Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Κυθήρων Σεραφείμ: Να μην υποχωρήσουμε… – Προλέγουν οτι θα κλείσουν οι Εκκλησίες τα Χριστούγεννα.

 Του Δημήτρη Βούκια – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.

Τους προβληματισμούς του για την αναβολή της Σύγκλησης της Ιεραρχίας μετέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, με επιστολή του προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Να σημειωθεί πως η παρακάτω επιστολή εστάλη προτού παρθεί η τελική απόφαση για την αναβολή της Ιεραρχίας και αποτελεί την απάντηση εις τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο. Ωστόσο, αξίζει να διαβαστεί καθώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεραφείμ θέτει μια σειρά ζητημάτων που σίγουρα χρήζουν την προσοχή μας.

Ο Σεβ. απευθυνόμενος προς τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας κ.κ. Ιερώνυμο αλλά και τους  Σεβαστούς Ιεράρχες ζήτησε να μην αναβληθεί η σύγκληση της Ιεραρχίας, ενώ έκανε λόγο και για την απουσία του Κυριάρχου Σώματος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, ειδικά μετά και τις τελευταίες επιθέσεις προς την Θεία Κοινωνία και τους παραπέμπει στην παρακολούθηση του Διεθνούς Διεπιστημονικού Συνεδρίου: Επιστήμη και Κοινωνία στον Πόλεμο της Πανδημίας, όπου παρουσιάζεται μια διαφορετική προσέγγιση για τον κορωνοϊό

vimaorthodoxias.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου