Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Ουδέν μεμπτόν από Μητροπολίτη Μόρφου για τα περί ομοφυλοφιλίας. Πόρισμα Αστυνομίας.


Ουδέν μεμπτόν από Μητροπολίτη Μόρφου για τα περί ομοφυλοφιλίας. Πόρισμα Αστυνομίας
Δεν εντοπίζει ποινικά αδικήματα σε βάρος του Μητροπολίτη Μόρνου σε σχέση με τις δηλώσεις που έκανε σε ομιλία του στο Ακάκι και τις αναφορές του για τους ομοφυλόφιλους, η ερευνά των ανακριτών του ΤΑΕ Αρχηγείου-Στην Εισαγγελία ο φάκελος της υπόθεσης.

Ολοκλήρωσε την ερευνά και δεν εντοπίζει την διάπραξη ποινικού αδικήματος εκ μέρους του Μητροπολίτη Μόρφου η Αστυνομία, σε σχέση με δηλώσεις του για την ομοφυλοφιλία.
Μάλιστα όπως μας αναφέρθηκε από την Αστυνομία, ο φάκελος της υπόθεσης μεταβιβάστηκε στη Εισαγγελία και αναμένεται να μελετηθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα.
Ο κ. Κληρίδης δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο φάκελος, αφού πρώτα μελετήθηκε από λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, βρίσκεται αυτή τη στιγμή ενώπιόν του για μελέτη και οδηγίες, το συντομότερο δυνατό, ως προς τον παρά πέρα χειρισμό της υπόθεσης.  
Υπενθυμίζεται πως στις 23 Αυγούστου μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου μετέβησαν στην Μητρόπολη Μόρφου όπου και έλαβαν κατάθεση από τον Μητροπολίτη. Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Αρχηγείου ανέλαβε να διερευνήσει το ενδεχόμενο ο Μητροπολίτης να έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα με τις πρόσφατες δηλώσεις του.
Μάλιστα η απόφαση για λήψη κατάθεσης από τον Μητροπολίτη λήφθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης μετά από σύσκεψη κατά την οποία αξιολογήθηκε το μαρτυρικό υλικό που έχει συλλεγεί.
Υπενθυμίζεται πως για την έναρξη διερεύνησης του ενδεχομένου διάπραξης οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του πανιερώτατου Μητροπολίτη Μόρφου έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας για Πολυπολιτισμικότητα, Αποδοχή και Σεβασμό στη Διαφορετικότητα, Κώστας Γαβριηλίδης.
Όπως κ. Γαβριηλίδης ζητούσε να ερευνηθεί κατά πόσον οι αναφορές του Μόρφου συνιστούν δημόσια ομοφοβική ρητορική μίσους, «αφού, όπως υποστήριξε, με κατασκευασμένα επιχειρήματα υποκινεί και προωθεί τη μισαλλοδοξία προς τη ΛΟΑΤΙ κοινότητα, ενώ παράλληλα προσβάλλει γονείς ομοφυλόφιλων ατόμων και στοχοποιεί κυρίως τις μητέρες αυτών».
Την είδηση έφερε πρώτα στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
cyprustimes.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου