθεσε: "Θα είναι κωφοί και τυφλοί!"
Schema-Αρχιμανδρίτης Θεοφάν, Νικηφόρος και Βαρλαάμ.
Προφητεία του Αγίου Πνεύματος - που φέρει ο Πρεσβύτερος Λόρενς για τη Ρωσία.
Ο Αρχιμανδρίτης Θεοφάν είχε επίσης συγγράψει ότι ο Άγιος Λόρενς είπε με χαμόγελο με χαρά: «Ο ρωσικός λαός θα μετανοήσει από τις θανάσιμες αμαρτίες του - που επέτρεψαν την εβραϊκή ασυμφωνία  στη Ρωσία, ότι δεν υπερασπίστηκαν τον Τσάρο, χρισμένο από τον Θεό , τις ορθόδοξες εκκλησίες ή τα μοναστήρια, τη χορωδία των ιερών Μαρτύρων και Ομολογητών και όλα όσα ήταν άγια στη Ρωσία, περιφρονούσαν την ευσέβεια και αγάπησαν τη δαιμονική ασυμμετρία · και θα μετανοήσουν από το γεγονός ότι εδώ και πολλά χρόνια λατρεύουν και δοξάζουν και πήγε χωρίς λατρεία στον καταστροφέα της χώρας - στο σοβιετικό-αθεϊστικό είδωλο, αλλά και την χαραγμένη εικόνα, τον Στάλιν, ντροπής του ονόματός του ως αθάνατου ».
Ο Μπάτιουσκα είπε ότι όταν οι δαίμονες έριξαν τον Λένιν στην κόλαση, υπήρξε μεγάλη χαρά στους δαίμονες - μια γιορτή στην κόλαση. Και πρόσθεσε, ότι όταν ο Στάλιν έρχεται στην κόλαση, το ίδιο θα συμβεί. Η μνήμη τους θα χαθεί με θόρυβο.
Η Ρωσία, μαζί με όλα τα σλαβικά έθνη και εδάφη, θα αποτελέσει ένα ισχυρό τσάρικο (βασίλειο). Στο τιμόνι του θα είναι ένας Ορθόδοξος Τσάρος, Χριστός του Θεού. Ο Τσάρος θα είναι από τον Θεό. Όλα τα σχίσματα και αιρέσεις θα εξαφανιστούν στη Ρωσία. Δεν θα υπάρξει δίωξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ο Κύριος θα έχει έλεος για τους Αγίους Ρώσους », επειδή μέσα του υπήρχε ο τρομερός, φοβερός χρόνος που προηγείται του αντιχρίστου. Το μεγάλο σύνταγμα των Μαρτύρων και Ομολογητών έχει δείξει, ξεκινώντας από τις υψηλότερες πνευματικές και πολιτικές τάξεις. Μητροπολίτης και Τσάρος, ιερέας και μοναχός, παιδιά και ακόμη και νοσηλευόμενα βρέφη, που τελειώνουν με λαϊκούς. Όλα αυτά θα παρακαλέσουν τον Κύριο Θεό, τον Βασιλιά των Φιλών, τον Βασιλιά των Βασιλέων, δοξασμένοι στην Αγία Τριάδα, τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
Κάποιος πρέπει να καταλάβει καλά ότι η Ρωσία είναι μία από τις μερίδες της βασίλισσας του ουρανού, και φροντίζει και ασχολείται ιδιαίτερα με αυτή. Η όλη χορωδία των Ρώσων Αγίων, μαζί με τη Μητέρα του Θεού, ικετεύει [τον Κύριο] να ελευθερώσει και να έχει έλεος για τη Ρωσία.
Θα υπάρξει μια ανθοφορία της Ορθόδοξης Πίστης και η παλιά χαρά θα επιστρέψει - μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Γιατί ο κριτής  θα έρθει να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς.
Ο Ρώσος Ορθόδοξος Τσάρος θα φοβηθεί ακόμη και από τον ίδιο τον αντίχριστο.
Κατά τη διάρκεια των χρόνων του αντιχρίστου, η Ρωσία θα είναι η ισχυρότερη Βασιλεία στον κόσμο. Αλλά οι άλλες χώρες - εκτός από τη Ρωσία και τις σλαβικές χώρες - θα βρίσκονται κάτω από τη δύναμη του αντιχρίστου και θα βιώσουν όλες τις φρίκες και τα βασανιστήρια που περιγράφονται στην Αγία Γραφή. Ρωσία, μετανόησε! Δόξα τον Θεό με χαρά και τραγουδά σ 'Αυτόν: Αλληλούια.
Αρχιμανδρίτης Θεοφάνης.
19 Φεβρουαρίου 2015.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ PRAVOSLAVIE : corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου