Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Σχετικά με την επικαιρότητα......

<<Είναι κρίμα , γιατί σήμερα κατόρθωσε ο διάβολος κι αιχμαλώτισε τις ηγεσίες. Κλαίω την Ελλάδα . Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σήμερα . Η Ελλάδα για να σωθεί , πρέπει όλοι οι ηγέτες της όπου και αν βρίσκονται , να πάνε εξορία .Να φύγουν , γιατί παρόντες μολύνουν .

(Λόγοι χάριτος και σοφίας, π. Μάξιμος Αγιορείτης, 2001, Άγιον Όρος)
Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι’ αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε :
-Μη φοβάσαι. Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει κακό , αλλά θα γίνουν όμως πράματα και θάματα που δεν θα εξηγούνται με τη λογική. Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει. Όπως ένα μπαλόνι φουσκώνει και ξαφνικά σκάει, έτσι θα σκάσουν κι αυτοί! Δεν μπορώ να σου πω πιο πολλά.>>Σήμερα οι λόγοι του Γέροντα Πα'ί'σιου δείχνουν να επαληθεύονται.Οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.-ΛΑ.ΟΣ.ΑΙΧΜΑΛΩΤΊΣΤΗΚΑΝ.Σήμερα δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο,αφού με μισθούς 400-600 ευρώ και αν δουλεύει τουλάχιστον ένας σε μία οικογένεια ,τα τρέχοντα έξοδα δεν πρόκειται να καλυφτούν με κανέναν τρόπο.Η φτώχεια μόλις μας άνοιξε την πόρτα.Οσα έγιναν με το πρώτο μνημόνιο,δεν μπόρεσαν να εξηγηθούν με την λογική.Μαγαζιά έκλεισαν,κόσμος έχασε τις δουλειές τους,άνθρωποι βρέθηκαν σε απόγνωση και αυτοκτόνησαν,άνθρωποι ψάχνουν για την τροφή τους στους κάδους των σκουπιδιών,τα συσσίτια σε δήμους και εκκλησίες αυξήθηκαν και τώρα με την νέα δανειακή σύμβαση τι θα γίνει;Ο Θεός δεν θα επιτρέψει να γίνει μεγάλο κακό.Ο κόσμος θα τους σιχαθεί και θα τους κυνηγήσει.Τα λόγια του Γέροντα επαληθεύουν τις εξελίξεις του σήμερα και αυτών που έρχονται αύριο.Ας είμαστε αισιόδοξοι,γιατί εδώ είναι Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου