Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Κοινή άσκηση ΗΠΑ-Ισραήλ-Τουρκίας-Ιορδανία για να αντιμετωπίσουν τη Συρία σε πόλεμο χημικών. --OΛΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ.

                       H  νέα αμερικανική ηγεσία εξέδωσε διαταγή άσκησης έκτακτης ανάγκης, για κοινές ασκήσεις των ΗΠΑ, του Ισραήλ, της Ιορδανίας και της Τουρκίας,για να επιχειρήσουν να μπουν σε δράση στο εσωτερικό της Συρίας, αν κάποια [ή όλες αυτές σαν σύμμαχοι] θα έρθουν κάτω από χημική ή βιολογική επίθεση. Η συμφωνία για τη δημιουργία αυτής της άσκησης ολοκληρώθηκε στις συνομιλίες του υπουργού Αμύνης των ΗΠΑ,Τσακ Χάγκελ,κατά την επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού άμυνας ,Εχούντ Μπαράκ, στο Πεντάγωνο την  Τρίτη 5 Μάρτη.
Το debkafile και οι στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι ο Χάγκελ μίλησε για χημικό πόλεμο στη Συρία, όσον αφορά την άμεση και ρεαλιστική πιθανότητα.Η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι οι αντάρτες της Συρίας είναι κοντά στην Αλ Κάιντα, για να ξεκινήσουν αυτό το είδος του πολέμου κατά του στρατού της Συρίας,που θα αντεπιτεθεί σε είδος[χημικά]. Μια τέτοια ανταλλαγή θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί πάνω από τα σύνορα της Συρίας με τους γείτονές της, όπως είχε προβλεφθεί.
               Η απαγωγή των 21 παρατηρητών από τις Φιλιππίνες,υπό τον ΟΗΕ, την Τετάρτη 6 του Μάρτη, από την ισλαμιστική Μαρτύρων του Yarmouk, θεωρείται πλέον ως άμεσος συσχετισμός για τα επόμενα σχέδια των ισλαμικών πολιτοφυλακών της Συρίας,της δύναμη; ανταρτών, με επικεφαλής τον Jabhat al-Nusra, η οποία έχει στόχο να παγιώσει την κυριαρχία τους στα συριακά υψίπεδα του Γκολάν, την ανατολική Συρία και τον Άνω Ευφράτη, όπου βρίσκονται οι σημαντικότερες πόλεις της Deir Azor και Αμπού Κεμάλ.

USS Truman on standby for chemical warfare

               Ως εκ τούτου, τα μέρη που εμπλέκονται στην απελευθέρωσή τους διαψεύδουν τις αισιόδοξες προβλέψεις της πρόωρης απελευθέρωσης των κυανόκρανων ,των ομήρων υπό έκδοση από τη Δαμασκό, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη και τις πρωτεύουσες της Μέσης Ανατολής.
             Με την ενίσχυση της συμμετοχής τους στην ανατολική Συρία, οι ισλαμικές πολιτοφυλακές πιστεύουν ότι θα ανοίξουν το δρόμο για τη δημιουργία μιας Αλ Κάιντα ,που θα έχει εδαφική οντότητα, η πρώτη του είδους της, που θα ξεκινά από τα ανατολικά προάστια της Δαμασκού και θα φτάνει στις βόρειες προσεγγίσεις στη Βαγδάτη.
            Η Jabhat al Nusra,η πιο αποτελεσματική δύναμη στην καταπολέμηση της Αλ Κάιντα στο Ιράκ και τη Συρία, είναι αποφασισμένη να περάσει με αυτό το σχέδιο, ακόμη και αν αυτό απαιτεί να χειριστεί όπλα χημικά ή βιολογικά,που έχουν καταφέρει να πάρουν στα χέρια τους.
              Οι απαγωγές των παρατηρητών του ΟΗΕ έχουν προσελκύσει την παγκόσμια προσοχή και θα θέσουν το ισλαμικό στρατόπεδο που τώρα κυριαρχούν, στο κίνημα των ανταρτών της Συρίας, στο χάρτη ως μια υπολογίσιμη δύναμη με σεβασμό και - εσωτερικά και διεθνώς.
            Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ προειδοποίησε τον Ισραηλινό επισκέπτη του ότι τα δεδομένα του δείχνουν ότι η Αλ Κάιντα και οι θυγατρικές της θα προτιμήσουν πολλαπλές επιθέσεις με χημικά μέσα, στην Συρία και πέραν των συνόρων της, για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, αντί να στοχεύουν μόνο στόχους. Κάθε ένα από τα θύματα χώρες θα πρέπει στη συνέχεια να αποφασίσουν αν θα αντιδράσουν αμέσως, ή να περιμένουν τις κυβερνήσεις των κρατών μελών, στο πλαίσιο της νέας έδρας για να κάνουν πράξη μαζί, μια συλλογική απάντηση.
            Οι στρατιωτικές πηγές μας προσθέτουν ότι οι νέες θέσεις στα κεντρικά γραφεία είναι η άσκηση μαζί, Αμερικανών, Ισραήλ, Ιορδανών και Τουρκίας σε αντι-όπλα μαζικής καταστροφής,σε εντολές που λειτουργούν χωριστά από πέρυσι στο Τελ Αβίβ,την Άγκυρα,την Βηρυτό,το Αμάν και περιοχές που εφάπτονται την Συρία.
                Σύμφωνα με αυτές τις πηγές, αν και ΗΠΑ κάνουν περικοπές στις αμυντικές δαπάνες,θα έχουν πραγματοποιήσει,-- μέχρι την επισκευή και επανατοποθέτηση του USS Harry S. Truman-- ,την δύναμη κρούσης και την αναχώρησή τους για τη Μέση Ανατολή, το πλοίο και τα αεροπλάνα, ωστόσο, είναι σε επιφυλακή για την ανάπτυξη σε περίπτωση χημικού πολέμου αυξάνοντας την επιφυλακή του στη συριακή σύγκρουση. ΣΧΟΛΙΟ:Θεωρώ πλέον κάτι περισσότερο από σίγουρο,μετά την επίσκεψη Ομπάμα στην Μ.Ανατολή,την στρατιωτική επέμβαση δεδομένη.Το μόνο που θα λείπει είναι η επίσημη ανακοίνωση.        http://www.debka.com/article/22811/Joint-US-Israel-Turkish-Jordanian-HQ-to-operate-in-Syria-in-chemical-war-      ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ  DEBKA:Corfiatiko.blogspot.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου