Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΕΔΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ. Οι τουρκικές κατσαρόλες που κτυπούν σήμερα θα γίνουν Ελληνικές καμπάνες στον Βόσπορο.

Φώτο από Newsbomb
Δεν ομιλούμε πλέον για σημεία και για προφητείες διότι περάσαμε ήδη στα γεγονότα.
Τα Ελληνοτουρκικά είναι η αρχή και εισήλθαμε πλέον στην μεγάλη στροφή της ιστορίας.
Ο Μαΐος είναι ο μήνας της Κωνσταντινουπόλεως.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.
11 Μαΐου του 330 κτυπούν καμπάνες
11 Μαΐου του 2019  κτυπούν κατσαρόλες
11 Μαΐου τα επόμενα χρόνια ξανακτυπούν καμπάνες
Στην ΠΟΛΗ του Ερντογάν βγήκαν οι κατσαρόλες και αλαλάζουν οι τούρκοι για το καψώνι που τους κάνει με τις δημοτικές εκλογές αλλά και την ένδεια  που βιώνουν.
Ταυτόχρονα ο τούρκος βγάζει αυτές τις ημέρες το σύνολο του πολεμικού στόλου και τον διασπείρει στο ΑΙΓΑΙΟ, Αν. Μεσόγειο βλ. Κύπρο αλλά και την Μαύρη Θάλασσα- Στενά.« Στις άδειες κατσαρόλες των Τούρκων ο Ερντογάν “μαγειρεύει” τη ψεύτικη “στρατιωτική του υπερδύναμη”
η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της επικοινωνίας με τρόπο εντυπωσιακό σ΄ότι έχει να κάνει με τη προβολή ισχύος που θέλει να “πουλήσει”. Μια χώρα που είναι οικονομικά γονατισμένη με βάση επίσημα στοιχεία, παρουσιάζεται περίπου ως υπερδύναμη.
H Daily Sabah αναφέρεται στη διεξαγωγή δύο ναυτικών ασκήσεων στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
 Η πρώτη άσκηση, είναι ο ‘Θαλασσόλυκος’ που θα διεξαχθεί  ταυτόχρονα στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή 131 σκαφών, 57 αεροσκαφών και 33 ελικοπτέρων καθώς και μονάδων των ειδικών δυνάμεων και της ακτοφυλακής.»
Ο χρόνος τελείωσε και δεν παίζει καμία παράταση.

Ο Μαΐος είναι ο μήνας της Κωνσταντινουπόλεως.

Τον Μαΐο την άλωσαν οι Τούρκοι , τον  Μαΐο την εγκαινίασαν οι Ρωμιοί.

Αλλά και ο ιδρυτής της ο Μέγας Κωνσταντίνος κοιμήθηκε  Μαΐο μήνα.

Η τουρκία διαλύεται και θέλει να πάρει στον θάνατο και την Ελλάδα, αλλά ο Ουρανός έχει άλλα σχέδια για αυτήν και τους σπόνσορες της.

11 Μαΐου του 330 ο Μέγας Κωνσταντίνος εγκαινιάζει την Νέα Ρώμη ανήμερα της μνήμης του ΑΓΙΟΥ ΜΩΚΙΟΥ που ήταν Ιερέας στην Αμφίπολη των Σερρών
( βλ.  ο γνωστός ανερευθείς τάφος της Μακεδονικής Δυναστείας- μια ιστορία που δένει σε όλα)
« Ο άγιος Μώκιος γεννήθηκε στη Ρώμη (δεν γνωρίζουμε την ημερομηνία) από ευσεβείς χριστιανούς γονείς. Από μικρός είχε αγάπη προς τα ιερά γράμματα και κλίση προς την ιεροσύνη. Οι καταστάσεις και το θέλημα του Θεού, έφεραν τα πράγματα έτσι, ώστε ο Μώκιος βρέθηκε στην Αμφίπολη (Σερρών) όπου χειροτονήθηκε ιερέας. Κάποια μέρα, ο ρωμαίος ανθύπατος της Αμφιπόλεως πήγε να θυσιάσει στο βωμό του Διονύσου, ο Μώκιος άδραξε την ευκαιρία και θέλοντας να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τους διωγμούς που δέχονταν οι χριστιανοί, προσήλθε στο μέρος όπου θα γινόταν η θυσία και ανέτρεψε το βωμό. Άμεσα συνελήφθη και υπέστη βαριά βασανιστήρια, αλλά ω του θαύματος, κατόρθωνε να εξέλθει από αυτά αβλαβής, όχι μία αλλά πολλές φορές. Βλέποντας ο λαός το θαύμα αυτό, ζήτησε από τις ρωμαϊκές αρχές να ελευθερώσουν τον Μώκιο, με αποτέλεσμα να τον στείλουν αρχικά στην Ηράκλεια και από εκεί στο Βυζάντιο. Εκεί στην αρχαία αποικία των Μεγαρέων, βρήκε μαρτυρικό θάνατο καθώς τον αποκεφάλισαν στις 11 Μαΐου του 288 επί αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Τα επόμενα χρόνια ο λαός τον τιμούσε ως άγιο και θεωρούνταν τρόπον τινά πολιούχος του Βυζαντίου.
Μετά από τέσσερις δεκαετίες περίπου, ο Μέγας Κωνσταντίνος είχε καταφέρει να γίνει ο ένας και μοναδικός Αυτοκράτορας του Ρωμαϊκού κράτους και είχε επιλέξει ως πρωτεύουσά του το Βυζάντιο. Ως γνωστόν, το 324 άρχισαν οι εργασίες ανοικοδόμησης οι οποίες αποπερατώθηκαν το 330. Έτσι η παλιά πολίχνη των Μεγαρέων μεταμορφώθηκε σε μια μεγάλη πόλη και ονομάστηκε Νέα Ρώμη (μετά την κοίμηση του Μεγάλου Κωνσταντίνου ονομάστηκε Κωνσταντινούπολη).»
Στις παραδοσιακές τελετές που πραγματοποιήθηκαν το Νοέμβριο του 324 χαράχτηκε με άροτρο η γραμμή που σηματοδοτούσε τα νέα χερσαία τείχη, που τετραπλασίαζαν την έκταση της πόλης φτάνοντας περίπου τα οκτώ τ.χμ.. Σχεδιάστηκαν πύλες κατά μήκος του τείχους και κατά μήκος της θάλασσας του Μαρμαρά και του Χρυσού Κέρατος. Η νέα πρωτεύουσα θα αποτελούσε χαρακτηριστική έκφραση του νέου πνεύματος της αυτοκρατορίας και η σύντομη πρόοδος των εργασιών ήταν τόσο εντυπωσιακή, ώστε στις 11 Μαίου 330 έγιναν τα επίσημα εγκαίνια της Νέας Ρώμης.

Ο Μέγας Κωνσταντίνος αφιερώνει την Πόλη στην Θεοτόκο
Και ξεκινούν όλα αυτά που φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.

Απολυτίκιο Γενεθλίου Κωνσταντινούπολης (ήχος δ΄)
Της Θεοτόκου η πόλις, τη θεοτόκω προσφόρως
την εαυτής ανατίθεται σύστασιν.
εν αυτή γαρ εστήρικται διαμένειν,
και δι΄ αυτής περισώζεται και κραταιούται,
βοώσα προς αυτήν, Χαίρε η ελπίς
πάντων των περάτων της γης.

Όλοι οι  Γεωπολιτικοί δρόμοι όλων των εποχών  συγκλίνουν στην ΠΟΛΗ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ.
Αυτά που γίνονται σήμερα στοχεύουν στον έλεγχο της Κωνσταντινούπολης.
Όποιος έχει την ΠΟΛΗ γίνεται κλειδοκράτορας του κόσμου.
Αν οι τούρκοι δεν μπόρεσαν να γίνουν αν και το ήθελαν αυτό διακαώς οφείλεται στα πνευματικά στεγανά που του έβαλε ο Ουρανός μέχρι να συμπληρωθεί ο πνευματικός κανόνας των Ρωμιών εξ αιτίας της αμαρτίας τους.
 Ο πονηρός βλέπει το ΔΩΡΟ που ετοιμάζεται σήμερα για τους Έλληνες γι αυτό τα τελευταία χρόνια λυσσάει.
Έχει βάλλει λυτούς και δεμένους να μας οδηγήσουν στην διαστροφή , στην απόγνωση , στην αίρεση και στην δουλική αλλοτρίωση.
Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ δεν πρόκειται να βγάλει ψεύτες του ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΥ.
Όλα γίνονται και πήραν την σειρά τους
Αν δεν τα βλέπουν οι συνάνθρωποι  μας μέσα στις καθημερινές δυσκολίες τους, τα επόμενα επεισόδια θα είναι τόσο τρανταχτά που δεν θα βρίσκεις πλέον άπιστο ή θα σε τραβούν από το μανίκι  να τους μιλήσεις για τον ΧΡΙΣΤΟ, όπως έλεγε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ.

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΒΟΣΠΟΡΟ..
ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ
( έχουμε να δούμε  πολλά αλλά και περισσότερα)
Η ΕΛΛΑΔΑ δεν πεθαίνει γιατί πιστεύει στην ΑΝΑΣΤΑΣΗ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου