ΡΟΛΟ'Ι'

Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

98% αρνητική διαβούλευση για Κάρτα πολίτη…. Υπουργέ απόσυρέ την !


karta toy polith TIDEON

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη: 1.661 δημοσιευμένα σχόλια (εκ των οποίων το 98% αρνητικά) και πόσα ακόμη αδημοσίευτα;
Διαβούλευση καί κατάθεση γνώμης από τούς πολίτες ήθελαν; Ε, τήν απάντηση τήν πήραν! Τό τί θά κάνουν τώρα θά αποδείξει καί τήν όποια αξιοπιστία τους ...

 
 Τα σχόλια που κατατέθηκαν στη διαβούλευση για την "Κάρτα Πολίτη" των Κατρούγκαλου-Βαρουφάκη-Τσίπρα (http://www.opengov.gr/ypes/?p=2559) ξεπέρασαν σε πλήθος τα σχόλια που κατατέθηκαν στη διαβούλευση της "Κάρτας του Πολίτη" των Ραγκούση-Παπανδρέου το 2010 (http://www.opengov.gr/ypes/?p=863).Στην τωρινή διαβούλευση κατατέθηκαν 1.661 σχόλια (1.542 έως 24/3/2015)  ενώ στη διαβούλευση του 2010 κατατέθηκαν 1.361 σχόλια.

Και στις δύο διαβουλεύσεις τα σχόλια στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν αρνητικά. Όσον αφορά την τωρινή, στα 1.661 σχόλια, τα θετικά δεν είναι περισσότερα από 30!

Άρα τα αρνητικά σχόλια είναι το 98% των συνολικών σχολίων !
Εάν δείτε στους συγκεντρωτικούς πίνακες στατιστικών (http://www.opengov.gr/opengov/Totalstats.php) που δημοσιεύει το opengov.gr, σε 18 διαβουλεύσεις του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μια διαφορά άνω των 5.000! σχολίων μεταξύ "Συνολικών Σχολίων" και "Εγκεκριμένων Σχολίων".
Τι σημαίνει αυτό άραγε; Πρόκειται για κομμένα σχόλια; Εάν ναι, γιατί;
είναι όλα υβριστικά ή κόπηκαν για άλλους λόγους;;;

Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι η διαβούλευση Ραγκούση διήρκεσε 22 ημέρες, ενώ είχε προηγηθεί ευρεία δημοσιότητα στο θέμα για μήνες, πριν την κατάθεση του σχεδίου νόμου, ενώ η διαβούλευση Κατρούγκαλου διήρκεσε μόνο 6 ημέρες χωρίς να δοθεί ιδιαίτερη δημοσιότητα!
Το γεγονός μάλιστα ότι το σχέδιο νόμου ήταν σε διαβούλευση δεν αναδείχθηκε επαρκώς.
Η εναντίωση στην Κάρτα του Πολίτη των Ραγκούση-Παπανδρέου δεν εκφράστηκε μόνο στη διαβούλευση του 2010. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν υπογραφές εναντίον της Κάρτας του Πολίτη, οι οποίες σήμερα ανέρχονται περίπου στις 100.000
Επίσης έγιναν πλήθος ομιλιών, ημερίδων και εκδηλώσεων διαμαρτυρίας.
Φρονούμε, πως η τωρινή διακυβέρνηση του κου Τσίπρα, το μόνο που δεν θα ήθελε να δει, είναι η αναβίωση αυτών των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας των τελευταίων ετών.
Η θέρμη υπάρχει και αυτό έγινε σαφές από την τωρινή διαβούλευση. Οι εποχές που διανύουμε είναι δύσκολες και μόνο με ενότητα δυνάμεων θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Δεν χρειάζεται η καλλιέργεια αντιθέσεων, η όξυνση των πνευμάτων. Η απλούστερη λύση είναι η απόσυρση του σχετικού άρθρου από το σχέδιο νόμου.
Αναμένουμε την κίνηση καλής θέλησης από τον κ. Κατρούγκαλο με την απόσυρση του σχετικού με την Κάρτα του Πολίτη άρθρου. Αλλιώς όλοι όσοι εναντιώνονται στην Κάρτα του Πολίτη θα το θυμούνται αυτό μπροστά στην κάλπη και αυτό αφορά τόσο τον κ. Τσίπρα όσο και τις συνεργαζόμενες με αυτόν πολιτικές δυνάμεις...  ID-ont-----------------------------
Ενδεικτικό καί συναφές με όλα τα παραπάνω είναι καί τό παρακάτω σχόλιο από την διαβούλευση:
"...ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ  ΘΑ ΑΡΝΗΘΩ να παραλάβω την ηλεκτρονική Κάρτα πολίτη με ότι αυτό συνεπάγεται...
Σαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί έχουμε κατέβει σε δεκάδες διαδηλώσεις για το θέμα ταυτοτήτων – καρτών και απορώ πώς η Αριστερή Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πού πρόσφατα ψηφίσαμε ( για να απαλλαγούμε από κάτι Πατριδοκάπηλους και Χριστιανοκάπηλους πού μας κορόϊδευαν τόσα χρόνια) , πώς τώρα επαναφέρει μέσω Βαρουφάκη αυτό το θέμα !

Μήπως θέλει να εισπράξει εσωτερικές συγκρούσεις;

Μήπως θέλει να διχάσει τον λαό;
Ποιός κυβερνητικός φωστήρας άναψε το πράσινο φώς για να μας κατεβάσει και πάλι στα πεζοδρόμια;

Τά έσοδα δεν θα εισπραχτούνε από τις κάρτες του απλού λαού, αλλά από μία λογική και έξυπνη ανασύνταξη δομών του αγκυλωμένου γραφειοκρατικά Ελληνικού κράτους πού ζητάει 20 χαρτιά, και 2 χρόνια ταλαιπωρίας για να σού δώσει μια άδεια βιοτεχνίας, μια άδεια πολεοδομίας, άντε και μια άδεια στραγαλά , χώρια τα άλλα χώρια τίς απαλλαγές καί τα στραβά μάτια στά κέρδη τών Τραπεζών , τών εφοπλιστών, καί τών βιομηχάνων...…Και κάτι ακόμη.
Θέλω να πιστεύω ότι η διαβούλευση αυτή στην οποία το 90% των Σχολίων του Άρθρου 16 είναι εναντίον της κυκλοφορίας Κάρτας πολίτη, ότι θα ληφθεί σοβαρά υπ΄ όψιν. Και δεν θα είναι για «τα μάτια του κόσμου» μόνο όπως κάνανε και οι προηγούμενες κυβερνήσεις!
Καλά μας ταλαιπώρησαν τόσα χρόνια οί αντεργατικές προηγούμενες δεξιές κυβερνήσεις με τον αλαζονικό τους τρόπο πού δεν υπολόγιζαν τον λαό, μη μας κάνει τώρα τά ίδια και ο Σύριζα.
http://www.opengov.gr/ypes/?c=22181

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.