Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Κερκύρας Νεκτάριος: ''Το προδρομικό κήρυγμα πληρώθηκε με το μαρτύριο''

 ΣΧΟΛΙΟ :Βλάπτεται και η κτίσις σήμερα, μολύνθηκε το περιβάλλον και ο πλανήτης εξαιτίας της πλεονεξίας μας. Χρειάζεται να ακούσουμε το προδρομικό κήρυγμα, να ετοιμαστούμε για την αλλαγή της ζωής μας.H ζωή μας άλλαξε Νεκτάριε εν μέσω Κορονα'ι'ού.Χάσαμε τα πάντα μέσα σε 8 μήνες.Τις δουλειές μας τις ελευθερίες μας,αλλά περισσότερο τη ζωή μέσα στους Ναούς,που τις καταντήσατε με μειωμένα καθίσματα ,με μάσκες, αντισηπτικά και αργότερα με αλλαγή στα κείμενα της Θείας Λειτουργίας.Αλήθεια γιατί είπαμε ότι δεν βγάλατε καθόλου φέτος τον Αγιο Σπυρίδωνα στις καθιερωμένες από αιώνες Λιτανείες;Γιατί δεν βγάλατε τον Δεκαπενταύγουστο Λιτανεία της Παναγίας όπως είναι καθιερωμένη ανά τους αιώνες;Λόγω Κορονα'ι'ού φυσικά,ο οποίος είναι λέει ανώτερος από τον Αγιο Σπυρίδωνα και την Παναγία.Αύτη ήταν η πίστη των Αποστόλων;Είναι ντροπή να κλείνουμε τον προστάτη άγιο στο Ναό του και να βγαίνουμε να κάνουμε δήθεν κηρύγματα προς τι;Βγάλτε τον Αγιο Σπυρίδωνα Λιτανεία να σταματήσει ο Κορονα'ι'ός,διαφορετικά αν θα πέσει θανατικό δεν θα φταίμε.Ο Αγιος δεν είχε διώξει την πανούκλα από την Κέρκυρα;Προς τι τον αγνοείται;

kerkiras prodromiko 3

Στον πανηγυρίζοντα ιστορικό ιερό ναό Αγίου Ιωάννου πόλεως στην Κέρκυρα λειτούργησε το πρωί του Σαββάτου 29 Αυγούστου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Ο κ. Νεκτάριος, μιλώντας προς τους πιστούς, τόνισε ότι ο άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος υπήρξε ο μείζων στην σκέψη, στον λόγο, στην πίστη στον αληθινό Θεό, αυτός που προσκάλεσε τον κόσμο στην μετάνοια, στην οδό του Κυρίου, στην μετάνοια, την σωτηρία.

Ο άγιος Ιωάννης έζησε ο ίδιος πρώτος ασκητικά και πρότεινε ό,τι ο ίδιος πάλεψε να αποκτήσει, την σχέση δηλαδή με τον Θεό, στους ανθρώπους.

Η ζωή του Προδρόμου από την αρχή της ήταν συνάντηση με τον Χριστό. Εσκίρτησε εν αγαλλιάσει όταν η έγκυος μητέρα του συνάντησε την Παναγία.

Συνομίλησε με τον Χριστό πριν την βάπτιση και έδειξε ότι η συνάντηση μαζί Του είναι συνάντηση βαπτίσματος εν πυρί και Πνεύματι Αγίω. Η συνάντηση προϋποθέτει μετάνοια.

Γι' αυτό χρειάζεται να ακούσουμε αυτό το κήρυγμα της μετανοίας, ιδίως σήμερα, στην εποχή του ψεύδους, της απάτης, της αθεΐας, της θεοποίησης του εαυτού μας, με αποτέλεσμα να τρυγούμε σήμερα τους καρπούς της αμαρτίας και της αποστασίας από τον Θεό.

Βλάπτεται και η κτίσις σήμερα, μολύνθηκε το περιβάλλον και ο πλανήτης εξαιτίας της πλεονεξίας μας. Χρειάζεται να ακούσουμε το προδρομικό κήρυγμα, να ετοιμαστούμε για την αλλαγή της ζωής μας.

Να απομακρυνθούμε από το εγώ μας, την πλεονεξία, την αμαρτία και να αφεθούμε στην αλήθεια του Θεού, να πάψουμε να αγαπούμε το ψεύδος, αλλά να ελεγχθούμε από το καλό και την αλήθεια για να διορθωθούμε. Το προδρομικό κήρυγμα πληρώθηκε με το μαρτύριο.

Η ομολογία όμως της αλήθειας άλλαξε την ζωή των ανθρώπων τόσο εν τη γη όσο και εν τω Άδη, όπου ο Πρόδρομος κήρυξε τον ερχομό του Χριστού για την ελευθερία του κόσμου από τον θάνατο. Ας ακολουθήσουμε την προδρομική φωνή, ζώντας στην Εκκλησία!

kerkiras prodromiko 1

kerkiras prodromiko 1

kerkiras prodromiko 1 

romfea.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου