Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας.


Ο έγκριτος παγκόσμιος αμερικανικός ερευνητικός οργανισμός Pew Research Center, δημοσιοποίησε εκτενή έρευνα που διεξήγαγε σε 38 χώρες, σχετικά με τον ρόλο των ΜΜΕ και την αξιοπιστία τους. 

Η έρευνα δημοσιοποιεί ότι η χώρα μας καταλαμβάνει την τελευταία θέση και ανακηρύσσει τα ελληνικά ΜΜΕ ως τα πιο αναξιόπιστα στον πλανήτη (δείτε ολόκληρη την έρευνα στο http://www.pewglobal.org με πηγή Jodi Graphics). H δυσπιστία των Ελλήνων πολιτών αγγίζει τα ποσοστά του 89%. Τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ως προς την αξιοπιστία, κάτω από χώρες όπως Τανζανία, Φιλιππίνες, Ινδονησία, Κένυα, Σενεγάλη, Νιγηρία, Τουρκία, Τυνησία, Περού, Χιλή, Κολομβία κ.λπ. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη βόμβα στα θεμέλια της Δημοκρατίας, και όχι η βόμβα στο “ΣΚΑΪ”.
Τα ελληνικά ΜΜΕ και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, ίσως φέρουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας. Η διαφθορά και τα διαπλεκόμενα συμφέροντα έχουν διαλύσει την δημοκρατία στην χώρα που την γέννησε. Η ενημέρωση που παρέχουν είναι κατευθυνόμενη και σύμφωνη με τα συμφέροντα (κομματικά-επιχειρηματικά) που εξυπηρετούν, και όχι αντικειμενική και ίση. Ίσως τα μικρόφωνα που κρατούν στα χέρια τους να είναι πολύ πιο επικίνδυνα και καταστροφικά από τις όποιες βόμβες μολότοφ. Για παράδειγμα, όλα τα ΜΜΕ –με αφορμή τον εμπρησμό στις εγκαταστάσεις της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές- είχαν ως πρώτο θέμα για μεγάλο χρονικό διάστημα τις «εγκληματικές οργανώσεις» των Σκουριών, της Ιερισσού, του Λάκκου Καρατζά, συκοφαντώντας ασύστολα και στοχοποιώντας φιλήσυχους κατοίκους και επιτυχημένους επιχειρηματίες της περιοχής· και για πολλές ημέρες, πόσες εκπομπές «βόμβες» κάνατε οι δημοσιογράφοι στα τηλεοπτικά κανάλια για εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής; Πόσα σπίτια καταστρέψατε, πόσοι  αθώοι κατηγορούμενοι δεν άντεξαν τις «βόμβες» σας και τις μεθοδεύσεις «ανέντιμων» Εισαγγελέων, και πριν να δικασθούν και αθωωθούν, μην αντέχοντας την επί μακρό διάστημα αδικία και συκοφαντία, πέθαναν από καρδιά κι άλλοι έκαναν τριπλά “by-pass”; Τώρα, ενώ όλοι ανεξαιρέτως αθωώθηκαν, εντούτοις δυστυχώς τα ΜΜΕ δεν κάνατε μία εκπομπή, για να ενημερώσετε την κοινή γνώμη (που παραπληροφορήσατε) και για να προβάλετε την αλήθεια, ώστε να αποκατασταθεί η υπόληψη των αθώων συκοφαντημένων κατοίκων. Την καταδικάζετε αυτή την συμπεριφορά; Δεν σας ενδιαφέρει ως δημοσιογράφους που οφείλετε να προβάλετε την αλήθεια, να αποκαταστήσετε όσους καταστρέψατε και διασύρατε; Δεν σας ενδιαφέρει να κάνετε ένα ρεπορτάζ για το πώς λ.χ. τόσο φοβερά κατηγορητήρια εξέπεσαν την πρώτη ημέρα της δίκης; Δυστυχώς όχι, γιατί το επιχειρηματικό σας συμφέρον είναι άμεσα «διαπλεκόμενο» με το κόμμα που έχει στην ατζέντα του ως πρώτο θέμα, την συνέχιση της καταστροφής των Σκουριών.
Φθάσαμε να βγαίνουν τα αθώα παιδιά μας, οι μαθητές, να διαδηλώσουν για την Μακεδονία μας που την ξεπουλάνε, και τα ΜΜΕ ως διαμορφωτές της κοινής γνώμης, όλοι σας τους κατηγορούσατε και θέτατε το ερώτημα αν είναι φασίστες και υποκινούμενοι. Μιλούν Αρχιερείς για την αναθεώρηση του Συντάγματος και βγαίνει δημοσιογράφος από την ΕΡΤ (την οποία πληρώνουμε εμείς), και τους αποκαλεί «φασίστες» (όμως «είχε πυρετό»).
Καθημερινά στις Βρυξέλλες λαμβάνονται αποφάσεις από την Ε.Ε., που καθορίζουν το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας, της πατρίδος, του έθνους μας· όμως την μόνη ενημέρωση που μας παρέχετε, είναι το πότε θα συνέλθει το Eurogroup για να μας δώσουν «τη δόση» μας (ώστε να τους τα επιστρέψουμε πάλι πίσω για τους τόκους των δανείων) και όταν εφαρμόζονται οι αποφάσεις των Βρυξελλών και αντιδρούμε, μας παρουσιάζετε ως φασίστες, πατριδοκάπηλους, εθνικιστές, ακραίους,… Πότε κάνατε ένα ρεπορτάζ για να δείξετε γιατί από τότε που μπήκαμε στην ευρωζώνη, τα οικονομικά διαπλεκόμενα συμφέροντα πλούτισαν και Λαός και Πολιτεία καταστράφηκαν… Πότε κάνατε ένα ρεπορτάζ για να μας καταστήσετε γνωστό, ποιοι μεγάλοι επιχειρηματίες και ποια ελληνικά οικονομικά συμφέροντα έχουν εγκατασταθεί στα Σκόπια, και είναι αυτοί που ξεπούλησαν την Ελλάδα και ξεπουλούν και πιέζουν και την πολιτική ηγεσία να ξεπουλήσει τώρα και την Μακεδονία; Από το 2010 έως 2013, όπου ο κόσμος αυτοκτονούσε, που Έλληνες έτρωγαν από τα σκουπίδια, που κοιμόντουσαν στα πεζοδρόμια…που…, υποδείξτε μας ένα ρεπορτάζ στα ελληνικά ΜΜΕ για όλους αυτούς τους εξαθλιωμένους Έλληνες·  ευτυχώς που ο Τάκης Μπαρδάκος έκανε την ταινία: «Η Αθήνα Από Κάτω».
Κύριοι, φυσικά δεν επαινούμε την  τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στον ΣΚΑΪ, όμως παραδεχθείτε ότι όλα τα ΜΜΕ έχετε προκαλέσει αφάνταστα τον ελληνικό λαό και έχετε συμβάλει στην εξαθλίωσή του. Και παραδεχθείτε ότι όλο το σύστημα εξουσίας (στο οποίο συμπεριλαμβάνεστε), έχετε αφήσει στους πολίτες μία διέξοδο για να «εξαερώνουν» την αγανάκτησή τους· αυτή του θυμικού και της ψυχικής και υλικής έκρηξης. Το σύστημα ξεπουλά τα πάντα, εδραιώνει την διαφθορά και ως «όπλα» εναντίον των πολιτών έχει την πολιτική και νομοθετική εξουσία, τη δικαιοσύνη, την αστυνομία και τα ΜΜΕ… Νομίζω, λοιπόν, ότι δυστυχώς έχουν κάποια σοβαρά ελαφρυντικά… Η αναξιοπιστία σας και ο ρόλος σας ως διαμορφωτών της κοινής γνώμης, προβάλλεται πλέον παγκοσμίως και ομολογείται από διεθνείς οργανισμούς, και όχι από εμένα.

Υ.Γ.: Ο Εισαγγελέας που θα αναλάβει την υπόθεση, φαντάζομαι να μην συμπεριλάβει εντός των εγκλημάτων την προσπάθεια ανθρωποκτονίας από πρόθεση, δεδομένου ότι ενημέρωσαν οι εγκληματίες τα «zougla» και ΑΝΤ-1 ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα, για να εκκενωθεί το κτίριο και να μην τραυματιστεί κανείς. Πάντως σκέφτομαι ότι ο μόνος ωφελημένος από την έκρηξη θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που εν όψει των προσεχών εκλογών, «αναγκάζεται» να λύσει το εμπάργκο στον ΣΚΑΪ (για να μην κατηγορείται ότι τον στοχοποιεί) και είναι κάπως σαν δήθεν “ηθικός αυτουργός”, και έτσι θα έχει στην προεκλογική του εκστρατεία και το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι. «Με το αζημίωτο πάντα»· τυχαίο; Δεν νομίζω· απλά κατά την προσφιλή φράση του ΣΥΡΙΖΑ: «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου