Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017

Κόκκινη γραμμή για την Ιορδανία η μεταφορά της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ!

Ιορδανία: ΑΜΆΝ - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προειδοποίησε την Πέμπτη για τις «καταστροφικές» επιπτώσεις,αν ο νεοεκλεγείς Αμερικανός Πρόεδρος Τραμπ,υλοποιήσει την προεκλογική του εξαγγελεία,να μεταφέρει την Αμερικάνικη Πρεσβεία από το Τελ-Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.jerusalem

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επηρεάσει τις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και των Περιφερειακών συμμάχων όπως η Ιορδανία,δήλωσε ο  υπουργός πληροφοριών Mohammed Momani στο Associated Press, αντιμετωπίζοντας το ζήτημα δημόσια για πρώτη φορά.
Μια τέτοια μετακίνηση της πρεσβείας θα είναι μια «κόκκινη γραμμή» για την Ιορδανία,αφού θα ανάψει φωτιές στους Ισλαμικούς και Αραβικούς δρόμους.και θα χρησιμεύσει σαν «δώρο στους εξτρεμιστές, είπε, προσθέτοντας ότι η Ιορδανία θα χρησιμοποιήσει όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα,για να προσπαθήσει και να αποτρέψει μια τέτοια απόφαση.
Το Χασεμιτικό Βασίλειο αποτελεί βασικό μέλος της καθοδηγούμενης από τις ΗΠΑ, στρατιωτικής συμμαχίας κατά του ISIS στη γειτονική Συρία και το Ιράκ και διατηρεί διακριτικά δεσμούς  ασφαλείας  με το Ισραήλ.

Η Ιορδανία έχει επίσης τον έλεγχο στην Ιερουσαλήμ, που ενεργεί σαν θεματοφύλακας στο τρίτο ιερότερο τέμενος του Ισλάμ, στον ανατολικό τομέα της πόλης.
Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ από την Ιορδανία το 1967 και την προσάρτησε στα εδάφη του . Είναι το σπίτι για το ιερότερο προσκύνημα για τους Εβραίους στον δυτικό τοίχο.
Ο Momani, υπουργός της Ιορδανίας, είπε ότι η μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ» θα έχει καταστροφικές συνέπειες σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της περιφερειακής κατάστασης Είπε ότι οι χώρες της περιοχής πολύ πιθανό θα«Σκεφτούν διαφορετικά πράγματα και τα βήματα που πρέπει να κάνουν προκειμένου να σταματηθεί αυτό, από το να συμβεί
Σίγουρα θα επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας,είπε.
Τον περασμένο μήνα, ο Σύμβουλος του Τραμπ ,Kellyanne Conway είπε ότι η μετακίνηση της Πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ είναι «πολύ μεγάλη προτεραιότητα» για τον εκλεγέντα Πρόεδρο.
Η επιλογή του Τραμπ για πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ, David Friedman, έχει πει ότι ανυπομονεί να εργαστεί στην Ιερουσαλήμ.
Οι Παλαιστίνιοι θέλουν να συστήσουν την πρωτεύουσα ενός μελλοντικού κράτους, με διάφορα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών,στην Αν.Ιερουσαλήμ.
Οι περισσότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, διατηρούν τις πρεσβείες τους  στο Τελ Αβίβ.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ BREITBART: Corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου