Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Οι ιεροψάλτες Χανίων έκοψαν τη βασιλόπιττα τους.

Μια όμορφη εσπερίδα πραγματοποίησε χθες το απόγευμα ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Νομού Χανίων «Γεώργιος Ο Κρης» κατά τη διάρκεια της οποίας έκοψε τη βασιλόπιτα του.
Η εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν  πολλοί ιερείς και ο διευθυντής της Πατριαρχικής Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης κ. Θωμάς Παναγιώτου, ξεκίνησε με Αγιασμό που τέλεσε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.
Για τον Σύνδεσμο ιεροψαλτών ο μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός δήλωσε στα «Χ.Ν.» και στο «Επαρχιακό φως» ότι “για πρώτη χρονιά τελέσαμε Αγιασμό για το νέο έτος 2015 και κόψαμε τη βασιλόπιτα των ιεροψαλτών μας, εδώ στον ευλογημένο χώρο της Εκκλησιαστικής Σχολής που θα φιλοξενείται πλέον το γραφείο του Συνδέσμου με την επωνυμία «Γεώργιος ο Κρης», στη μνήμη ενός πολύ σπουδαίου προσώπου που ήταν από την Κρήτη και έχει μελοποιήσει πάρα πολλούς ύμνους. Ανταλλάξαμε ευχές, να έχουμε υγεία και να πορευτούμε με αγάπη”.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Νίκος Γιαννακάκης ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για τον χώρο που τους παραχώρησε και όλους τους συναδέλφους, αλλά και τους ιερείς καθώς και τους καθηγητές με τον διευθυντή της Σχολής που τους τίμησαν με την παρουσία τους. Μετά την κοπή της βασιλόπιτας ακολούθησε κέρασμα με αναψυκτικά, ποτά και ξηρούς καρπούς.
???????????????????????????????

???????????????????????????????
???????????????????????????????
???????????????????????????????
http://eparxiakofos.gr/i-ieropsaltes-chanion-ekopsan-ti-vasilopitta-tous/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου