Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Κερκύρας: "Περιφρονήσαμε το θέλημα του Θεού, γι΄ αυτό βιώνουμε την κρίση" .

Το πρωί του Σαββάτου 11 Φεβρουαρίου 2012 τελέστηκε ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευλόγησε κατά το ειθισμένον της παραδόσεως την λεγόμενη «χειμωνική οπώρα», σε ανάμνηση θαύματος που τέλεσε ο Άγιος Βλάσιος, του οποίου τεμάχιο ιερού λειψάνου βρίσκεται τεθησαυρισμένο στον Ιερό Ναό και του οποίου η μνήμη συνεορτάζεται με την Αγία Θεοδώρα.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε την υπακοή της Αγίας στο θέλημα του Θεού που την βοήθησε να μην νικηθεί στα εμπόδια, τους πειρασμούς και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όχι μόνο ως αυτοκράτειρα, αλλά και ως σύζυγος και μητέρα.
Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι το θέλημα του Θεού δεν μας κάνει μοιρολάτρες, αλλά αληθινά ελεύθερους, γιατί μας βοηθά να αντέχουμε στις δυσκολίες μας, να έχουμε το νου και την καρδιά μας προς Εκείνον και να αποδιώχνουμε πειρασμούς και το κοσμικό φρόνημα, όσο κρίσιμη και αν είναι η ζωή μας.
Παρατήρησε ακόμη ότι επί τόσα χρόνια η κοινωνία μας πορεύθηκε περιφρονώντας στην πλειοψηφία της το Θεό και το θέλημά Του, αλλά το αποτέλεσμα αυτής της νοοτροπίας ήταν τελικά η κρίση την οποία βιώνουμε.
Ο Μητροπολίτης Κερκύρας ζήτησε από τους πιστούς να μην απογοητεύονται και να επικαλούνται τις πρεσβείες της Αγίας, όμως τόνισε ότι εάν αυτή η στάση ζωής, δηλαδή της υπακοής στο θέλημα του Θεού, δεν συνέχει τις καρδιές όσων κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της ζωής μας, η όποια λύση στην κρίση θα είναι πρόσκαιρη.
Έκλεισε την ομιλία του ζητώντας αλληλεγγύη για όσους δυσκολεύονται και αγάπη, ενώ τόνισε ότι η Εκκλησία υπακούοντας στο θέλημα του Θεού κάνει ήδη ό,τι μπορεί και έτι περισσότερο, για να ανακουφίσει από τις δυσκολίες που ο λαός αντιμετωπίζει.                          http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10897:-q&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου