Τρίτη 11 Αυγούστου 2020

Δυστυχώς , είναι τραγική γιά όλους μας αυτή η “εικόνα ” αλλά ….

Μαρκ. 13,6 πολλοὶ γὰρ ἐλεύσονται ἐπὶ τῷ ὀνόματί μου λέγοντες ὅτι ἐγώ εἰμι, καὶ πολλοὺς πλανήσουσιν.

Χαίρεται

Θεωρητικοί πατέρες ..μεγάλο πρόβλημα !!!
Έχω την εντύπωση ,ότι αυτοί που μιλούν στην εποχή μας “ἐπὶ τῷ ὀνόματί του ” ειδικά με ράσα είναι αμέτρητοι και έχουν χιλιάδες views και ακολούθους στο ιντερνέτ ,με μιά “παπική ” αυθεντία ,που μην τυχόν και τολμήσεις να τους φέρεις αντίρρηση . κινούμενες βιβλιοθήκες ,απλησίαστοι από το κοινό . ..
και όμως τρέχουμε από πίσω τους ,σαν σκυλάκια ,έχοντας μερίδιο ευθύνης ,μας παριστάνουν το “φως ” και εμείς δεν βλέπουμε την φάκα …

Εμπειρικοί πατέρες..
Δεν έχουν κανένα “πνευματικό ” αγώνα πίσω τους ,καμία δοκιμασία που τους οδήγησε στον Χριστό ,να θεραπευτούν ,καμία οδυνηρή εμπειρία πνευματική ,απώλειας χάριτος ,που αποφέρει τρομερό και αβάσταχτο πόνο και θεραπεύεται μετά από πολλούς αγώνες . Όπως αναφέρουν βιωματικοί πατέρες ,που θεραπεύτηκαν και έτσι έμαθαν να θεραπεύουν .
Τους ξεχάσαμε και περιμένουμε την σωτηρία χωρίς κόπο και πόνο από το ” you tube ” χωρίς νηστεία ,προσευχή ,εκκλησιασμό ,εξομολόγηση .
Έτσι μας ψαρεύουν οι ψευδό διδάσκαλοι ,περισσότερο κόσμο μαζεύουν στις ομιλίες τους και χαίρονται ,παρά στην Θεία λειτουργία ,που έπρεπε να καλούν εκεί περισσότερο

Το αποτέλεσμα …
Μην κατηγορείτε τον Πατριάρχη ,αλλά ο καθένας ξεχωριστά ,ας αναλογιστούμε πόσο φταίει
Δυστυχώς ο Πατριάρχης με “προσωπείο” , γιατί “μάσκα ” λέγεται όταν καλύπτει τα μάτια ..
Είναι η τραγική εικόνα της εκκλησίας που ανήκουμε όλοι ,η τραγική κατάσταση που εμείς φέραμε την εκκλησία του Χριστού .
Εμείς έχουμε ανάγκη τον Χριστό για να μας σώσει και όχι αυτός εμάς … ο Πατριάρχης είναι η αρρωστημένη δική μας εικόνα ,ότι είμαστε εμείς, είναι ο Πατριάρχης .Ένας αδύναμος να αντιδράσει στην επίδραση και επιρροή του κακού ,που εμείς επιτρέψαμε

Έτσι θα συγκρίνεται .Ο Κύριος παράδειγμα που όμως δεν ακολουθούν ..
Ο Χριστός δεχόταν ερωτήσεις ,στις καλοπροαίρετες απαντούσε, επιλύοντας απορίες και στις κακοπροαίρετες αποστόμωνε ..
Ποτέ δεν ειρωνεύτηκε , ποτέ δεν έκανε “πλακίτσα” και ανεκδοτάκια ,ποτέ δεν ειρωνεύτηκε , ποτέ δεν σάρκασε
Ευθύς και αποτελεσματικός
Όλα τα άκουγε και σε όλα ως Θεός απαντούσε ,δίνοντας τέλειες απαντήσεις και διδάγματα κατά περίπτωση
Με τον “Λόγο ” ως πύρινη ρομφαία ,μαστίγωνε ,παιδαγωγούσε και έδειχνε έλεος σε κάθε πλανημένο αμαρτωλό ,αλλά και αποστροφή ,οργή για κάθε αμετανόητο ,προειδοποιώντας ακόμα και κατά την σύλληψη του και τον Ιούδα ..

“Εταίρε” σκέψου τι πας να κάνεις …

Ποιος από τους λαοπρόβλητους “κήρυκες “του μοιάζει έστω και λίγο ,ποιός έχει το “πνεύμα ” του μέσα του ,ποιός έχει τον φωτισμό του , ποιός κάνει το θέλημα του ; ποιός έχει ειρήνη που μεταδίδεται εσείς θα κρίνετε …..

Κύμβαλα και σκύβαλα
Δυστυχώς στην εποχή μας τα “κύμβαλα αλαλάζουν ” και εμείς απεγνωσμένοι τρέχουμε από πίσω ,τυφλοί οδηγούν τυφλούς και οδεύουμε χαρούμενοι στον λάκκο..

Ελπίδα αν αλλάξουμε και ξυπνήσουμε έστω και λίγο .
Ας ελπίσουμε να βρεθούν ,να τους φανερώσει ο Θεός ,την κατάλληλη στιγμή ,πραγματικά φωτισμένες ψυχές ,που θα έχουν “Χριστό” μέσα τους ,την “Χάρι” του και αλάνθαστα με Θεία καθοδήγηση θα οδηγούν ψυχές στην σωτηρία
Αυτό θα γίνει αν εκκλησιαζόμαστε παραπάνω ,μελετάμε την γραφή ,νηστεύουμε και αφήσουμε τον Χριστό να εργαστεί πάνω μας ,μακριά από του “ψευτοΧριστούς” .

Έχω την εντύπωση πως τέτοιοι “ποιμένες ” τώρα δεν υπάρχουν και οι “ψευτοΧριστοί ” πλεονάζουν ..

Καλή φώτιση και αρχή μετάνοιας .

Γ.Μ

triklopodia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου