Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Ρώσος Ιερέας κατέρριψε ένα σπουδαίο ρεκόρ – Τα συγχαρητήρια του Πούτιν.

Του Αντώνη Μακατούνη.
Ο Ορθόδοξος και λάτρης της περιπέτειας π. Fyodor Konyukhov (Φιοντόρ Κονιούκοφ) κατέρριψε όλα τα ρεκόρ πλέοντας κυκλικά το νότιο ημισφαίριο με σκάφος με κουπιά!


Ο π. Φιοντόρ, 67 ετών, ξεκίνησε το ατομικό ταξίδι 27.000 χιλιομέτρων από τη Νέα Ζηλανδία στις αρχές Δεκεμβρίου. Ολοκλήρωσε το πρώτο σκέλος της αποστολής του την Τρίτη 14 Μαΐου, φτάνοντας στο νότιο άκρο της Χιλής σε 154 ημέρες και 13 ώρες! Πρόκειται για τον πιο ηλικιωμένο άνθρωπο που κατάφερε να φθάσει μόνος στο νοτιότερο σημείο του κόσμου κάνοντας κουπί, αυτό όμως είναι ένα μόνο από τα κατορθώματά του.
Τo πρόσφατο ρεκόρ του π. Φιοντόρ αναμένεται να επαληθευτεί από τη Διεθνή Εταιρεία Κωπηλασίας Ωκεανών και στη συνέχεια θα υποβληθεί στο Βιβλίο Γκίνες. «Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θαυμάζουν το θάρρος και την αντοχή σας στη θάλασσα», δήλωσε ο σε τηλεγράφημά του προς τον Ρώσο ιερέα.
Ο π. Φιοντόρ γεννήθηκε στην σημερινή Ουκρανία και χειροτονήθηκε στο Πατριαρχείο της Μόσχας το 2010. Τα επιτεύγματά του περιλαμβάνουν τον γύρο του πλανήτη τέσσερις φορές – πότε με σκάφος στους ωκεανούς και πότε με αερόστατο! Έχει επίσης αναρριχηθεί στις επτά υψηλότερες κορυφές του κόσμου και έφτασε το Βόρειο και το Νότιο πόλο καθώς στα πιο δύσκολα προσβάσιμα σημεία της γης. Ο π. Φιοντόρ Κονιούκοφ αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο σκέλος του ταξιδιού από τη Χιλή στη νοτιοδυτική Αυστραλία αργότερα φέτος, και αναμένεται να ολοκληρώσει το νέο γύρο του κόσμου στη Νέα Ζηλανδία το 2020.

vimaorthodoxias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου