Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Αθωνίτης Γέροντας Εφραίμ του Φιλοθέου: έρχεται η σατανική εποχή, το κέντρο της οποίας είναι το υπερπόντιο.


Οι άγιοι δίκαιοι προφήτευσαν όχι μόνο για τους τελευταίους καιρούς και τον Αντίχριστο, αλλά μίλησαν και για τις δοκιμασίες που θα έπρεπε να περάσει η ανθρωπότητα.

Οι άγιοι δίκαιοι προφήτευσαν όχι μόνο για τους τελευταίους καιρούς και τον Αντίχριστο, αλλά μίλησαν και για τις δοκιμασίες που θα έπρεπε να περάσει η ανθρωπότητα. Μεταξύ αυτών των προβλέψεων υπάρχουν πολλές αναφορές σε συγκρούσεις μεταξύ αδελφικών λαών, σε μία από τις οποίες, άμεσα ή έμμεσα, είμαστε προορισμένοι να συμμετάσχουμε.

Πολλές από τις προφητείες του Εφραίμ του Φιλοθέου (Αριζόνα) έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά ανάμεσά τους υπάρχουν και εκείνες που εξακολουθούν να είναι προορισμένες να πραγματοποιηθούν. Και φαίνεται ότι αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα αυτή τη στιγμή.

Ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί τέτοια σύγκρουση.

Η σύγκρουση μεταξύ αδελφικών λαών διαρκεί δέκα χρόνια και τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρούμε μια οξεία φάση.

Όλοι θέλουμε ειρήνη. Και όλο και πιο συχνά κάνουμε το ερώτημα: πότε θα τελειώσει όλο αυτό; Πολλοί άγιοι γέροντες προέβλεψαν τόσο την έναρξη της σύγκρουσης όσο και την κατά προσέγγιση ημερομηνία λήξης της. Για παράδειγμα, ο Έλληνας πρεσβύτερος Γεώργιος προέβλεψε μια ολόκληρη σειρά στρατιωτικών συγκρούσεων το 2009:

«Κάθε μάχη θα είναι ακόμη πιο βάναυση από την προηγούμενη. Όλο και περισσότερα κράτη θα εμπλέκονται σε καθένα από αυτά, και έτσι η μάχη θα καλύψει μια όλο και μεγαλύτερη περιοχή του πλανήτη. Θα υπάρξουν περίοδοι ειρήνης στο ενδιάμεσο. Οι κάτοικοι των κρατών που συμμετέχουν σε μάχες θα προσεύχονται στον Θεό για βοήθεια, αλλά οι προσευχές τους δεν θα εισακούονται.
Οι κάτοικοι των κρατών που δεν συμμετέχουν σε μάχες δεν θα διδαχθούν από τις κακοτυχίες των γειτόνων τους, αλλά θα επιδιώξουν μάχη και καταστροφή για να εκδικηθούν τους εχθρούς τους. Τελικά, η μάχη θα κατακλύσει ολόκληρο τον κόσμο. Η πείνα, η καταστροφή, η κακοτυχία, οι ταραχές, οι ληστείες και οι αρρώστιες θα βασιλέψουν παντού».

Και ο Ορθόδοξος Ιωνάς της Οδησσού μίλησε για τρία Πάσχα - πρώτα θα γίνει ένα αιματηρό, μετά μια πείνα και μόνο μετά ένα νικηφόρο. Φυσικά, δεν κατονόμασε την ακριβή ημερομηνία, αλλά είπε ξεκάθαρα σε ποια γεγονότα πρέπει να δοθεί προσοχή. Και είπε επίσης:

«Δεν υπάρχουν χωριστές Ουκρανία, Ρωσία και Λευκορωσία, αλλά υπάρχει μια ενιαία Αγία Ρωσία».
Οι άγιοι δίκαιοι προφήτευσαν όχι μόνο για τους έσχατους χρόνους και τον Αντίχριστο, αλλά μίλησαν επίσης για τις δοκιμασίες που θα έπρεπε να περάσει η ανθρωπότητα.-3

Χρειάζεται επίσης να ακούσετε τα λόγια του Εφραίμ του Φιλοθέου, είναι πολύ δυσοίωνα. Πριν από το θάνατό του, έκανε μια προφητεία, η οποία συχνά αναδημοσιεύτηκε αργότερα από τα μέσα ενημέρωσης και τα διαδικτυακά έντυπα. Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι τα λόγια του Αθωνίτη γέροντα μπορεί να διαστρεβλωθούν, αφού τα σύγχρονα μέσα δεν είναι πάντα καθαρά.

Τις περισσότερες φορές, η προφητεία του γέροντα δίνεται στο ακόλουθο περιεχόμενο:

«Λίγο καιρό μετά τον θάνατό μου, θα ξεκινήσει μια στρατιωτική κατάσταση που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί!»

Ο Ephraim Filofeisky πέθανε τον Μάρτιο του 2020. Μόλις λίγους μήνες αργότερα, η μόλυνση άρχισε να εξαπλώνεται ενεργά σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, πολλοί ειδικοί πίστευαν ότι ο Αθωνίτης γέροντας υπαινίχθηκε βιοεπίθεση, ειδικά αφού αργότερα έγινε πολύς λόγος ότι η ασθένεια ήταν τεχνητή.

Σύμφωνα με μια άλλη εκδοχή, μιλάμε για σύγκρουση δύο αδελφικών λαών - του δικού μας και του γειτονικού.

Θα συμβούν καταστροφικά γεγονότα

Οι άγιοι δίκαιοι προφήτευσαν όχι μόνο για τους έσχατους χρόνους και τον Αντίχριστο, αλλά μίλησαν επίσης για τις δοκιμασίες που θα έπρεπε να περάσει η ανθρωπότητα.-4

Το 1992, ο Εφραίμ του Φιλοθέου προέβλεψε την έναρξη μιας νέας σατανικής εποχής:

«Περιμένουμε μια νέα εποχή, και θα είναι η εποχή του Αντίχριστου. Πολλοί αντίχριστοι έχουν ήδη εμφανιστεί. Οι καιροί του Αντίχριστου θα είναι η προσωποποίηση κάθε σατανικής δύναμης και η παρουσία του θα είναι στο κέντρο...»

Ο γέροντας πίστευε ότι αυτό το κέντρο βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εκεί θα καθίσει ο Αντίχριστος και από εκεί θα επικοινωνήσει με τον κόσμο.

«Ο Αντίχριστος θα αυτοαποκαλείται «Μεγάλος Αδελφός» και μέσω της τηλεόρασης και άλλων μέσων θα μπορεί να επικοινωνεί ταυτόχρονα με κάθε άτομο ανά πάσα στιγμή. Το άτομο θα βρίσκεται στο δωμάτιό του, και ό,τι και να κάνει, θα λάβει εντολές να υποταχθεί στη δαιμονική ενέργεια. Θα προσπαθήσει να προσελκύσει ένα άτομο, να τον κάνει να πιστέψει σε αυτόν και να τον ακολουθήσει.
Σε αντίθεση με αυτόν, ο Χριστός πρέπει να βάλει τους εκλεκτούς και τους οπαδούς του, που πρέπει να απωθήσουν τον Σατανά. Ανάμεσά τους θα είναι μοναχοί και μοναχές που θα μπορούν να κρυφτούν από τη σατανική εξουσία στα μοναστήρια. Θα κινδυνεύσουμε να αποποιηθούμε, γιατί το μαρτύριο θα είναι πολύ μεγαλύτερο λόγω των μέσων που θα έχει στη διάθεσή μας η επιστήμη και η τεχνολογία, και ο Σατανάς θα είναι πολύ επιδέξιος στο χειρισμό τους.
Φυσικά, όσοι θα σωθούν στους Τελευταίους Καιρούς θα είναι πιο φωτισμένοι από τον Ήλιο! Περισσότερο από τους πρώτους αγίους! Διότι θα υπάρξουν μεγάλα βάσανα, η πίστη θα είναι αδύναμη, θα υπάρξει πολύ κακό, επομένως αυτοί που θα δώσουν μάχη με τον Σατανά θα είναι ο εκλεκτός λαός του Θεού».
Οι άγιοι δίκαιοι προφήτευσαν όχι μόνο για τους έσχατους χρόνους και τον Αντίχριστο, αλλά μίλησαν επίσης για τις δοκιμασίες που θα έπρεπε να περάσει η ανθρωπότητα.-5

Όμως ο Εφραίμ του Φιλοθέου μίλησε συγκεκριμένα για την εποχή μας, αφού πλέον γινόμαστε μάρτυρες αποκήρυξης της αληθινής ορθόδοξης πίστης στην πάλαι ποτέ αδελφική γειτονική χώρα. Και στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης η πίστη παρέμενε μόνο τυπική.

Οι άνθρωποι έχουν χάσει την ηθική τους και έπαψαν να ακολουθούν τους νόμους του Θεού. Σε απάντηση, δέχονται βάσανα και δοκιμασίες - όλα στον κόσμο πρέπει να είναι αρμονικά και όταν η μία πλευρά της ζυγαριάς υπερτερεί, σίγουρα θα αρχίσει το χάος.

«Προηγουμένως, η πίστη ήταν, ας πούμε, με την εκδήλωση των Θείων δυνάμεων, θαύματα που επιτελούσαν οι άγιοι και οι απόστολοι. Και έγιναν θαύματα. Υπήρχε μικρό κακό, τα βάσανα δεν ήταν τόσο ενεργά και προφανή. Τώρα η πίστη είναι αδύναμη. Υπάρχει πολύ κακό, πολύ αμαρτία, πολύ σκοτάδι. Ένας πνευματικός άνθρωπος είναι σπάνιος.
Έχουμε ξεκάθαρη αίσθηση ότι θα συμβούν καταστροφικά γεγονότα και θα συμβαίνουν κυριολεκτικά κάθε μέρα στο μέλλον».
Οι άγιοι δίκαιοι προφήτευσαν όχι μόνο για τους έσχατους χρόνους και τον Αντίχριστο, αλλά μίλησαν επίσης για τις δοκιμασίες που θα έπρεπε να περάσει η ανθρωπότητα.-6

Ο άγιος γέροντας δεν κατονόμασε μια συγκεκριμένη ημερομηνία κατά την οποία θα τελείωνε το απελπιστικό σκοτάδι και τα βάσανα, αλλά είπε το κύριο πράγμα - δεν πρέπει να φοβάται κανείς, εάν η πίστη είναι ισχυρή, τότε ο Κύριος δεν θα εγκαταλείψει τη δική του.

Διαβάστε την Αγία Γραφή. Στις «Αποκαλύψεις» του Ιωάννη του Θεολόγου περιγράφονται τα πάντα για τους Εσχάτων Καιρούς και τα σημεία τους. Και ο Ιησούς είπε επίσης ότι κανείς δεν ξέρει για το μέλλον, μόνο ο Πατέρας. Η ανθρωπότητα έχει ακόμα χρόνο να αναπτύξει αγάπη για οτιδήποτε δημιούργησε ο Θεός, για το πνευματικό.

dzen.ru 

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου