Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Το Βιβλικό χωριό της Βηθσα'ι'δά, όπου ο Ιησούς τά'ι'σε 5.000, περπατούσε πάνω στο νερό και βοήθησε έναν τυφλό να δει τελικά εντοπίστηκε από αρχαιολόγους μετά από 32 χρόνια ανασκαφών.


 Ένα βιβλικό χωριό καταραμένο από τον Ιησού καταστράφηκε πραγματικά και σήμερα βρίσκεται σε ερείπια μόλις ένα μίλι από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας, πιστεύουν οι αρχαιολόγοι 

Ένα Βιβλικό χωριό όπου ο Ιησούς λέγεται ότι είχε εκτελέσει μερικά από τα πιο διάσημα θαύματα του, υπήρχε και σήμερα βρίσκεται σε ερείπια μόλις ένα μίλι από τη Θάλασσα της Γαλιλαίας, πιστεύουν οι αρχαιολόγοι.

Στη Βίβλο, η Βηθσαΐδα ήταν σπίτι των μαθητών Πέτρου, Ανδρέα και Φίλιππου, και ήταν όπου ο Ιησούς φέρεται να ταΐζει τους 5.000, περπατούσε πάνω στο νερό και βοήθησε έναν τυφλό να δει. 

 Ο καθηγητής Rami Arav πιστεύει ότι η χαμένη πόλη της Bethsaida, όπου ο Χριστός τροφοδότησε επίσης τους 5000, είναι σήμερα ο ανασκαφικός χώρος της Et-Tell

Οι αρχαιολόγοι εργάζονται εδώ και 32 χρόνια για να βρουν την χαμένη πόλη, η οποία τελικά καταδικάστηκε σε καταστροφή από τον Ιησού επειδή οι κάτοικοι απέτυχαν να μετανοήσουν παρά τα θαύματα του. 

Ο καθηγητής επισημαίνει επίσης την περιγραφή του Josephus για το πώς η Bethsaida αργότερα «προχώρησε στην αξιοπρέπεια μιας πόλης» και μετονομάστηκε Julias, μετά τη σύζυγο του Ρωμαίου αυτοκράτορα Αυγούστου

Τώρα ο καθηγητής Rami Arav του Πανεπιστημίου της Νεμπράσκα λέει ότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Et-Tell, στα υψίπεδα του Γκολάν κοντά στις εκβολές του ποταμού Ιορδάνη, είναι η τοποθεσία του βιβλικού χωριού.«Ο Ιωσήφ λέει ότι η πόλη βρισκόταν στο« χαμηλότερο Γκολάν »κοντά στις εκβολές του ποταμού Ιορδάνη», δήλωσε ο Δρ Αράβ - στην ίδια τοποθεσία με το El-Tell dig site

«Οι αρχαίες πηγές θέτουν πολλές προϋποθέσεις για τον προσδιορισμό της Bethsaida», είπε ο Aray, «προσθέτοντας ότι« τα ευρήματα στο Et-Tell έπεισαν όχι μόνο εμένα αλλά και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ». 

Για να υποστηρίξει την υπόθεσή του, ο Δρ Arav αναφέρεται στον Ρωμαίο ιστορικό, Titus Flavius ​​Josephus, ο οποίος περιγράφει τη θέση της Βηθσα'ι'δά στα γραπτά του.

«Ο Ιωσήφ λέει ότι η πόλη βρισκόταν στο« χαμηλότερο Γκολάν »κοντά στις εκβολές του ποταμού Ιορδάνη», δήλωσε ο Δρ Αράβ - στην ίδια τοποθεσία με το El-Tell dig site.

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : corfiatiko.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου