Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ο ISIS ετοιμάζει εισβολή στην Ε.Ε και η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα στους μετανάστες;

isis map
Σοβαρά προβλήματα για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και της Ε.Ε εκτιμάται ότι θα προκαλέσει η εντολή που ανακοινώθηκε ότι δόθηκε από τον  αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση σύμφωνα με την οποία όσοι παράνομοι μετανάστες περνούν τα ελληνικά σύνορα, δεν θα συλλαμβάνονται από τις Αρχές, αλλά θα καταγράφονται και θα τους δίδεται αρχικά, με «φύλλο πορείας», η δυνατότητα παραμονής στην Ελλάδα για ένα μήνα, ώστε να επιλέξουν σε ποια χώρα θέλουν να πάνε.

Σύμφωνα με το έγγραφο που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριοφυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ), αμέσως μετά τον εντοπισμό των μεταναστών στην Ελλάδα οι αρχές δεν θα συλλαμβάνουν τα άτομα αυτά για παράνομη είσοδο, αλλά θα γίνεται καταγραφή και σήμανση των παράνομων μεταναστών και ακολούθως θα λαμβάνουν φύλλο πορείας και άδειας νόμιμης παραμονής στη χώρα για 1+6 μήνες.
Εαν τελικά η παραπάνω οδηγία εφαρμοστεί σύμφωνα με αυτά που δημοσίευσε ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ, τόσο η εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας, όσο και της Ε.Ε θέτονται σε δοκιμασία, με την χώρα μας να μετατρέπεται σε βασική πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών, αφού η νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα όλων όσων θα προσπαθήσουν να εισέλθουν αποτελεί αναμφίβολα ένα ισχυρό κίνητρο για ανθρώπους που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στη Δύση.
Ουσιαστικά η Ελλάδα μετατρέπεται σε μια προτιμητέα πύλη εισόδου για τους παράνομους μετανάστες που κατά εκατομμύρια θα αναμένουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και τουρκικά παράλια ως πλημμυρίδα να περάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος, με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα καταφέρουν να φτάσουν στην καρδιά της Ευρώπης.
Αυτό φυσικά δεν μπορεί να γίνει διότι η συνθήκη του Δουβλίνου αναφέρει ότι ακόμη και εάν ένας παράνομος μετανάστης συλληφθεί σε κάποια χώρα της Ε.Ε θα πρέπει να σταλεί πίσω στην χώρα μέλος από την οποία εισήλθε σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Ουσιαστικά εάν τελικά εφαρμοστεί η παραπάνω οδηγία, η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει μια χώρα τράνζιτ εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών, οι οποίοι θα προσπαθούν άοκνος αλλά μάταια να περάσουν στην Ιταλία.
Από την άλλη πλευρά μια χώρα με ανεργία 26% δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά και κοινωνικά την παρουσία εκατομμυρίων παράνομων-προσωρινά νομίμων μεταναστών, οι οποίοι δεν θα έχουν στέγη, εργασία και διατροφή, εκτός εάν προβλέπεται η κάλυψη των παραπάνω αναγκών από το ελληνικό κράτος και τον Έλληνα φορολογούμενο.
Επιπλέον αυτό που δεν φαίνεται να έχει ληφθεί υπόψη σε αυτή την οδηγία, είναι το οικονομικό κόστος για το κράτος και την κοινωνία από την παρουσία εκατομμυρίων απελπισμένων άνεργων ανθρώπων διάσπαρτους στη χώρα, αφού για να επιζήσουν θα αναγκαστούν να προβούν σε ληστείες. Η κατάσταση αυτή θα οδηγήσει σε συγκρούσεις μεταξύ παλαιών και νέων μεταναστών με αφορμή τα ημερομίσθια και πιθανόν να θρηνήσουμε νεκρούς Έλληνες και αλλοδαπούς πολίτες.
Όσο η ελπίδα για την συνέχιση του ταξιδιού στην Ευρώπη θα σβήνει, τόσο θα αυξάνεται η οργή των ανθρώπων αυτών που θα νοιώθουν φυλακισμένοι σε μια χώρα.
Η οργή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες πράξεις συμπεριλαμβανομένων ληστειών, βιασμών και δολοφονιών, θέτοντας σε σοβαρή δοκιμασία τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, ενισχύοντας παράλληλα ακραίες φωνές μέσα στην ελληνική κοινωνία που κανείς δεν θα ήθελε να δει.
Η εικόνα των περιπλανόμενων, ρακένδυτων και εξαθλιωμένων αλλοδαπών στα τουριστικά κέντρα της χώρας δεν θα αποτελέσει την καλύτερη διαφήμιση για την δοκιμαζόμενη ελληνική οικονομία, η οποία εισπράττει από τους ξένους επισκέπτες της χώρας μας πάνω από 13 δισ ευρώ κάθε χρόνο.
Τέλος, η ελεύθερη πλέον είσοδος αλλοδαπών στην Ελλάδα, ανοίγει την πόρτα και στους εξτρεμιστές ισλαμιστές της ISIS, αφού σύμφωνα με τα έγγραφα του στρατολόγου της οργάνωσης στη Λιβύη  Abu Arhim al-Libim, τα οποία δημοσίευσε το κέντρο ερευνών κατα του εξτρεμισμού «Quilliam», στόχος της οργάνωσης είναι η αξιοποίηση των μεταναστευτικών ροών από την Αφρική προς την Ευρώπη για την κεκαλυμμένη μεταφορά στο ευρωπαϊκό έδαφος εξτρεμιστών ισλαμιστών τρομοκρατών.
Εαν τελικά η οδηγία του αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση ισχύει και τεθεί σε εφαρμογή, τότε οι εξτρεμιστές τρομοκράτες της ISIS πολύ απλά δεν θα χρειάζεται να ταξιδέψουν στην Λιβύη για να περάσουν στην Ευρώπη με πλοιάρια.
Απλά θα διασχίζουν τα ελληνοτουρκικά σύνορα, απολαμβάνοντας την ελληνική φιλοξενία για 7 μήνες, έως ότου όπως αναφέρει η οδηγία, αποφασίσουν να φύγουν από μόνοι τους από την Ελλάδα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν προβεί πρώτα σε κάποια τρομοκρατική ενέργεια στη χώρα μας, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για την ανακατάληψη των εδαφών που κάποτε κατείχαν οι μουσουλμανικές ορδές.
Πάντως ο υπουργός με νεώτερη ανακοίνωσή του δηλώνει ότι δεν υπάρχει η παραπάνω οδηγία και συμπληρώνει ότι το θέμα διερευνάται από τον αρχηγό της Αστυνομίας και το επιτελείο του, ενώ σημειώνει ότι πιθανόν κάποιος Ταξίαρχος της Αστυνομίας να έχει βγάλει κάποια διαταγή.
Ακολουθεί η Εντολή με τίτλο: «Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών», όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου