Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

"ΑΡΝΙΟΝ ΕΧΩΝ ΚΕΡΑΤΑ ΔΥΟ" ;


Μέσα στόν κόκκινο κύκλο κάποιος "άλλος " φαίνεται... Τυχαίο σημείο, ή μελλοντική προεικόνιση ;

" Καί είδον άλλο Θηρίον αναβαίνον εκ τής γής, καί είχε κέρατα δύο όμοια αρνίω, καί ελάλει ώς δράκων. Καί τήν εξουσίαν τού πρώτου Θηρίου πάσαν ποιεί ενώπιον αυτού, καί ποιεί τήν γήν καί τούς εν αυτή κατοικούντας ίνα προσκυνήσωσι το Θηρίον τό πρώτον...( Αποκάλ. ΙΓ΄ 11-12)


Φραγκίσκος, ο πρώτος Πάπας από τήν Λατινική Αμερική καί τόν  Νέο Κόσμο,!  " Συντηρητικός, ταπεινός, κοντά στους φτωχούς..." αναφέρουν εντυπωσιασμένα τα κοσμικά ΜΜΕ. 
Κάπως έτσι όμως προφητεύεται ότι θα είναι καί ο ερχόμενος "υπασπιστής" τού Αντίχριστου, ο λεγόμενος ψευδοπροφήτης, πού κατά τούς αρχαίους Πατέρες τής Εκκλησίας θά παρασύρει μεγάλη μερίδα τού Χριστιανικού κόσμου ( ευτυχώς όχι όλους)  γιά να προσκυνήσουν το Θηρίο, τον ερχόμενο Αντίχριστο ( 666 ) καί θα τον παραδώσει σ΄ αυτό ! 
Άν ο κατάλογος τών Παπών καί η προφητεία τού Μαλαχία πού κυκλοφορεί είναι σωστή, καί τελειώνει μ΄ αυτόν τον Πάπα ώς τον υπ΄ αριθμό 266, τότε πολύ φοβόμαστε ότι επ΄ αυτού τού συγκεκριμένου Πάπα θα γίνουν τα μεγάλα δεινά πού είναι γραμμένα στήν Αποκάλυψη... 
Παλαιοί καί νέοι ερμηνευτές τής σκοτεινής αυτής περιόδου ενώ έχουν μιλήσει γιά τα χρόνια τής Παγκόσμιας δικτατορίας τού Αντίχριστου ότι θα είναι επτά ( 7 ), μέ 3.5 χρόνια προετοιμασίας γιά να ανεβεί ώς καλός στήν Εξουσία καί με περίπου 3.5 επόμενα χρόνια ώς φοβερός δικτάτορας επί τής γής, εν τούτοις ουδείς ερμηνευτής  έχει μιλήσει γιά τό πόσα χρόνια θα διαρκέσει η εξουσία του Ψευδοπροφήτη πού ώς προδότης εκκλησιαστικός ηγέτης θα προετοιμάσει τον δρόμο για τόν Αντίχριστο... 
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ   ΠΑΠΩΝ : http://www.bibliotecapleyades.net/vatican/esp_vatican14g.htm  

 

Reuters, A.P.
Τα ρολόγια έδειχναν 20.12 όταν ο καρδινάλιος διάκονος Ζαν-Λουί Τοράν εμφανίστηκε στο μπαλκόνι της βασιλικής του Αγίου Πέτρου, ενώπιον 50.000 πιστών και 5.600 δημοσιογράφων, για να προφέρει τις καθιερωμένες, εδώ και αιώνες, λέξεις στα λατινικά: «Annuntio vobis gaudium magnum. Habemus Papam»
Σας αναγγέλλω με χαρά μεγάλη: Εχουμε Πάπα! 
Αμέσως μετά, μια σεμνή, χαμογελαστή φιγούρα, ένας ιερωμένος με απλά, λευκά άμφια εμφανίστηκε στο μπαλκόνι για να εκφωνήσει την πρώτη του ομιλία ως ο 266ος Ποντίφηκας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ηταν ο 76χρονος καρδινάλιος από την Αργεντινή Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, ο οποίος από χθες το βράδυ έγινε γνωστός σε όλη την οικουμένη με το όνομα που ο ίδιος επέλεξε: Πάπας Φραγκίσκος.
Στην πέμπτη ψηφοφορία...
Eκπληξη αποτέλεσε και το όνομα του νεοεκλεγέντος, ο οποίος,  δεν φιγουράριζε μεταξύ των «φαβορί» στα τηλεγραφήματα οποιουδήποτε μεγάλου ειδησεογραφικού πρακτορείου.
Στην πρώτη του ομιλία προς το πλήθος των πιστών, ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στα ιταλικά με ανεπαίσθητα λατινοαμερικάνικη προφορά, κάλεσε «όλους τους άνδρες και τις γυναίκες καλής θέλησης» να τον στηρίξουν με την προσευχή τους στα υψηλά του καθήκοντα.
Συντηρητικός, ταπεινός, κοντά στους φτωχούς...
Συντηρητικός στα θεολογικά θέματα, με έμφυτη ταπεινότητα, αποστροφή απέναντι στη δημοσιότητα, στα αξιώματα και την πολυτέλεια, κοντά στους φτωχούς και στα προβλήματά τους. Αυτό είναι το προφίλ του νέου Πάπα, Φραγκίσκου, σύμφωνα με τους ανθρώπους που τον έχουν γνωρίσει και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Αϊρες και ήταν ένα από τα πέντε παιδιά εργάτη των σιδηροδρόμων. Αρχικά σπούδασε Χημεία, ύστερα δίδαξε φιλολογικά μαθήματα, Ψυχολογία, Φιλοσοφία και Θεολογία, προτού αναδειχθεί επίσκοπος της πρωτεύουσας της Αργεντινής, το 1998.
Εχοντας ενταχθεί από το 1958 στην Αδελφότητα των Ιησουιτών, ο Μπεργκόλιο ακολουθεί συντηρητική γραμμή στα επίμαχα θεολογικά θέματα. Ηρθε μάλιστα σε ανοιχτή ρήξη με την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, για τα φιλελεύθερα μέτρα αναφορικά με τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων και τις αμβλώσεις. Παρ’ όλα αυτά, κέρδισε γενική αναγνώριση με τις αλλεπάλληλες επισκέψεις στις παραγκουπόλεις των φτωχών -κάποτε έπλυνε τα πόδια παιδιών με AIDS- και τον εξαιρετικά λιτό τρόπο ζωής του. 
Οι κάτοικοι του Μπουένος Αϊρες είχαν να το λένε ότι έμενε σε ένα ταπεινό σπίτι, με μια απλή σόμπα, κι ότι μετακινούνταν με μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ  ΙΗΣΟΥΪΤΩΝ μέ  20.000 χιλιάδες άνδρες παγκοσμίως...

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας που προέρχεται από τους κόλπους της Αδελφότητας των Ιησουιτών. 
Ποιοί είναι, λοιπόν, οι Ιησουίτες; 
Πρόκειται για μια κοινότητα περίπου είκοσι χιλιάδων ανδρών, όλοι εκ των οποίων έχουν πάρει όρκους πενίας, αγνότητας και υπακοής, που δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 100 χώρες. 
Τα τρία τετάρτα των Ιησουιτών είναι ιερείς, υπάρχουν όμως και δύο χιλιάδες «αδελφοί» που έχουν μεν πάρει τους όρκους, αλλά δεν έχουν χειροτονηθεί, καθώς και τέσσερις χιλιάδες «σχολαστικοί», οι οποίοι μελετούν τις γραφές για να χειροτονηθούν. 
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίστεψαν πως ο νέος Ποντίφικας επέλεξε το όνομα Φραγκίσκος προς τιμήν ενός εκ των ιδρυτών της Αδελφότητας, του Αγίου Φραγκίσκου Χαβιέ. Πηγές προσκείμενες στο Βατικανό, ωστόσο, έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν πως η επιλογή έγινε προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, ο οποίος πέθανε δύο αιώνες πριν από την ίδρυσή της. 
Υπογραμίζεται ότι η Αδελφότητα των Ιησουιτών ουδεμία σχέση έχει με το Τάγμα των Ιησουιτών, το οποίο ιδρύθηκε το 1363 στην Ιταλία και διαλύθηκε το 1668.
Η Αδελφότητα των Ιησουιτών ιδρύθηκε από τον Ισπανό ιππότη Ιγνάτιο Λογιόλα το 1539 στο πλαίσιο της Αντιμεταρρύθμισης και αναγνωρίστηκε από τον Πάπα ένα χρόνο αργότερα. Εξαρχής, τα μέλη της αναμειγνύονταν στα ευρωπαϊκά πολιτικά δρώμενα, όντας ως επί το πλείστον πρόσωπα με σημαντική επιρροή. 
Στη Βρετανία, μάλιστα, μέλη της Αδελφότητα των Ιησουιτών είχαν κατηγορηθεί ότι βρίσκονταν πίσω από τη συνωμοσία για την καταστροφή της Βουλής των Κοινοτήτων το 1603. Σημειώνεται ότι το ίδιο έτος ο βασιλιάς Ιάκωβος της Αγγλίας είχε κηρύξει παράνομη την Αδελφότητα. Είχε, μάλιστα, απαιτήσει από τους υπηκόους του να αποκηρύξουν τον καθολικισμό, απειλώντας όσους αρνούνταν με θάνατο. 
Ο δε τίτλος «Ιησουίτες» προσδόθηκε στην Αδελφότητα ως είδος μομφής από τους εχθρούς της, όμως, με το περάσμα των χρόνων έγινε αποδεκτό από τα μέλη της.
Οι Ιησουίτες διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της ισπανικής Ιεράς Εξέτασης, ωστόσο δεν ήταν εκείνοι που την ξεκίνησαν, αν και αυτή την εντύπωση έχει σχηματίσει σημαντικό τμήμα της παγκόσμιας κοινής γνώμης. 
Η Ιερά Εξέταση ξεκίνησε υπό την επίβλεψη των Δομινικανών, 60 χρόνια προτού ο Πάπας αναγνωρίσει την Αδελφότητα. Είναι, πάντως, αλήθεια ότι οι Ιησουίτες υπήρξαν ιδιαίτερα «ενεργοί» στα τελευταία χρόνια της Ιεράς Εξέτασης.
kathimerini.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου