Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η "τίμια χείρα" του Αγ. Νεκταρίου από αύριο στην Καλαμάτα.

    
Την "τίμια χείραν" του Αγίου Νεκταρίου υποδέχεται αύριο ο ενοριακός ναός του Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας. Η τελετή της υποδοχής θα γίνει στις 6 το απόγευμα στην οδό 23ης Μαρτίου απέναντι από το καφέ "Πάνθεον" και θα ακολουθήσει λιτανεία ως το ναό. Εκεί το τμήμα του λειψάνου θα παραμείνει για 4 μέρες. Το τίμιο λείψανο θα συνοδεύσει ο μητροπολίτης Υδρας, Σπετσών και Αιγίνης Εφραίμ.
               Για τη ζωή, το έργο και τις διδαχές του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου, ο αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς εφημέριος του ναού του Αγίου Νικολάου της Καλαμάτας μίλησε στην "Ε".
           - Τι σας οδήγησε στο να προσκαλέσει η ενορία σας την αποστολή αυτή από την Αίγινα;
             "Ως νέος εφημέριος του ενοριακού Ναού Αγίου Νικολάου του Φλαρίου,  από την πρώτη ημέρα προσπάθησα να επαναφέρω την ζωή της εκκλησίας στα δεδομένα των αναγκών της εποχής μας, χαράσσοντας  μια νέα πορεία στην ενορία, αρχίζοντας από την λειτουργική και λατρευτική ζωή της, από την κίνηση των κατηχητικών μέχρι και την πνευματική αναγέννηση και ανανέωση των ευσεβών ενοριτών μας πάντοτε μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης παράδοσής μας. Σε αυτό βέβαια βρήκα ανταπόκριση από τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους και τους εξυπηρετούντες τον ναό, ιεροψάλτες, εθελοντές, προσωπικό κ.λπ. Εξάλλου σύμφωνα και με την τοπική εκκλησιαστική παράδοση η μεταφορά προς προσκύνηση ιερών λειψάνων και κειμηλίων συνηθιζόταν από την εποχή του Α΄ επισκόπου Μεσσηνίας Ιωσήφ, ο οποίος συνιστούσε στους τότε ιερείς της επαρχίας του να ευλαβούνται τα τίμια λείψανα και να πρωτοστατούν στην τέλεση ιερών λιτανειών.       http://www.amen.gr/article13066

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου