Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Το Πατριαρχείο Μόσχας διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία και με τον Ιερώνυμο…

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σταματάει την κοινωνία της Ευχαριστίας με τον επικεφαλή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο μεταφέρει το sputnik.

Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία σταματάει την κοινωνία της Ευχαριστίας με τον επικεφαλή της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, δήλωσε στο Russia-24 ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων, επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων.
«Πιστεύω ότι την επόμενη Κυριακή, όταν ο Πατριάρχης λειτουργήσει, αυτή η μνημόνευση δεν θα γίνει» ανέφερε.
Την ίδια ώρα, ο Μητροπολίτης εξέφρασε ότι η ρωσική ορθόδοξη εκκλησία είναι έτοιμη να διατηρήσει την κοινωνία με εκείνους τους επισκόπους που δεν αναγνωρίζουν το ουκρανικό σχίσμα.
Νωρίτερα, η Σύνοδος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε εξουσιοδοτήσει τον Πατριάρχη Κύριλλο να μην μνημονεύσει τον Ιερώνυμο στη λειτουργία, αν αναγνωρίσει τη σχισματική Ουκρανική Εκκλησία πραγμα που έκανε κατά την αποστολή ειρηνικής επιστολής στον επικεφαλή του μορφώματος Ηνωμένων Σχισματικών Εκκλησιών( ΗΣΕ) Ουκρανίας.
« Είπαμε ότι αν ο αρχιεπίσκοπος της Αθήνας αναγνωρίσει επισήμως το ουκρανικό σχίσμα, το όνομά του θα αφαιρεθεί από τα δίπτυχα της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.Αυτό σημαίνει ότι ο πατριάρχης δεν θα αναφέρει τον αρχιεπίσκοπο των Αθηνών στις λειτουργίες του, με τον ίδιο τρόπο που δεν αναφέρει τον πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης, νομίζω ότι δεν θα τον μνημονεύσει την ερχόμενη Κυριακή όταν ο πατριάρχης επιτελέσει τη λειτουργία του, αυτό σημαίνει ότι σταματάμε την ευχαριστιακή κοινωνία με τον αρχιεπίσκοπο της Αθήνας « , δήλωσε ο μητροπολίτης στο πρόγραμμα Εκκλησία και Κόσμος στο Rossiya-24.
Την ίδια στιγμή, είπε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διακόπτει την ευχαριστιακή κοινωνία με ολόκληρη την ελληνική Εκκλησία. « Θα διατηρήσουμε την κοινωνία με όλους εκείνους τους επισκόπους που δεν αναγνωρίζουν το ουκρανικό σχίσμα και τέτοιοι επίσκοποι υπάρχουν στην Ελληνική Εκκλησία », δήλωσε ο μητροπολίτης.
interfax 2/11/19
dimpenews.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου