Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Εσπερινός της Συγγνώμης στην Ι.Μ.Κερκύρας

Με την συμμετοχή του ιερού κλήρου και πλήθους λαού τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής στο Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα  ο Κατανυκτικός Εσπερινός της Συγχωρήσεως, στον οποίο χοροστάτησε και μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.
Ο Σεβασμιώτατος, αφορμώμενος από τον "Περί αποταγής" λόγο του Αγίου Ιωάννου της Κλίμακος, τόνισε ότι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή αποτελεί στάδιο πνευματικού αγώνα με σκοπό την αποταγή του ανθρώπου όχι μόνο από την τροφή δια της νηστείας, αλλά και από το κοσμικό φρόνημα δια της προσευχής. Ο κ. Νεκτάριος επεσήμανε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος, έχοντας προσανατολίσει τη ζωή του μακριά από το Θεό, δεν κατανοεί τις επιθέσεις του πειρασμικού πνεύματος. Ο αγώνας της νηστείας είναι ταυτόχρονα αγώνας αποταγής από τις επιθέσεις των πονηρών λογισμών και της αμαρτίας και η περίοδος αυτή, δια της λειτουργικής ζωής, της προσπάθειας για τήρηση των εντολών του Θεού και κάθαρση από τα πάθη, δίδει αληθινή πνευματική χαρά, στην οποία προέτρεψε κλήρο και λαό να μετάσχει ολοπρόθυμα. 
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος παρείχε τον ασπασμό της συγχώρησης και την ευλογία του προς τους ιερείς και το λαό του Θεού. 
 
 
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου