Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Τι προέβλεψε για τη Ρωσία ο προφήτης που συναντήθηκε με τον Πούτιν.

 


Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας γέρος που προέβλεψε μια πανδημία πολύ πριν εμφανιστεί, και το όνομά του ήταν Γέροντας Ιβάν Κρεστιάνκιν. Είναι ο μόνος από τους προγνωστικούς που συνάντησε προσωπικά τον Πούτιν.

Ο Ιβάν Κρεστιάνκιν είναι ίσως ο πιο σεβαστός πρεσβύτερος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του τέλους του 20ού και των αρχών του 21ου αιώνα. Η πίστη στον Κύριο τον οδήγησε από την παιδική του ηλικία μέχρι τα βαθιά γεράματα και του επέτρεψε να επιβιώσει στην εξορία και στα στρατόπεδα.

Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1910 σε μια μεγάλη οικογένεια στο Orel. Έφυγε από τη ζωή το 2006 σε πολύ μεγάλη ηλικία – 95 ετών. Ο Ιβάν μεγάλωσε σε μια ευσεβή οικογένεια και πήγαινε στην εκκλησία από την πρώιμη παιδική ηλικία.

Όταν ο Vanya Krestyankin έγινε 12 ετών, όλοι ήταν σίγουροι ότι θα αφιερώσει τη ζωή του στην υπηρεσία του Κυρίου και της Εκκλησίας. Αλλά μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, ο Ιβάν ολοκλήρωσε μαθήματα λογιστικής και έπιασε δουλειά στην ειδικότητά του στη γενέτειρά του. Ωστόσο, η υπηρεσία του Θεού ήταν η κλήση του και μετά από λίγο καιρό ο Ιβάν μετακόμισε στη Μόσχα.

Σε ηλικία 34 ετών, ο Krestyankin έγινε αναγνώστης ψαλμών στην εκκλησία Izmailovo της Γέννησης. Ένα χρόνο αργότερα, ο Πατριάρχης Αλέξιος 1 χειροτόνησε τον Ιβάν ως ιερέα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ο Ιβάν είχε αποφοιτήσει από το σεμινάριο ως εξωτερικός φοιτητής.

Όλα πήγαιναν καλά στη ζωή του Krestyankin, ετοιμαζόταν να υπερασπιστεί τη διδακτορική του διατριβή. Ωστόσο, όπως συμβαίνει συχνά, η μοίρα απομακρύνθηκε από αυτόν – στάλθηκε στην εξορία. Ο λόγος για αυτό ήταν ότι κατά τα σοβιετικά χρόνια η Ορθοδοξία δεν είχε μεγάλη εκτίμηση. Για την πίστη και την υπηρεσία του στον Κύριο, ο Krestyankin έλαβε 7 χρόνια στρατοπέδου.

Ο Krestyankin πέρασε 4 μήνες στο χώρο προσωρινής κράτησης. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στις φυλακές Butyrka, όπου εξέτισε την ποινή του με εγκληματίες. Ωστόσο, ακόμη και εκεί ο Ιβάν κατάφερε να διατηρήσει την καλοσύνη, την πίστη και την ηρεμία. Μετά το Butyrka, ο Ivan Krestyankin στάλθηκε στην υλοτομία. Ο Ιβάν εργάστηκε και δεν παραπονέθηκε, αλλά η βαριά σωματική εργασία υπονόμευσε σοβαρά την υγεία του και μεταφέρθηκε σε ειδικό στρατόπεδο για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εκεί έζησε και εργάστηκε μέχρι το 1955.

Μετά από σκληρή εργασία, ο πατέρας Ιωάννης αφέθηκε ελεύθερος και μετακόμισε στο Pskov και μετά από λίγο καιρό στη μητρόπολη Ryazan. Το 1966, ο Ιβάν έγινε μοναχός και ένα χρόνο αργότερα βρέθηκε στο μοναστήρι Pskov-Pechersk. Τρία χρόνια αργότερα εξελέγη ηγούμενος και το 1973 έγινε αρχιμανδρίτης (ο ανώτατος βαθμός μοναστικών ιερέων στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία). Τότε ήταν 63 ετών.

Ο Ιβάν, με την πίστη και τις ασυνήθιστες ικανότητές του, άρχισε να προσελκύει ανθρώπους από όλη την αχανή χώρα και επίσης τράβηξε την προσοχή των δυνάμεων. Ανάμεσά τους ήταν ο Μπόρις Γέλτσιν και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η πρώτη επικοινωνία μεταξύ του κληρικού και του Πούτιν έγινε το 2000. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο και είχε χρονική συγκυρία με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Τσετσενία (την προηγούμενη ημέρα, ο αρχηγός του κράτους είχε μια πολύ δύσκολη συνομιλία με τους γονείς των νεκρών στρατιωτών). Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μετά τη συνομιλία με τον Ιβάν, ο Πούτιν φαινόταν ενθαρρυμένος.

Ακολούθησε άλλη συνάντηση. Ο Πούτιν ήρθε στο Krestyankin μετά την τραγωδία με το πυρηνικό υποβρύχιο Kursk. Μετά τη συνάντηση με τον Τζον ο Πρόεδρος της Ρωσίας πήγε να συναντήσει τους συγγενείς των νεκρών ναυτικών.

Το θέμα και των δύο συνομιλιών μεταξύ του Πούτιν και του κληρικού παραμένει ακόμα μυστήριο. Αλλά αν ο Αρχηγός του Κράτους, σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, έρθει σε έναν απλό λειτουργό της Εκκλησίας, πρέπει να συμφωνήσετε ότι δεν είναι μόνο έτσι.

Χάρη στην καθαρότητα της ψυχής τους, μερικοί άνθρωποι αποκτούν το χάρισμα να προβλέπουν μελλοντικά γεγονότα. Ο Krestyankin έγινε επίσης αυτό το άτομο.

Μια από τις προβλέψεις του Ιβάν αφορούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες – είπε ότι η Αμερική θα χαθεί λόγω πλημμύρας. Μια άλλη πρόβλεψη αφορούσε την ηλικία των προέδρων των ΗΠΑ – προέβλεψε ότι μετά το έτος 2000, οι Αμερικανοί πρόεδροι θα γίνονταν όλο και μεγαλύτεροι.

Όσο για την Κίνα, ο γέροντας προέβλεψε οικονομική ευημερία και φιλία με τη Μόσχα για την Ουράνια Αυτοκρατορία.

Ίσως όμως η πιο απροσδόκητη πρόβλεψη του γέροντα ήταν το μήνυμα για την πανδημία. Ο γέροντας προέβλεψε μια επερχόμενη επιδημία, σημειώνοντας ότι η ανθρωπότητα δεν πρέπει να αναζητά αυτούς που φταίνε. Απλώς ζήτησε από τους ανθρώπους να προσεύχονται και να παραμένουν επιλεκτικοί στις πράξεις τους.

Τι προέβλεψε ο γέροντας για το μέλλον της Ρωσίας;

Ο Ivan Krestyankin είπε κατηγορηματικά για το μέλλον της Ρωσίας:

«Η Μεγάλη Ρωσία θα ανέβει και θα παίξει ηγετικό ρόλο στον κόσμο».

Σύμφωνα με τον Krestyankin, ο ρωσικός λαός έχει έναν ιδιαίτερο ρόλο, το είπε αυτό το 1988.

«Ο ρωσικός λαός θα γίνει ένας ιερός λαός, ένα πρωινό αστέρι μεταξύ των εθνών».

– Ο Ιωάννης προέβλεψε σε ένα κήρυγμα στο μοναστήρι Pskov-Pechersky.

glavnoe.life/news/

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου