Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

O ΑΓΙΟΣ ΑΛΙΠΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΦΛΑΓΟΝΙΑ[ΠΟΝΤΟΣ]ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

             Η χάρη του Παντοδύναμου Θεού θα αποκατασταθεί αμέσως μετά την ψήφιση της εκκλησίας μας σήμερα επέτρεψε την πραγματοποίηση της πρώτης γιορτής. Το όνομά του θα δοξαστεί! Σήμερα θυμόμαστε τον Αγίου Aλίπιου γνωρίζουμε και θα παρακολουθήσετε την ιστορία της ζωής.
Στην Παφλαγονία τον 6ο αιώνα κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών της Μαύρης Θάλασσας,γεννήθηκε ο γιος μιας πλούσιας οικογένειας στην πόλη της Μαύρης Θάλασσας . Σε γενικές γραμμές, τα παιδιά που προέρχονται από πλούσιες οικογένειες απαιτούν επίμονα και σύντομα ό, τι επιθυμούν. Αλλά αυτό το είδος το είχε σε απόσταση από νεαρή ηλικία.
Σύμφωνα με τις αρχές της αγάπης του Θεού της Βίβλου, ανατράφηκε από τους γονείς του. Εκφράζεται στα λόγια και τις πράξεις της ανθρώπινης αγάπης, το πιο πρωτότυπο χαρακτηριστικό του. Ειδικά στην αγάπη των ορφανών!
Οι γείτονες, που αντικατοπτρίζουν την αγάπη με ωραία γεγονότα είχαν λίγο Αλίπιο μέσα τους!
Αν και είχε τον μεγάλο πλούτο της οικογένειας του Αζίζ, έδειξε εκπληκτική συμπόνια για τους ανθρώπους: Μετά το θάνατο του πατέρα του και τη συγκατάθεση της μητέρας του, όλα τα αγαθά τα μοίρασε σε φτωχές οικογένειες, σε χήρες, άστεγους και διανεμήθηκαν στους ανθρώπους που έχουν δυσκολία. Στη συνέχεια εγκαταστάθηκε σε μια στήλη για 50 ή 53 χρόνια, ζούσε συνεχώς στην προσευχή.
Σκεφτείτε, έζησε σε μια υποβαθμισμένη σχετικά στήλη, υπολογείστε τον ήλιο, τη βροχή, το χιόνι και το χειμώνα, πόσο καιρό τα υπέστη! Επιπλέον, έζησε σε περιορισμένο χώρο, μικρό χώρο που τον προκάλεσε!Ο κόσμος επιθυμεί να έχει μεγαλύτερα σπίτια, τα μικρά σπίτια είναι συχνά για φτωχούς άνθρωπους.            
OsiosAlypios01
      Επιδιώξατε να επεκτείνεται τα σπίτια σας ή να αγοράσετε ένα μεγαλύτερο σπίτι.
Η σύντομη διάρκεια του αγίου που έζησε ζωή γεμάτη προκλήσεις, αυτές ήταν σαν φυσική συνέπεια του θαύματος του Θεού, Σύμφωνα με ορισμένους ερευνητές, έζησε 120 χρόνια! Προστέθηκαν χρόνια στην ζωή του για να μεγαλώσουν τα χρόνια της στέρησης και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ο άγιος. Επειδή έζησε με αγάπη και κατανόηση. Το πνεύμα της ιερής ειρήνης και η χαρά έλαμψαν στο πρόσωπό του.Η Στήλη, είναι όπως ένας φάρος για όλους,το Φως του Χριστού αντανακλάται στην αιώνια ζωή. Τα Ιερά τον τράβηξαν σαν μαγνήτη,και ο πνευματικός τρόπος ζωής του έγινε παράδειγμα πολλών ανθρώπων. Για να παρηγορηθεί, να βρει λύσεις στα προβλήματα, προκειμένου να πάρει την ευλογία του αγίου και την συμβουλή του, βρήκαν καταφύγιο στο έλεος, από την ειρηνική, και τη δύναμη της ψυχής που έχουν τα παρηγοριτικά λόγια. Ως εκ τούτου, η αύξηση του αριθμού των ατόμων που θέλουν να ζήσουν δίπλα σε κάποιον άγιο αυξάνεται συνεχώς. Έτσι, στο μοναστήρι στους πρόποδες της στήλης ήταν ένας άγιος. Οδηγήθηκαν από τους μοναχούς της μονής του Αγίου Aλίπιου.              Η μητέρα του έκανε τη ζωή ενός αγίου, σαν ένας ιερέας ήταν ακόμα εκεί.
Όταν ακούσαμε την ιστορία της ζωής του Αγίου Aλίπιου , "Αναρωτηθήκαμε αν θέλουμε να ζήσουμε και να μοιράσουμε όλα τα εμπορεύματα μας στους φτωχούς, δεν θα πρέπει να υποχωρήσουμε;" Μπορείτε να ρωτήσετε.                 Ο Κύριός μας δεν επιβάλλει τον τρόπο ζωής του καθενός μας. Όσοι έχουν λάβει ειδική ευλογία από τον Θεό μόνο, θα δώσουν τον εαυτό τους εντελώς σ 'αυτόν. Ωστόσο, κατά την αγάπη των αδελφών μας το Αγιο παράδειγμα Aλίπιου έχει εφαρμογή και υπακούει την Αγία Γραφή, και δεν θα έπρεπε να έχει τις ανάγκες μας κάτι περισσότερο και άχρηστο. Κάθε έργο των Χριστιανών, ιδιαίτερα των φτωχών, ειδικά αυτών που υποφέρουν, σε εκείνους που έχασαν, για να δείξει την αγάπη σε εκείνους που έχουν ανάγκη από βοήθεια. Αλλά, δεδομένου ότι δεν έχει να διανείμει όλο τον πλούτο του πόνου,ο 'Αγιος Αλίπιος προστατεύει τα μάτια κοιτάζοντας τον τραπεζικό λογαριασμό, καθώς και την «χριστιανική»ζωή ,που φέρει τον τίτλο ,Υπήρχε μια αντίφαση. Για να βοηθήσει τους φτωχούς,βοήθησε τον εαυτό του, με το λόγο του Θεού εν Χριστώ. (Ματθ. 25:40) Επιπλέον,είναι συμπονετικό ότι οι φτωχοί άνθρωποι θα δανείσουν στον Κύριο. (Παροιμίες 19:17) ο Θεός, μπορείτε να είστε σίγουροι, ότι θα πάρετε το χρέος πολλές φορές. Ας τους αφήσουμε να γνωρίζουν ποιανού είναι τα συμφέροντα αυτά Στόχοι: Με την επένδυση στην τράπεζα, δεν είναι το μεγαλύτερο κέρδος από το δανεισμό προς τον Θεό ,μέσω των φτωχών επιτυγχάνεται. Επιπλέον, ένας θησαυρός στους ουρανούς θα δημιουργηθεί ως αναμενόμενος Μεσσίας. (Mat 19:21).
Παρά τη φτώχεια με τη θέλησή τους να επιλέξουν Ο Αζίζ Αλίπιος ζούσε σε πλούσια οικογένεια με ό, τι είναι απαραίτητο μόνο.                       Αναρωτιέμαι αν κάνουμε μια προσπάθεια για να έχουμε περισσότερα, αλλά περιττά αγαθά, αξίζει τον κόπο;
Δυστυχώς, αυτό διδάσκει να καταναλώνουμε στο περιβάλλον μας, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε μέσα (τηλεόραση, διαφήμιση) είναι κάτι περισσότερο από τις ανάγκες μας, μας κάνουν να καταναλώνουμε περισσότερο,μας πείθουν : κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, αυτοκίνητα και εργοστάσια που παράγουν πολλά πράγματα, που ρωτάνε για να κάνουν το πιο πρόσφατο μοντέλο. Πραγματικά δεν μπορούμε να επιβιώσουμε αν δεν μπορούμε να τα πάρουμε; Για να μας κάνουν να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα, αξίζει να δανειστούμε χρήματα από την τράπεζα;                     Θέλω να υπολογίσουμε το δανεικό χρήμα, δίνοντας την καλή ανησυχία. Σύμφωνα με την Αγία Γραφή "μας φτάνουν τα τρόφιμά μας, και αν υπάρχει περιεχόμενο μαζί τους." (Tim.6: 8)
Ζητήστε να έχουμε ευλογίες,αλλά όχι για υλικά αγαθά, είναι άχρηστο. Αντίθετα, η ευτυχία στη γη και στον ουρανό, η οποία θα μας ικανοποιήσει, είναι η Αγάπη στον Θεό και τον πλησίον. Η ίδια η αγάπη είναι εντελώς αφιερωμένη στον άγιο Aλίπιο, στην τελευταία του πνοή και την καρδιά του για τους ανθρώπους για να καλύψει τις ανάγκες στον υλικό και πνευματικό τομέα.
Aζίζ, ο πανάγαθος Θεός, ο οποίος μας στηρίζει στο να συνεχίσουμε να προσευχόμαστε συνεχώς.          
Σωτήριος. Μητροπολίτης Πισιδίας Trambas
Αττάλεια 26 Kasιm 2011.       http://vatopaidi.wordpress.com/2013/03/03/aziz-alipios/  ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΑ   ΤΟΥΡΚΙΚΑ:ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου