Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Καρπάθου: "Ένας με τσίπα δεν υπάρχει σ΄ αυτόν τον τόπο;"

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται, απλά οι άνθρωποι αλλάζουν», τόνισε με στεντόρεια φωνή ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπάθου κ. Αμβρόσιος, για όλους εκείνους που έφτασαν την χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος απευθυνόμενος προς τους πιστούς, ανέφερε ότι «φτάσαμε να είμαστε πρόβατα, χωρίς ποιμένα. Φτάσαμε να είμαστε έρμαια των αποφάσεων άλλων κρατών! Τίποτα δεν τους σκοτίζει, παρά μόνο να πάρουν αυτά που μας δάνεισαν».
«Και ερωτώ τον εαυτό μου πρώτα, ένας με τσίπα δεν υπάρχει σ΄ αυτόν τον τόπο, να πει δεν πάτε….! Οι απλοί άνθρωποι πιστεύουν στην πατρίδα, αγαπούν την πατρίδα και θυσιάζονται γι΄ αυτήν. Δεν ξέρω πόσο οι υψηλά ιστάμενοι, αισθάνονται αυτή την αγάπη», πρόσθεσε ο κ. Αμβρόσιος.
«Ένα να ξέρετε η πατρίδα μας, θα σταθεί όρθια και κανείς δεν μπορεί να την θυσιάσει», υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Καρπάθου.
Επίσης ο κ. Αμβρόσιος ανέφερε: «Κανείς δεν μπόρεσε να μας πει όταν έπρεπε ότι, έχετε υπόψη σας ότι ζούμε με δανεικά. Μέχρι και σήμερα με δάνειο πάμε να ξεπληρώσουμε τα δάνεια μας».
Κλείνοντας ο πολιός Ιεράρχης τόνισε ότι «η πίστη μας δεν πρόκειται να κλονιστεί, διότι οι Άγιοι πρεσβεύουν για την πατρίδα μας, αφού πουθενά αλλού δεν έχουμε ελπίδα».               http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10904:-q-q&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου