Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΦΈΡΕΙ ΓΕΡΌΝΤΙΣΣΑ....

 


Γερόντισσα τι ήρθα να κάνω στην έρημο; Γιατί είμαι εδώ; Ποιόν ψάχνω; Τι θέλω; Ποια είμαι; Βοηθήστε με! Σπάνια είχαμε διακρίνει τέτοια ειλικρίνεια στην αγωνία του βλέμματος της νεαρής που μας είχε επισκεφτεί με την ευλογία του πνευματικού της για να δει και να συμβουλευτεί την Γερόντισσα. Είμασταν καθισμένες κάτω από το μεγάλο πεύκο με την εικόνα της Θεοτόκου και κάναμε κομποσχοίνι. Πίσω μας η ήρεμη θάλασσα και φωνές από θαλασσοπούλια που διέκοπταν την σιωπή. Η Γερόντισσα είχε τυλιγμένο το κεφάλι με το πλεχτό της σάλι και μόλις που διακρίνονταν τα λαμπερά της μάτια κάτω από το σκουφί της. Με ρωτάτε δούλη του Θεού ποια είστε, αυτό θέλετε αλήθεια να μάθετε; Θα σας πω μια μικρή ιστορία που ίσως σας βοηθήσει.
Κάποτε, την ώρα που βασίλευε ο ήλιος, κάπου στο βάθος της ακτής του νησιού μας, μόλις που διακρίνονταν από τον λόφο της μικρής μας πόλης δύο άνθρωποι να αγκαλιάζουν ο ένας τον άλλον. Δεν μπορούσες να ξεχωρίσεις καλά ποιοι είναι.
Περνώντας ένα μικρό παιδί σκέφτηκε, είναι ένας μπαμπάς και μια μαμά που αγκαλιάζονται. 
Είναι δυο ερωτευμένοι, σκέφτηκε μια νεαρή κοπέλα που γύριζε σπίτι μετά από την συνάντηση που είχε με το αγόρι της.
Είναι εραστές που κρύβονται από τα μάτια του κόσμου, σκέφτηκε κάποιος πονηρός άνθρωπος με ταραγμένη την συνείδησή του.
Είναι δυο φίλοι που συναντιούνται μετά από χρόνια, σκέφτηκε ένας μοναχικός άνθρωπος.
Είναι δυο έμποροι που έκλεισαν μια επικερδή συμφωνία, σκέφτηκε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού που εκείνη την ώρα ετοιμαζόταν να κλείσει.
Μα γιατί αγκαλιάζονται, σκέφτηκε ένας αδιάφορος άνθρωπος.
Είναι ο ιερέας της ενορίας που αγκαλιάζει και συγχωρεί το πνευματικό του παιδί μετά την εξομολόγηση, σκέφτηκε μια ταλαιπωρημένη από τις αμφιβολίες της μοναχή που περνούσε από κει σκεπτόμενη να εγκαταλείψει τον ευλογημένο τόπο της ερημίας της.
Τι όμορφο να αγκαλιάζονται οι άνθρωποι, σκέφτηκε ένας άνθρωπος του Θεού…
Αυτή είστε παιδί μου, της απάντησε. Είστε οι σκέψεις σας. Αυτές είναι ο πιο σοφός δάσκαλος που πραγματικά μπορεί να σας αποκαλύψει το ποια πραγματικά είστε. Μάθετε να ειρηνεύετε και να ακούτε τις σκέψεις σας! Αυτό είπε και μας προσκάλεσε να σιωπήσουμε και να συνεχίσουμε την προσευχή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου