Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

Δεκαπενταύγουστος: Μειωμένη παρουσία πιστών, μάσκες και έλεγχοι στην Παναγία της Τήνου - Βίντεο.

 Οι εικόνες που βλέπουμε σήμερα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστο, στην Τήνο δεν θυμίζουν σε τίποτα άλλες χρονιές, καθώς ο κορονοϊός έχει δημιουργήσει νέες συνθήκες. Η παρουσία των πιστών είναι αισθητά μειωμένη, όλοι οι προσκυνητές φορούν μάσκες, ενώ αστυνομικοί φροντίζουν για την τήρηση όλων των μέτρων.Δεκαπενταύγουστος: Μειωμένη παρουσία πιστών, μάσκες και αποστάσεις στην Τήνο - Βίντεο

Πρωτόγνωρη είναι η εικόνα στην Παναγία της Τήνου, όπου άλλες χρονιές επικρατούσε κοσμοπλημμύρα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Η κίνηση είναι αισθητά περιορισμένη, ενώ τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού τηρούνται με ευλάβεια. 

Οι πιστοί, που πάνε στον ναό για να προσκυνήσουν, φορούν τις μάσκες τους και φροντίζουν να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις από τους άλλους προσκυνητές, σύμφωνα με τις πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Εντός του ιερού ναού μπορούν να υπάρχουν ταυτοχρόνως 60 πιστοί και αστυνομικές δυνάμεις φροντίζουν από το βράδυ της Παρασκευής ώστε να μην εισέλθουν περισσότεροι.

Τρεις αστυνομικοί είναι έξω από την πόρτα εισόδου και απαγορεύουν την είσοδο σε όποιον δεν φορά μάσκα.

Παράλληλα, έχει γίνει πρόβλεψη ώστε οι πιστοί να μπαίνουν στον ναό από μία πόρτα και να εξέρχονται από μία δεύτερη.

 

Να υπενθυμιστεί πως στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση διασποράς της πανδημίας αποφασίστηκε να μην γίνει λιτανεία στον ιερό ναό του νησιού.

sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου